Back to Top

We zijn allemaal op zoek naar goedkope telefoonabonnementen met gratis telefoon. Is dit een goede keuze? Gratis bestaat bij een telefoonabonnement namelijk niet. Zo kan goedkoop uiteindelijk duurkoop worden. We laten je de voor- en nadelen van dit soort abonnementen zien en geven je een aantal praktische tips.

Een telefoon abonnement inclusief toestel

Heb je nog geen smartphone of is je oude aan vervanging toe? Was je toch al van plan om een telefoonabonnement af te sluiten? Kies dan voor een abonnement met toestel. Je ontvangt een van de betere smartphones waaronder Samsung, iPhone, Huawei of een ander merk. Een en ander is afhankelijk van de provider. Het voordeel van een abonnement inclusief telefoon? Je regelt alles in een paar minuten bij één en dezelfde provider.

Is een gratis telefoon ook echt gratis?

Een gratis telefoon lijkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook. Je betaalt namelijk altijd voor het toestel. De prijs zit in het maandbedrag verwerkt. Je betaalt iedere maand dus niet alleen voor je telefoon abonnement maar ook voor je smartphone. Is er een aanbieder die adverteert met een goedkoop telefoon abonnement met gratis telefoon? Laat je niet om de tuin leiden! Providers zijn verplicht om de kosten van het abonnement duidelijk te presenteren. Zo mag de benaming ‘gratis smartphone bij een abonnement’ niet gebruikt worden. Toch noemen we in de volksmond een telefoon op afbetaling vaak nog een gratis telefoon. Het klinkt natuurlijk ook wel lekker.

Dit zijn de voor– en nadelen van een goedkoop telefoon abonnement inclusief (gratis) telefoon

We zetten de voor- en nadelen van een goedkoop telefoon abonnement met smartphone op een rij. Dit zijn in ieder geval de leukste voordelen:

  • Je hoeft de smartphone niet in één keer te betalen
  • De provider rekent geen extra kosten voor deze lening
  • Alles bij één provider geregeld
  • Keuze uit verschillende merken en modellen smartphones
  • Abonnement geheel aan te passen naar belgedrag en databehoefte
  • Vaak besparing op belkosten of extra data gratis
  • Verzekering van het toestel is mogelijk

Een telefoon abonnement inclusief smartphone is praktisch wanneer je even geen geld voor handen hebt. Bij een abonnementsperiode van 2 jaar betaal je in 24 maanden je smartphone terug. Je kunt er ook voor kiezen om vooraf een aanbetaling te doen. De provider bepaalt of en hoe hoog het aanbetaling bedrag is.

Een goedkoop telefoon abonnement met een nieuwe smartphone kan ook wat nadelen hebben. Hieronder lees je welke dit zijn:

  • Soms beperkte keuzes in jouw favoriete merk
  • Je zit een tijdje vast aan het abonnement en de afbetaling van je telefoon

 De nadelen aan dit soort abonnementen valt in de praktijk wel mee. Ben je echter iemand die iedere drie maanden een nieuw toestel wil, dan is het abonnement inclusief smartphone geen optie voor jou. De meeste mensen doen 1 tot 3 jaar met hun smartphone. Na 3 jaar bieden veel merken geen ondersteuning meer op het gebied van software updates.