Back to Top

Goedkoopste telefoonabonnementen BEN – vergelijken en afsluiten

Via deze pagina bekijk en vergelijk je de goedkoopste BEN telefoonabonnementen, je vindt hier alle abonnementen van BEN met telefoontoestel. Er zijn contracten met allerlei soorten smartphones van alle merken! Uiteraard kun je een telefoonabonnement vergelijken, maar deze daarna ook meteen afsluiten bij deze provider als je de juiste goedkope deal hebt gevonden.

 

Telefoonabonnementen van Ben met telefoon (en Internet) – welke smartphone kies je?

Bij Ben kun je terecht voor een abonnement met een Apple smartphone, maar ook voor een telefoonabonnement met Android smartphone. Denk hierbij aan gerenommeerde telefoonmerken als Sony, Huawei, Samsung, Motorola, Google en HTC. Maar ook voor andere (mindere) populaire merken als CAT, Doro, RugGear, Honor en Wiko kun je bij Ben terecht, als je op zoek bent naar een abonnement met een telefoon erbij.

Ben doet alleen in smartphone abonnementen met een looptijd van 24 maanden. Je kunt dus geen contract afsluiten bij deze provider voor 12 maanden. Het flexibele maandabonnement wordt wél aangeboden door deze provider, maar dan alleen voor de Sim Only’s (zonder telefoontoestel).

De smartphone die je bij je abonnement neemt is nooit gratis. Ben biedt jou als consument 3 mogelijkheden: je betaalt je toestel in één keer (direct bij het sluiten van je telefooncontract), je betaalt je toestel gedeeltelijk bij aanvang van je contract en de rest gedurende de looptijd van 24 maanden, of je betaalt je toestel geheel over de looptijd van je contract (24 maanden dus). Het is aan jou waar je voor kiest, het is net wat je prettig vindt, en vermoedelijk ook afhankelijk van je liquiditeit waar je voor kunt kiezen.

Via ‘Kies een smartphone’ (in bovenstaande vergelijker) kun je op je gemak bekijken welke smartphones provider Ben met abonnement aanbiedt. Kies eerst je telefoonmerk, en kies daarna het model van dat merk. Vervolgens toont de vergelijker uitsluitend aanbiedingen die overeenkomen met je zoekwensen.

Soorten smartphone abonnementen bij Ben

Net als andere providers heeft Ben verschillende soorten abonnementen waaruit je kunt kiezen. In de zomer van 2018 had de provider 12 verschillende telefoonabonnement (met telefoon) waar je kon kiezen. Qua Internet kun je kiezen uit 1000MB, 2000MB, 4000MB en 6000MB. Voor bellen en sms’en zijn er 3 opties, namelijk onbeperkt bellen en sms’en, of 100 belminuten / sms’jes, of 300 belminuten / sms’jes. Aan jou de keuze. Opvallend aan de internetbundels is dat deze niet al te groot zijn, andere providers boden op hetzelfde moment namelijk al bundels van 10GB of 20GB aan. Aangezien Ben een prijsvechter is die mikt op het wat lagere segment is dit echter wel weer begrijpelijk.

Aantrekkelijk bij deze provider is ook dat er extra’s mogelijk zijn, tegen een vriendelijke prijs. Zo is er optioneel bijvoorbeeld nog een goedkope sms bundel te krijgen. Voor slechts 50 cent per maand krijg je dan de mogelijkheid om 1.000 extra sms’jes te verzenden. Daarnaast kan ook het 6 keer snellere 4G optioneel nog worden bijbesteld, en dat voor slechts 1 euro per maand. De door Ben aangeboden abonnementen zijn geldig in de hele EU, behalve in Zwitserland.

Bekijk het aanbod van smartphone abonnementen op de website van Ben

Een zakelijk Ben abonnement afsluiten voor 1 of 2 jaar?

Ben richt zich als prijsvechter eigenlijk volledig op de consumentenmarkt en niet op de zakelijke markt. Echter is het wel mogelijk om een particulier telefoonabonnement voor zakelijke doeleinden af te sluiten bij de prijsstunter (zoals ook wordt aangegeven op de website van Ben). Als je dit wenst kun je het beste hierboven de goedkoopste BEN abonnementen vergelijken (met telefoon) en dan een abonnement afsluiten. Het is niet mogelijk om je bedrijfsnaam op te geven bij het sluiten van je Ben telefoonabonnement, je bedrijfsnaam zal in dat geval dus ook niet op de factuur verschijnen.

De kosten voor zakelijk gebruik kun je echter wel gewoon opvoeren als zakelijke kosten. Wel moet je aan de Belastingdienst kunnen aantonen dat je zakelijk gebruik maakt van je telefoonabonnement. Daarom worden je gespecificeerde facturen zestien maanden door Ben voor je bewaard, in je account. Ben zet op de factuur altijd afzonderlijk welk deel van de factuur uit BTW bestaat. Voor meer informatie over de regelgeving voor zakelijk bellen ga je naar de website van de fiscus.

Ben telefoonabonnement opzeggen of overstappen

Opzeggen bij Ben werkt niet veel anders dan bij andere providers. Je kunt je opzegging op 3 manieren regelen, via de post, telefonisch, en via de e-mail. Bekijk de Ben website voor meer informatie hiervoor. Ga je overstappen van Ben naar een andere provider? Dan is het beter om de nieuwe provider de opzegging bij Ben te laten regelen. Dan is het namelijk mogelijk om je nummer te behouden (dit is natuurlijk meestal ook wat je wenst).

Vergelijk hierboven via de vergelijker alle Ben telefoonabonnementen, sluit op de website van de aanbieder het gewenste abonnement af, en kies voor nummerbehoud (als je je huidige nummer wil behouden) of voor een nieuw nummer als je dat liever wenst. Je nieuwe provider regelt dan de opzegging bij Ben, je hebt daar zelf geen werk meer aan.

Je Ben telefoonabonnement verlengen

Je hoeft je Ben abonnement natuurlijk niet op te zeggen als je wil verlengen bij dezelfde provider. Verlengen is mogelijk vanaf 3 maanden voor de einddatum van je huidige telefooncontract. Je zou bijvoorbeeld kunnen verlengen naar een (overigens ook veel) voordeliger Sim Only abonnement voor 24 maanden, of een abonnement voor 24 maanden i.c.m. een nieuw toestel.

Als je niet verlengt, dan ga je na de einddatum van je contract gewoon verder tegen dezelfde tarieven en condities. Om voordeel te pakken en geld te besparen kun je doorgaans wel het beste kijken naar de ‘verlengdeals’ die een provider je te bieden heeft. Meestal geldt namelijk dat je op een later moment meer kan krijgen voor minder. Je bent dus een dief van je eigen portemonnee als je niet verlengt. Wij raden je - als je voor verlenging van je Ben telefoonabonnement staat - wel ook nadrukkelijk aan om de verlengdeals van je huidige provider te vergelijken met de actuele aanbiedingen van andere providers.

Handige informatie over deze telecomprovider

Ben heeft geen eigen zendmasten, maar is een label van T-Mobile. Ben is daarbij de prijsstunter van de twee die zich richt op het lagere marktsegment. Bij Ben vind je daarom vooral goedkope deals.

Wil je de aanbiedingen van T-Mobile bekijken? Ga dan naar de website van T-Mobile.

Liever een Sim Only abonnement bij deze provider?

Ben biedt consumenten ook Sim Only abonnementen (zonder telefoon) aan. De bel- en databundels komen overeen met die van de gewone telefoonabonnementen van deze provider. Mocht je nog twijfelen tussen een contract met toestel of zonder toestel, dan raden we je aan om ook even de Sim Only’s te bekijken van deze telecomprovider. Een Sim Only is per definifie goedkoper dan een abonnement met telefoon, omdat je bij een Sim Only geen kosten hebt voor de aanschaf van een toestel.

Vergelijk de Sim Only abonnementen van Ben

Sim Only abonnementen van alle providers met elkaar vergelijken

Netwerk, bereik en dekking van en bij Ben

Ben maakt gebruik van het netwerk van gsm masten van T-Mobile. De dekking en het bereik bij deze provider zijn daarom uitstekend. 4G wordt door Ben alleen niet standaard aangeboden in de telefoonabonnementen, zowel niet bij de contracten met toestel, als de contracten zonder toestel. Dit kun je er apart bijbestellen. Mogelijk dat 4G over enige tijd wel standaard wordt aangeboden binnen de abonnementsvormen.

De bedenktijd na het afsluiten van je telefoonabonnement bij Ben

Wettelijk gezien heb je altijd 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van je Ben abonnement. Mocht je niet tevreden zijn dan moet je dit binnen deze termijn laten weten aan de provider. De bedenktijd is wettelijk en geldt niet alleen bij Ben, maar ook bij andere providers.