Back to Top

Goedkoopste telefoonabonnementen Simpel - Sim Only vergelijken en afsluiten

De goedkoopste Simpel Sim Only telefoonabonnementen vergelijken kan via de vergelijker hieronder. Heb je het juiste Sim Only telefoonabonnement van Simpel gevonden? Dan kun je het telefoonabonnement gelijk nog afsluiten, en wel tegen de laagste prijs.

 

Sim Only Telefoonabonnementen van Simpel

Simpel richt zich net als Simyo, Robin Mobile, Youfone en Lebara uitsluitend op de markt voor abonnementen zonder telefoontoestel. Dit zijn dus de welbekende sim only abonnementen genoemd. Dit is een steeds groter wordende markt, omdat de trend is dat consumenten minder geneigd zijn hun nog goed werkende smartphone meteen te vervangen. Een nieuwe telefoon is bovendien vaak prijzig, en dit leidt tot hogere maandelijkse abonnementskosten. Sim Only is ideaal als je als geld wil besparen op je maandelijkse telefoonkosten.

Regel nu (via de Simpel vergelijker hierboven) in 4 stappen je Sim Only telefoonabonnement bij deze provider:

  1. Vergelijk de bovenstaande abonnementen voor je telefoon en gebruik eventueel de filters en sliders om aanbiedingen te krijgen die beter overeenkomen met je wensen
  2. Klik op het juiste abonnement in de vergelijker
  3. Bekijk je gekozen abonnement op de website van Simpel
  4. Sluit het abonnement direct af (of wacht hier nog even mee tot je het zeker weet) en vul je gegevens in bij het bestelproces op de site van telecomprovider Simpel.nl

Hierna wordt je Sim Only telefoon abonnement door Simpel.nl snel in orde gemaakt. Bij nummerbehoud (in het geval van overstappen) wordt je oude abonnement bij je huidige provider door Simpel opgezegd. Als je al bij Simpel zit is dit niet aan de orde, in feite kies je dan namelijk voor het verlengen van je Simpel telefoonabonnement.

Soort abonnementen die Simpel heeft

Anders dan bijvoorbeeld Robin Mobile en Youfone kun je bij Simpel alleen abonnementen afsluiten voor 1 jaar en 2 jaar. Het flexibele telefoonabonnement dat maandelijks opzegbaar is (met een looptijd van een maand) wordt niet door Simpel.nl aangeboden. Kennelijk is dit een bewuste en strategische keuze van dit telecombedrijf om zich zo te onderscheiden van de andere prijsvechters op de Sim Only markt.

Bel je via Simpel.nl dan maak je feitelijk gebruik van het zendmasten netwerk van T-Mobile, een provider die heel goed presteert qua snelheid en betrouwbaarheid. De andere Sim Only providers maken allemaal gebruik van het netwerk van KPN.

Abonnementen bundels (Internet, bellen en sms’en):

Simpel.nl had in 2018 een 5 soorten bundels, met daarbij een databundel van 250MB, 500MB, 2GB, 5GB of 10GB. Het aantal te verzenden sms’jes in deze bundels bedraagt altijd 500 stuks, en elke bundel komt met 100 belminuten. De bundel met 5GB Internet vormt een uitzondering, met dit pakket kunt je ook onbeperkt bellen.

Deze provider biedt wel de mogelijkheid om onbeperkt bellen bij te bestellen, voor slechts 2,50 euro per maand. Gratis krijg je bij elke abonnementsvorm 4G Internet erbij, waardoor je hogere internetsnelheden en een uitstekende dekking kunt behalen. Voor de liefhebbers van deze informatie: de downloadsnelheid is tot 75 Mbps en de uploadsnelheid tot 10 Mbps.

Simpel telefoonabonnementen met onbeperkt Internet:

Simpel biedt nu nog geen onbeperkt internet aan, net zoals bijvoorbeeld Youfone dat ook niet doet. Dat is jammer, want de vraag in de markt hiernaar wordt steeds groter. Wij denken echter zelf dat providers als Youfone en Simpel.nl over enige tijd wel met abonnementsvormen gaan komen waarbij onbeperkt internet mogelijk is.

Het kan goed zijn dat deze virtuele provider in de toekomst wel abonnementen / bundels gaat aanbieden voor onbeperkt internet, maar voorlopig ben je bij een andere provider aan het goede adres voor een bundel met onbeperkt internet. Robin Mobile biedt hiervoor volop mogelijkheden, maar ook Lebara speelt goed in op deze wens van gebruikers vanuit de markt.

Uiteraard kun je de abonnementen en aanbiedingen van Simpel.nl ook vergelijken met de aanbiedingen van andere providers. Ga in dat geval even naar de pagina waarop je alle Sim Only abonnementen met elkaar kunt vergelijken, via deze link:

Goedkoopste Sim Only abonnementen vergelijken van alle providers

Zakelijk Sim Only abonnement bij Simpel afsluiten

Op de website van Simpel valt te lezen dat de provider zich niet richt op zakelijke gebruikers. Dit wil echter niet zeggen dat je als bedrijf niet kunt kiezen voor Simpel. Registreer in dat geval gewoon een prive telefoonabonnement via de site van Simpel, en zet het vervolgens op de zaak. Doe dit alleen als je accountant hiermee akkoord is. Mocht deze hier niet mee akkoord gaan (en het abonnement niet op de zaak gezet kunnen worden), dan kun je altijd nog een Simpel Sim Only telefoon abonnement afsluiten en er gewoon zakelijk gebruik van maken.

Bekijk de goedkoopste telefoonabonnementen van Simpel.nl via hun eigen website

Sim Only abonnement overstappen naar Simpel, opzeggen bij Simpel, en nummerbehoud

Je kunt je Sim Only abonnement bij Simpel één maand voor de einddatum van je contract opzeggen. Daarna kun je het abonnement op ieder moment opzeggen en heb je een opzegtermijn van één maand. Bekijk binnen de ‘Mijn Simpel’ omgeving op de website van Simpel de einddatum van je contract.

Belangrijke algemene informatie: wij raden het je af om direct op te zeggen bij je huidige provider. Het is namelijk zo dat je in dat geval bijna altijd verder gaat met een abonnement (met of zonder telefoon) bij een andere provider, aldus je gaat dan overstappen... Je kunt beter je nieuwe provider je opzegging laten regelen bij je huidige provider. Dat gaat namelijk automatisch, je hebt er geen omkijken naar. Als je zelf je telefoonabonnement opzegt bij je huidige provider kan het namelijk zo zijn dat daardoor je huidige 06 nummer verloren gaat. Dit is over het algemeen niet wat je wenst.

Verlengen van je Sim Only bij Simpel

Juist niet overstappen maar blijven of verlengen bij Simpel:

Vanaf 6 maanden voor de einddatum van je contract mag je bij Simpel.nl verlengen. Loopt je abonnement af en doe je helemaal niets, dan ga je gewoon verder tegen dezelfde voorwaarden en tarieven als waarvoor je destijds je overeenkomst met Simpel bent aangegaan.

Vaak is het echter wel aan te raden om te verlengen als je contract op zijn einde loopt (hoewel dit dus niet verplicht is), omdat een provider inmiddels vaak betere voorwaarden en tarieven heeft, waardoor je gewoon goedkoper uit bent, en vaak ook nog meer krijgt dan eerder.

Loopt je contract binnenkort af bij een andere provider? Stap dan nu alvast over naar Simpel.nl…

Als je telefoonabonnement bij een andere provider binnenkort afloopt, dan kun je nu alvast overstappen naar Simpel. Je oude 06 nummer behouden is uiteraard mogelijk als je naar deze Sim Only telecomprovider overstapt. Nummerbehoud kan Simpel.nl eenvoudig voor je regelen. Een andere optie is om nog even te wachten en je rustig te oriënteren in de maanden voordat je huidige telefoonabonnement eindigt.

Liever een Simpel abonnement met telefoon?

Zoals de andere Sim Only providers biedt ook Simpel geen abonnementen met telefoon aan, omdat het simpel gezegd een ‘Sim Only provider’ is. De goedkoopste telefoonabonnementen met telefoon vergelijken (i.p.v. Sim Only) kan natuurlijk wel bij de reguliere providers:

T-Mobile Vodafone
BEN Hollandsnieuwe
KPN Telfort
Tele2  

 

Of vergelijk hier alle telefoonabonnementen met telefoontoestel

Handige informatie over Simpel

Simpel is een virtuele provider die zich richt op consumenten die enkel een Sim Only abonnement willen afsluiten, en die hun toestel willen behouden, of er zelf een los toestel bijkopen. Telefoonabonnementen met telefoon kun je bij Simpel.nl niet afsluiten, aangezien het een Sim Only provider is. Deze telecomprovider gebruikt het gsm netwerk (en dus de zendmasten) van T-Mobile, in tegenstelling tot de andere virtuele providers die op de Nederlandse markt actief zijn.

Deze provider maakt het je als klant mogelijk om je kosten in de hand te houden via een zogenaamd plafond. Zo kom je nooit voor onverwachte (extra) kosten te staan en kun je plezierig gebruik blijven maken van je mobieltje, zonder zorgen.