Back to Top

Het goedkoopste telefoonabonnement met gratis telefoon

Ben je op zoek naar het goedkoopste telefoonabonnementen met een gratis toestel? Dan moeten we je teleurstellen. Een telefoon / smartphone is nooit gratis bij een telefoonabonnement, welk abonnement je ook afsluit. Je betaalt je smartphone namelijk of direct (en volledig) bij het afsluiten van je abonnement, of in delen (doorgaans in 12 of 24 maanden) als je ervoor kiest om je toestel te financieren via een zgn. ‘toestelbundel’. Dit is in feite een aankoop op afbetaling. Om die reden vind je bij de toestelabonnementen vergelijkers op deze website het logo ‘Geld lenen kosten geld’. Noot: de tekst gaat verder onder de vergelijker...

 

De betaling van je telefoon; een eenmalig bedrag in combinatie met maandelijkse afbetaling

Bij veel aanbieders is het ook mogelijk om een eenmalig bedrag te betalen voor je smartphone (direct bij het sluiten van je telefoonabonnement), en het restant van het aankoopbedrag voor je smartphone te betalen via de toestelbundel. Dat restantgedeelte betaal je dan dus in 1 of 2 jaar af. Dit kan bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn als je wil uitkomen op een lager maandbedrag voor je totale abonnementskosten, of als je bij het sluiten van je abonnement al over wat spaargeld beschikt dat je kunt aanwenden voor de aankoop van je toestel.

Via de sliders bij de goedkoopste telefoonabonnementen met telefoon kun je aangeven welk eenmalig bedrag je wil betalen, waarmee je dus ook invloed hebt op de hoogte van je maandbedrag binnen je abonnement. Wat er mogelijk is verschilt per provider. Sommige providers bieden maar enkele mogelijkheden, zoals alles vooruit betalen, helemaal niets, en daarnaast dan één of enkele mogelijkheden voor gedeeltelijke financiering. Terwijl andere providers naast helemaal niets of alles vooruit betalen ook vele mogelijkheden bieden voor gedeeltelijke financiering, door vele variaties te bieden voor het eenmalige bedrag dat je bij het sluiten van het abonnement betaalt en de hoogte van het maandelijkse bedrag daarnaast (voor het nog te betalen restantbedrag van de aankoop van je toestel).

Wat wordt wel bedoeld met een gratis telefoon bij het afsluiten van een telefoonabonnement?

Wanneer mensen naar op zoek zijn als ze een gratis telefoon willen bij een telefoonabonnement is doorgaans een abonnement waarbij geen eenmalige betaling nodig is. In dat geval verloopt de betaling dus geheel via de maandelijkse afbetaling en wordt deze in 12 of 24 gelijke delen afbetaald, via de maandelijkse betaling aan de provider. Een telefoon is nooit gratis, ook niet in combinatie met een abonnement. Je betaalt je toestel altijd en volledig. Mensen met een krappe beurs kunnen veel voordeel hebben door geen eenmalige betaling te doen bij het afsluiten van een telefooncontract. Voor sommigen is het zelfs zo dat de aankoop van een bepaald toestel alleen op deze manier mogelijk is.