Back to Top

Telefoonabonnementen met Internet – het goedkoopste telefoonabonnement met Internet

Internet is niet meer weg te denken sinds de komst van smartphones. Vergelijk hier telefoonabonnementen met onbeperkt Internet, en sluit je abonnement af bij de provider van je keuze. Geen of beperkt Internet nodig? Pas dan de instellingen aan. Kies verder tussen een abonnement met telefoontoestel of een abonnement zonder telefoon (Sim Only).

 

Providers die onbeperkt internet bij een smartphone abonnement aanbieden

Op dit moment zijn er nog niet zoveel mobiele telefonie providers die het mogelijk maken om onbeperkt internet af te nemen bij een telefoonabonnement. Je kunt hiervoor terecht bij telecomprovider T-Mobile en Tele2. Jammer genoeg kan dit nog niet bij KPN, Hollandsnieuwe, Vodafone, BEN en Telfort. Waarschijnlijk is het wel zo dat dit binnen nu en enkele jaren (?) mogelijk wordt. Providers bieden namelijk steeds grotere databundels aan, met steeds meer MB’s. Met het groter worden van deze bundels lijkt het aannemelijk dat de providers buiten Tele2 en T-Mobile om ook één voor één een abonnementsvorm gaan aanbieden waarbij onbeperkt internet (al dan niet met een ‘fair use policy’) mogelijk is. De tijd zal dit uitwijzen. Mocht dit het geval zijn, dan zullen we de informatie op deze pagina updaten.

Bij de Sim Only providers zijn er wel nog twee andere providers die anno 2018 ook de mogelijkheid bieden voor het gebruik van onbeperkt internet. Het gaat hier om Lebera (deze partij biedt optioneel onbeperkt gebruik van internet aan) en om Robin Mobile, die bij alle telefooncontracten onbeperkt internet aanbiedt.

Bekijk Sim Only’s van Robin Mobile met onbeperkt internet

Bekijk Sim Only’s van Lebara met onbeperkt internet

Hoeveel MB neem je bij je abonnement als je niet een onbeperkte databundel nodig hebt?

Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden. Als je echt alleen maar belt en/of sms’jes verstuurt, of als je altijd gebruik maakt van Wifi, zou het onlogisch zijn als je überhaupt een databundel bij je contract neemt. Telecomproviders als Vodafone en Telfort bieden deze mogelijkheid. Dit kan je onnodige kosten schelen.

Maak je slechts sporadisch of weinig gebruik van internet op je telefoon dan kan een kleine databundel toch handig zijn. Stel de vergelijker hierboven op deze pagina dan bijvoorbeeld in op 500-2.000MB. Maak je regelmatig gebruik van internet op je smartphone dan is een bundel van 2.500-6.000MB wellicht een betere keuze. Over het algemeen is het zo dat de data binnen je bundel goedkoper is dan de data die je verbruikt buiten je bundel. Het laatste is overigens een mooi verdienmodel voor diverse providers, omdat veel mensen van tijd tot tijd nou eenmaal over hun datalimiet gaan.

Informatie over onbeperkt bellen bij je telefooncontract

Ook dit bestaat nog, en onbeperkt bellen wordt ook steeds gewoner bij een telefoonabonnement. Daarnaast wordt het ook steeds goedkoper. Veel providers bieden het al aan bij hun normale abonnementsvormen, of in ieder geval bij enkele abonnementssoorten. Andere providers geven je als consument of als zakelijke gebruiker de optie om een extra bundel voor onbeperkt bellen bij te kopen. Wil je meer weten over onbeperkt bellen en welke providers dit aanbieden klik dan hier.

Meer info over onbeperkt bellen bij telefoonabonnementen