Back to Top

De goedkoopste Sim Only telefoonabonnementen met onbeperkt bellen

Ook binnen een Sim Only abonnement is het mogelijk om onbeperkt te bellen. Vergelijk hieronder de goedkoopste telefoonabonnementen (Sim Only) met onbeperkt bellen, en bel zoveel als je maar wenst voor een uiterst redelijke prijs!

 

Welke providers bieden onbeperkt bellen bij Sim Only abonnementen aan?

In 2018 was het bij alle providers mogelijk om onbeperkt bellen bij je Sim Only contract te krijgen. Providers concurreren namelijk niet zo zeer meer met de belbundels, maar vooral met de databundels. Consumenten zijn hierbij de winnende partij, belminuten en sms’jes waren nog nooit zo goedkoop als nu en veel telecomproviders bieden zelfs al onbeperkt bellen aan binnen een of meerdere abonnementsvormen (en sommige zelfs bij alle).

KPN:

De grootste telecomprovider van Nederland biedt momenteel 4 van haar 6 bundels aan met onbeperkt bellen en sms’en. De maandbedragen van deze telefoonabonnementen liggen tussen de 25 en de 80 euro.

Vodafone:

Deze provider biedt alleen de 3 RED abonnementen met onbeperkt bellen aan. De Start gelabelde telefoonabonnementen. Vodafone is iets goedkoper dan KPN, op het moment kun je het goedkoopste abonnement met onbeperkt bellen afsluiten vanaf 23 euro per maand.

T-Mobile:

De derde grote speler in Nederland op de gsm abonnementen markt. Deze telecomprovider biedt bij alle Go Sim Only abonnementen de mogelijkheid voor bellen zonder limiet qua minuten. Bij Basis Sim Only ligt het anders, daar heb je alleen de keuze uit 150 of 300 belminuten. De prijzen bij deze aanbieder zijn over het algemeen gunstiger dan bij KPN en Vodafone.

Telfort:

Bij Telfort krijg je standaard altijd 150 belminuten bij je Sim Only telefoonabonnement. Wel is het mogelijk om een extra bundel af te sluiten voor onbeperkte belminuten. Aangezien dit slechts 1 euro per maand extra kost, is het de vraag of je dit moet laten als je hebt besloten om voor deze provider te kiezen.

Hollandsnieuwe:

Bij de Hollandsnieuwe, een dochterbedrijf van Vodafone, is het tevens mogelijk om onbeperkt te bellen. Ook hier maakt men gebruik van een optionele bundel die kan worden afgesloten. In dit geval dan niet alleen voor onbeperkte belminuten, maar ook voor onbeperkt gebruik van sms’en. In de zomer van 2018 bedroeg het tarief hiervoor 4 euro per maand.

Ben:

Afhankelijk van het gekozen telefoonabonnement (Sim Only) ben je bij Ben zo’n 6 – 8,50 euro per maand kwijt als je mogelijkheid wil hebben om onbeperkt te bellen.

Tele2:

Deze provider pakt het iets anders aan. Het maakt bij Tele2 niet uit of je voor 1, 12 of 24 maanden in zee gaat ze. Ook maakt het helemaal niet uit hoeveel data je bij je abonnement neemt. Het kost altijd 5 euro per maand als je gebruik wil maken van een onbeperkte hoeveelheid aan belminuten.

Lebara:

De telecomaanbieder is nog niet zo bekend bij veel mensen. De focus bij Lebara ligt vooral op bellen in en naar het buitenland. Als je voor deze partij gaat dan wordt je de mogelijkheid geboden om te kiezen voor een ‘Nationale bundel’ of een ‘Internationale bundel’. De eerste is natuurlijk het goedkoopste, en daarbij is het mogelijk om binnen Nederland en de EU onbeperkt te sms’en en te bellen (naar Nederlandse telefoonnummers). Bij de Internationale bundel is internationaal bellen mogelijk, voor onbeperkte duur. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden, dus kijk daar even goed naar op het moment dat je een telefoonabonnement sluit bij deze provider.

Robin Mobile:

Deze partij is een beetje een vreemde eend in de bijt, maar dan wel een hele positieve! Robin Mobile heeft namelijk alleen abonnementen waarbij alles onbeperkt is, zowel de belminuten, sms’jes als de data / hoeveelheid MB die je maandelijks kunt verbruiken. De verschillende Sim Only’s onderscheiden zich door de snelheid waarmee je internet kunt gebruiken op je smartphone.

Youfone:

Voor 8 of 10 euro kun je via Youfone onbeperkt (mobiel) telefoneren. De 8 euro geldt voor een 2 jarig telefoonabonnement en de 10 euro voor een contract voor 1 jaar.

Simpel.nl:

Bij Simpel kost onbeperkt bellen 10 euro per maand. Echter wordt door de provider ook de mogelijkheid geboden om voor een bundel te gaan met beperkt bellen, en daar dan nog extra een bundel voor onbeperkt bellen bij af te sluiten. Dit kan aantrekkelijk zijn als je niet zoveel data nodig hebt, maar wel veel belt met je smartphone.

Simyo:

Ook deze provider maakt het mogelijk om onbeperkt te bellen naar je vrienden, familie en kennissen. Hiervoor betaal je dan wel 11 of 12 euro per maand. De prijs voor deze service ligt dus iets hoger dan bij bijvoorbeeld Youfone en Simpel.nl.

Ook onbeperkt internetten bij je telefoonabonnement?

Naast de mogelijkheid voor zorgeloos bellen met je smartphone, zonder dat je om de tijd hoeft te denken heb je ook nog onbeperkt internetten voor je telefoon. Enkele Sim Only providers bieden dit al aan. Voor Sim Only telefoonabonnementen (1 maand, 2 jaar en 1 jaar) kun je het beste even kijken op de website van Lebara en Robin Mobile.