Back to Top

Mobiele abonnementen met onbeperkt Internet

Vergelijk hier mobiele telefoon abonnementen met daarbij onbeperkt Internet, en sluit je mobiele abonnement af bij de provider van je keuze. Geen of beperkt Internet nodig? Pas dan de instellingen aan. Kies verder tussen een telefoonabonnement met toestel of een abonnement zonder telefoon (Sim Only).

 

Goedkoopste telefoonabonnement met onbeperkt internet

We verbruiken ieder jaar steeds meer data binnen ons mobiel abonnement. Dat komt vooral doordat we graag onze favoriete muziek streamen via Spotify, Deezer of Apple Music, graag een filmpje kijken via Netflix of onze favoriete televisieprogramma’s terugkijken via Videoland of NPO Start. Al deze streamingdiensten zorgen voor een hoger dataverbruik. Vanwege deze trend zijn er dan ook steeds meer providers die het mogelijk maken om een telefoonabonnement met onbeperkt internet af te sluiten. Er zijn in de loop der jaren behoorlijk wat providers bijgekomen die deze mogelijkheid aanbieden. Maar let wel: onbeperkt is niet volledig onbeperkt. Er zijn een aantal voorwaarden waar je je aan moet houden.

Providers die onbeperkt internet bij een mobiel abonnement aanbieden

Het is tegenwoordig niet meer zo lastig om een provider te vinden die een mobiel abonnement met een onbeperkte databundel aanbiedt. Zo kun je bij een flink aantal providers terecht voor onbeperkt internet. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de meeste providers je een dagelijkse internetbundel geven. Deze bundel kan bijvoorbeeld uit 5 GB dataverbruik per dag bestaan. Als deze databundel op is, kun je gratis een nieuwe bundel activeren. De providers hebben deze maatregel ingevoerd om misbruik en overbelasting van het netwerk te voorkomen.

Bij de grote providers zoals KPN, Vodafone en T-Mobile kun je in ieder geval terecht voor een mobiel abonnement met onbeperkt internet. Tele2 biedt deze optie al jaren aan. Ook bij Budget Mobiel kun je een onbeperkte databundel afsluiten tegen een relatief lage prijs per maand.

Onbeperkt internetten binnen je bundel

In principe is geen enkele databundel met onbeperkt internet ook echt onbeperkt. Anders zou het te aantrekkelijk worden om je mobiele telefoon als vaste internetaansluiting te gebruiken en je vaste internetaansluiting op te zeggen. Bovendien kan volledig onbeperkt internet ertoe leiden dat het mobiele netwerk overbelast raakt. Het kan ook misbruik in de hand werken. Om deze reden hebben de providers een manier bedacht om misbruik te voorkomen: de dagbundel. Over het algemeen ligt de dagbundel op een bundel tussen de 5 en 10GB per dag. Dat betekent dat je in ieder geval dit aantal GB’s mag verbruiken per dag.

Ben je door je dagbundel heen? Dan kun je gewoon op volle snelheid blijven internetten op je mobiele telefoon. Het enige wat je hoeft te doen, is je bundel weer kosteloos aan te vullen. Meestal krijg je dan bijvoorbeeld weer 5 GB of minder. De meeste providers bieden de mogelijkheid om steeds aan te vullen met zo’n 2 GB per keer. Als je weer door deze bundel heen bent, kun je weer opnieuw een bundel aanvragen. Dit is iedere keer gratis en je mag onbeperkt aan blijven vullen.

Bestaat er echt onbeperkt mobiel internet?

Daarmee zou je kunnen stellen dat geen enkele provider echt onbeperkt internetten binnen je bundel aanbiedt. Je moet immers steeds weer opnieuw aanvullers gebruiken. Dat is niet zonder reden: de kans is anders groot dat er misbruik van het mobiele abonnement wordt gemaakt. Onbeperkt internet bij je mobiele abonnement is namelijk geen vervanger voor je vaste internetaansluiting. Het abonnement is ontworpen om bijvoorbeeld in de trein te gebruiken tijdens het reizen. Als je regelmatig veel grote bestanden downloadt, een paar films kijkt of je databundel deelt met andere apparaten, kan het snel gaan. Toch is er geen manier om onder deze beperking uit te komen.

De mobiele providers beroepen zich namelijk op hun eigen spelregels. Dit is de zogenaamde Fair Use Policy (FUP). Je vindt deze regels bij het contract dat je hebt ondertekend. Echt onbeperkt internetten op je mobiele abonnement is er dus niet bij. De providers willen namelijk dat je het mobiele netwerk niet overbelast. Je mag dus zo vaak je databundel aanvullen als je wilt, maar je moet wel steeds de databundel even activeren. Er zijn wel providers die relatief dicht bij onbeperkt internet komen.

Als je op zoek bent naar een mobiele aanbieder die grote dagelijkse bundels heeft en waarbij je zo min mogelijk een nieuwe bundel heeft aan te vragen, kom je uit op providers zoals: KPN, Vodafone, T-Mobile of Tele2. Bij KPN krijg je net als bij Vodafone, T-Mobile en Tele2 een standaard daglimiet van 10 GB die je mag gebruiken. Vervolgens kun je deze bundel aanvullen met 2 GB per keer. Bij een provider als Budget Mobiel ben je goedkoper uit, maar ligt de daglimiet fors lager en is de aanvuller ook kleiner. Daardoor moet je steeds opnieuw je databundel blijven uitbreiden. Ook al is dit gratis, het kan best vervelend zijn om steeds bij te bestellen als je net een leuke film aan het kijken bent.

Waarom onbeperkt internet niet bestaat

Onbeperkt internet binnen een mobiel abonnement bestaat dus niet echt. Als je echt een onbeperkte bundel zou kunnen afsluiten, zou vast internet niet meer in trek zijn. Je kunt dan een router kopen en daar je simkaart in plaatsen. Vervolgens kan het hele huishouden goedkoop internetten. Het is voor de mobiele aanbieder vaak duur om mobiel internet in te kopen. Bovendien is het mobiele netwerk daar niet op berekend. Om overbelasting van het netwerk te voorkomen, hebben de providers daarvoor aanvullende regels in het leven geroepen. Het is ook meteen de belangrijkste reden waarom in je contract staat bij de meeste providers dat je je simkaart niet in een router mag stoppen.

Onbeperkte data in het buitenland

Ga je naar het buitenland op vakantie? Houd er dan rekening mee dat je daar geen gebruik kunt maken van onbeperkt internet. Wel is de databundel vaak groot genoeg om het op een vakantieadres in de Europese Unie een tijdje uit te kunnen zingen. Je krijgt vaak een grote bundel per maand die je tijdens het verblijf in het buitenland mag gebruiken. Deze regels gelden alleen voor landen binnen de Europese Unie. Als je dus gaat backpacken door Azië, heb je geen recht op de grotere databundel.

Over het algemeen geldt: hoe duurder je abonnement, hoe meer data je in de EU kunt verbruiken. Bij een provider zoals KPN kun je bijvoorbeeld tot wel 50 GB per maand in de Europese Unie verbruiken. Je verbruik die je al in Nederland had, telt daarbij uiteraard niet mee. Je kunt dus gerust halverwege de maand naar het buitenland reizen; de teller begint dan weer op 0 GB. Uiteraard telt het verbruik dat je eerder over de grens had wel mee. Bij Budget Mobiel mag je vaak maar veel minder datalimiet per maand in de EU verbruiken, maar dit abonnement is ook een stuk goedkoper.

Telefoonabonnement zonder onbeperkt internet

Wil je toch geen telefoonabonnement met onbeperkt internet om op de maandelijkse kosten te besparen? Als je vaak gebruikmaakt van wifi en vaak alleen maar belt of sms’t, is een bundel met onbeperkte internet een stuk minder voordelig. Vrijwel alle providers bieden telefoonabonnementen zonder onbeperkt internet aan. Als je relatief weinig gebruikmaakt van internet op je telefoon, kan het toch verstandig zijn om een mobiel abonnement met kleine databundel af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een bundel van maximaal 2 GB per maand.

Let op: je bent sneller door je bundel heen dan je denkt. Dat komt vooral doordat de mobiele internetsnelheden bij de providers sneller worden. Zo kun je gebruikmaken van 4G of 5G. Je content laadt dan sneller, maar het verbruik neemt ook toe. Over het algemeen is een bundel rond de 6 GB een goede bundel voor de kleinere gebruiker. Houd er rekening mee dat je bundel niet te klein moet zijn, omdat je anders buiten bundel gaat internetten. Voor het overgebruik moet je doorgaans flink bijbetalen. Je kunt dus beter een iets te grote bundel dan een te kleine bundel afsluiten. Zo bieden de meeste providers databundels aan van 10 GB of 20 GB per maand. Bij sommige providers wordt je databundel gratis verdubbeld als je al klant van de provider bent. Ben je bijvoorbeeld klant van KPN en heb je Simyo als mobiele provider? Dan kun je rekenen op een gratis verdubbeling van je databundel.

Telefoonabonnement met onbeperkt bellen

Als je meer een beller dan een internetter bent, kun je uiteraard ook kiezen voor een telefoonabonnement met onbeperkt bellen of sms. Deze bundels zijn bij vrijwel alle providers inmiddels verkrijgbaar. Veel providers bieden dit aan binnen hun normale abonnementsvormen. Je kunt bij andere providers deze bundel apart afsluiten als consument of als zakelijke gebruiker. Handig als je toch nog best veel belt of sms’jes stuurt. Als je meer te weten wilt komen over welke providers het mogelijk maken om een telefoonabonnement met onbeperkt bellen af te sluiten, hebben we daarvoor een aparte pagina. Uiteraard is het ook mogelijk om een telefoonabonnement met onbeperkt internet en onbeperkt bellen en sms’en met elkaar te combineren.

> Meer info over onbeperkt bellen bij telefoonabonnementen