Back to Top

Goedkoopste telefoonabonnementen Vodafone - Sim Only vergelijken en afsluiten

Welkom bij de goedkoopste Vodafone Sim Only telefoonabonnementen vergelijker (vergelijken, en eventueel direct afsluiten). Deze vergelijker geeft je steeds de laagste prijzen voor een goedkoop Sim Only telefoonabonnement van Vodafone. Bekijk nu alle topdeals, en profiteer van hele lage prijzen!

 

Soorten Sim Only Telefoonabonnementen van Vodafone

Vodafone is één van de 12 providers in Nederland waar je een Sim Only abonnement kunt afsluiten voor je toestel. Heb je geen nieuwe smartphone nodig, bijvoorbeeld omdat je huidige smartphone nog goed werkt, of omdat je eraan gehecht bent? Dan kan Sim Only een hele goede keuze zijn voor jou. Bovendien kun je goed besparen door een abonnement af te sluiten zonder nieuwe telefoon, dit is namelijk (veel) goedkoper dan een abonnement met een nieuwe smartphone.

Maandabonnementen (met een opzegtermijn van 1 maand) worden door Vodafone niet aangeboden, iets wat wellicht een strategische keuze is van de provider. Vele andere providers, waaronder de Sim Only providers, bieden deze abonnementsvorm namelijk wel aan. Uiteraard kun je wel gewoon een Sim Only telefoonabonnement voor 1 jaar of voor 2 jaar vergelijken en vervolgens afsluiten.

Via de bovenstaande vergelijker kun je dus goedkope Vodafone Sim Only telefoonabonnementen vergelijken, maar welke soorten abonnementen heeft deze provider eigenlijk? Voor je Sim Only bij deze telecomprovider kun je 3 verschillende dingen op maat maken:

  • Je contractduur
  • Je belbundel
  • Je Internetbundel

Voor de contractduur kun je (zoals hierboven al aangegeven) kiezen uit 1 jaar of 2 jaar. Het goedkoopste is een abonnement voor 2 jaar afsluiten, dit scheelt je namelijk 1 euro per maand aan abonnementskosten. Cricasters kunnen uiteraard aanvoeren dat dit een zeer marginaal voordeel is ten opzichte van het feit dat je je voor 2 jaar bindt aan een provider, in plaats van voor 1 jaar. Na 1 jaar kun je vaak ook een veel voordeliger abonnement afsluiten. Strategisch zou een 1-jarig telefoonabonnement daarom de beste keuze kunnen zijn. Maar uiteraard, het is ook net wat je zelf wenst natuurlijk.

Qua bundels heb je dezelfde mogelijkheden als bij een Vodafone abonnement met telefoon. Er zijn geen aparte bel en databundels, maar 7 keuze mogelijkheden qua bundels waarin bellen en data zijn inbegrepen. De keuze kan worden gemaakt uit 4 Start bundels en 3 RED bundels. De startbundels hebben prijzen tussen de 10 en de 20 euro, en komen met 0 tot 2GB aan data, en met 150 tot 300 belminuten. De RED bundels komen daarentegen met onbeperkt bellen en sms’en en met 3 tot maar liefst 20GB.

Noot: de genoemde prijzen en hoeveelheden dateren van augustus 2018, op een later moment in de tijd zal deze providers waarschijnlijk aanpassingen hebben gemaakt in de bundels en in de prijzen. Gelieve hier nota van te nemen.

Wil je Vodafone met andere providers vergelijken voor wat betreft Sim Only telefoonabonnementen? Klik dan even door naar de onderstaande pagina (onder de link), waarop we een algemene vergelijker aanbieden voor dit soort telefoonabonnementen:

Goedkoopste Sim Only’s van alle providers vergelijken

Voordeel voor bestaande Ziggo klanten

Leuk wordt het pas echt als je al klant bent bij Ziggo. In 2016 zijn Vodafone en Ziggo namelijk gaan samenwerken. Als je een Sim Only afsluit bij Vodafone dan krijg je 5 euro korting als je al bij Ziggo zit voor je vaste aansluiting. Uiteraard moet je bij het betelproces dan wel aangeven dat je al Ziggo klant bent.

Zakelijk telefoonabonnement bij Vodafone afsluiten

Je kunt bij deze telecomprovider kiezen uit zakelijke smartphone telefoonabonnementen en zakelijke Sim Only abonnementen. Ook voor zakelijke gebruikers worden contractuele periodes gehanteerd van 12 en 24 maanden. Het flexibele maandabonnement is overigens ook zakelijk niet te krijgen, zo blijkt uit de site van Vodafone.

Ga naar zakelijke website van Vodafone – bekijk aanbiedingen

Sim Only abonnement opzeggen / overstappen

Heb je op dit moment een telefoonabonnement met toestel of een Sim Only, en wil je opzeggen bij Vodafone? Bel dan even met de helpdesk van deze provider (de nummers vind je hierboven op deze pagina). Als je gaat overstappen naar een andere provider is het echter wel veel beter om de opzegging te laten regelen door je nieuwe provider. Je hoeft alleen maar een abonnement af te sluiten bij een nieuwe / andere provider, en in het bestelproces aan te geven dat je je nummer wil behouden. Je hoeft dan zelf niets op te zeggen. Alles wordt dan verder voor je geregeld.

Toestelabonnement of Sim Only verlengen bij Vodafone?

Juist niet overstappen maar verlengen bij Vodafone (consumenten):

Je ziet vanaf 4 maanden voor de einddatum van de looptijd van je telefoonovereenkomst in ‘My Vodafone’ dat je kunt kiezen voor verlenging. Verlengen bij dezelfde provider (bijvoorbeeld dus bij Vodafone als je daar al klant bent) is vaak aantrekkelijk, omdat de voorwaarden over het algemeen alleen maar gunstiger worden. Je kunt bij verlenging vaak meer belminuten en/of data krijgen voor hetzelfde geld, en soms zelfs voor veel minder. Bekijk dus goed de verlengdeals, als je voor verlenging staat als Vodafone klant. Weet je het niet zo goed? Neem dan even contact op met de klantenservice, door te bellen naar 1201 (vanaf je mobiel), of door te bellen naar 0800-0560 (vanaf een vaste lijn), of door een belletje te doen naar +316 54 50 01 00.

Abonnement verlengen bij Vodafone (zakelijk):

Zakelijke abonnees kunnen uiteraard ook verlengen bij deze telecomprovider. Hiervoor heeft het bedrijf een apart telefoonnummer: 0800-0500

Bekijk ook de zakelijke website van Vodafone voor meer informatie

Liever een smartphoneabonnement met telefoon?

Vodafone is geen Sim Only provider zoals bijvoorbeeld Simyo, derhalve heeft deze provider ook aanbod voor toestellen met abonnement. Klik hieronder om gewone telefoonabonnementen (met smartphone telefoon) te vergelijken van Vodafone, of juist van alle providers, om te zien hoe de prijzen van providers onderling uitpakken.

Vodafone telefoonabonnementen vergelijken (met toestel)

Telefoonabonnementen met telefoon vergelijken van alle providers

Handige informatie over deze telecomprovider

Vodafone is de tweede speler in de markt voor mobiele telefonie in Nederland. Alleen KPN is groter, en T-Mobile is kleiner (zelfs met Tele2 erbij gerekend). Vodafone.nl is eigendom van Vodafone Libertel B.V. en met het hoofdkantoor gevestigd te Maastricht. De telecomprovider heeft door het hele land heen winkels, zowel in de Randstad als ver daarbuiten, zoals bijvoorbeeld in Limburg, Groningen en Friesland. Gezegd moet worden dat het bezoek van een telefoonwinkel anno 2018 niet echt nodig meer is. De meeste mensen weten hun weg ook online prima te vinden, voor het vergelijken en afsluiten van de goedkoopste Vodafone abonnementen, zowel met als zonder telefoon.

Zoals je wellicht verder al hebt gezien bestaat sinds enige jaren ook de combinatie ‘VodafoneZiggo’. Deze combinatiepartij wil de ‘aanjager’ zijn van de Nederlandse digitalisering, maar ook de bouwer van de infrastructuren die moeten zorgen voor de digitale voorsprong van Nederland in de toekomst. Het duo wil vanaf het jaar 2020 een 'netwerk van de toekomst' aanbieden, waarbij mobiele en vaste verbindingen nauw met elkaar verweven zijn. We zijn benieuwd wat dit in de toekomst gaat brengen.