Back to Top

De goedkoopste telefoonabonnementen zonder telefoon (Sim only abonnement)

Wil je de goedkoopste Sim Only telefoonabonnementen zonder telefoon vergelijken, of wel Sim Only abonnementen? Bekijk dan hieronder de aanbiedingen die er nu zijn, af te sluiten bij de provider die jij het beste vindt. Wil je meer gerichte aanbiedingen zien? Pas dan even de instellingen en sliders aan in de onderstaande vergelijker.

 

Telefoonabonnement zonder telefoon – vergelijken en afsluiten

Het vergelijken van telefoonabonnementen zonder toestel was nog nooit zo gemakkelijk als vandaag de dag. Bovenstaande vergelijker geeft je standaard een output van de allerbeste abonnementen zonder smartphone toestel. Twijfel je nog tussen een abonnement met telefoon, en een telefoonabonnement zonder een nieuwe telefoon? Wellicht kunnen de onderstaande redenen dan de doorslag geven om via bovenstaande vergelijker voor goedkope Sim Only telefoonabonnementen, een voor jou passend abonnement te vinden.

Goede redenen om toch te kiezen voor een abonnement zonder smartphone:

- Het lage maandbedrag voor een Sim Only telefoonabonnement is misschien wel de belangrijkste reden om ervoor te kiezen. Veel van dit soort contracten (1 en 2 jarig) kunnen al worden afgesloten tegen een maandbedrag van 3 tot 10 euro. Je kunt dus zeer goedkoop in zee gaan met een provider, zonder dat je vast zit aan een exorbitant maandbedrag. De kans dat je een dergelijke maandbedrag na enige tijd niet meer kunt betalen is niet zo groot. Ten opzichte van een telefoonabonnement met telefoon is het Sim Only abonnement dus ook nog eens een relatief ‘veilige abonnementsvorm’.

- Leuk is ook dat je bij een abonnement zonder een nieuwe telefoon altijd zelf nog een los toestel kunt bijkopen. Zo ben je niet gebonden aan de (beperktere) mogelijkheden die aanbieders hebben voor abonnementen met toestel. Doorgaans kun je namelijk niet alle toestellen krijgen in combinatie met een abonnement. Dit geldt in het bijzonder voor de wat oudere smartphone modellen van een aantal jaren terug, maar ook voor zogenaamde refurbished telefoons.

- De contractduur is een ander argument om te kiezen voor een abonnement zonder telefoon. Bepaalde telefoonabonnementen zonder telefoon zijn namelijk ook voor 1 maand af te sluiten. Dit komt er op neer dat je vrij kunt opzeggen, waarbij je alleen maar rekening hoeft te houden met de korte opzegtermijn van 1 maand. Dit is dus ideaal als je vaker wilt wisselen van provider, of als je op een later moment zou overwegen om toch een abonnement met toestel af te sluiten. Mensen die van flexibel houden zouden voor dit vrij opzegbare abonnement kunnen kiezen.

Sim Only telecomproviders

De markt voor providers die telefoonabonnementen zonder smartphone toestel aanbieden is een stuk groter dan de markt voor abonnementen mét een smartphone. Naast de gevestigde providers (KPN, Tele2, T-Mobile, Vodafone, Hollandsnieuwe, Telfort en BEN) heb je namelijk ook nog de Sim Only providers. Deze telecomprovider richten zich uitsluitend op het aanbieden van telefooncontracten zonder telefoon. Je kunt bij deze providers dus niet terecht voor toestelabonnementen.

Welke Sim Only providers zijn er in Nederland actief? We sommen ze even voor je op, het gaat om: Lebara, Robin Mobile, Simyo, Youfone en Simpel. Lebara is daarbij de jongste speler. Deze providers hebben net als de gevestigde providers allemaal zo hun kenmerken. Er bestaan ook duidelijke verschillen tussen de providers en inrichting van de door hen aangeboden abonnementen zonder telefoon. Uiteraard kun je ook bij de zeven gewone providers een telefooncontract afsluiten zonder een telefoontoestel. Het is dus niet zo dat je per se bij een Sim Only provider moet wezen voor een dergelijk abonnement.

De goedkoopste provider voor telefoonabonnementen zonder smartphone

De goedkoopste provider is ook voor dit type abonnement niet zo maar even op te noemen. Het hangt echt af van de kenmerken van het abonnement, welke provider het goedkoopste is. Het is dus belangrijk om zelf telefoonabonnementen te vergelijken (zonder telefoon), op prijs en andere belangrijke eigenschappen. Afhankelijk van je wensen, en de aanbiedingen van de diverse provider kom je dan vanzelf terecht bij één of enkele van de 12 providers die je aan een passend 1 of 2 jarig telefooncontract zonder toestel kunnen helpen.

Je telefoonabonnement zonder telefoon samenstellen - in enkele stappen het juiste Sim Only abonnement

Hieronder geven we je nu een korte uitleg hoe je gemakkelijk kunt komen bij het voor jou beste abonnement (en dan) zonder telefoon. De goedkoopste telefoonabonnementen (Sim Only) vergelijken gaat nu dus super gemakkelijk. Doe het zelf maar via de vergelijker hierboven!

Stap 1: het aantal belminuten kiezen

Het aantal belminuten is - net zoals bij toestellen met abonnement - in te stellen van 0 tot en met onbeperkt. Veel bundels komen tegenwoordig met onbeperkt bellen, omdat de telecomproviders het tegenwoordig verdienen op de databundels. Bellen is tegenwoordig vrijgekomen, iets wat je terugziet in de aangeboden belbundels en de door de providers gehanteerde prijzen.

Stap 2: de grootte van je Internetbundel kiezen

Op dit moment zijn er binnen de slider zeven verschillende mogelijkheden voor wat betreft de grootte van de te kiezen Internet / databundel bij een ‘toestelloos’ abonnement, waaruit je kunt kiezen. Je kunt bij de sliders kiezen uit: helemaal geen data, 500MB, 1000MB, 1500MB, 2500MB, 5000MB, 10000MB en onbeperkt internetgebruik en de slider daarop instellen. Je krijgt dan alleen abonnementen te zien met een databundelgrootte vanaf of juist tot die grootte. Het instellen van deze slider is handig als je in gedachten hebt wat je precies, of minimaal en maximaal aan grootte wil hebben voor je databundel. Je vindt zo gemakkelijker het voor jou juiste abonnement.

Stap 3: kies het eenmalige bedrag dat je direct wil betalen voor je smartphone

Iets wat veel mensen zich niet realiseren is dat een telefoon nooit gratis is bij een abonnement, deze betaal je namelijk in 12 of 24 maanden af. Het maandbedrag hiervoor wordt lager als je direct al een eerste, eenmalige inleg doet voor het aankopen van je toestel. Het eenmalige bedrag dat je bereidt bent om te betalen bij het afsluiten van je telefoonabonnement kun je ook aparte opgeven bij de sliders in de bovenstaande vergelijker. Het is niet verplicht om de standaard instelling aan te passen, maar het is dus wél mogelijk, om zo nog betere aanbiedingen te krijgen van abonnementen waarin je wensen rondom de eenmalige inleg zijn meegenomen.

Stap 4: de overige filters instellen voor het vergelijken van de goedkoopste telefoonabonnementen

Naast de hierboven al beschreven instellingen om aanbod van telefoonabonnementen op maat te zien te krijgen in de vergelijker, zijn er nog andere zaken die je kunt regelen. Zo kun je ook de provider(s) opgeven waarvan je telefoonabonnementen wil zien. Daarnaast is het nog mogelijk om de contractduur te kiezen (1 maand, 12 maanden, en/of 24 maanden), alsmede de internetsnelheid.