Back to Top

Goedkoopste telefoonabonnementen KPN – vergelijken en afsluiten van een telefoonabonnement bij KPN

Vergelijk hieronder de goedkoopste telefoonabonnementen van de provider KPN, en bekijk alle aanbiedingen voor alle soorten smartphones. Je kunt na het vergelijken desgewenst meteen een KPN telefoonabonnement afsluiten als dit de provider is waarbij je abonnement wil hebben.

 

Telefoonabonnementen van KPN met telefoon (en Internet) – welke smartphone kies je?

Bij KPN kun je terecht voor alle denkbare smartphones met abonnement. Of het nou een Apple, Huawei, HTC, LG of Huawei smartphone is, of een toestel van een wat minder bekend merk als Wiko, Xiaomi of Honor, bij KPN kun je altijd slagen. Het aanbod van telefoontoestellen dat je bij een abonnement kunt krijgen is ronduit breed te noemen bij KPN. Bekijk het zelf via de bovenstaande vergelijker!

Via ‘Kies een smartphone’ (in bovenstaande vergelijker) kun je op je gemak bekijken welke smartphones provider KPN met abonnement aanbiedt. Kies eerst je telefoonmerk, en daarna het gewenste model. Daarna krijg je aanbiedingen van KPN te zien voor alleen die telefoon, met abonnement.

KPN doet alleen in smartphone abonnementen met een looptijd van 12 en 24 maanden. Je kunt dus geen contract afsluiten bij deze provider voor 1 maand, ook niet voor een Sim Only. De smartphone die je bij je abonnement neemt is nooit gratis. KPN biedt je verschillende mogelijkheden om je toestel te betalen. Zo kun je alles in 1 keer betalen, vooruit, dus op het moment dat je je telefoonabonnement afsluit bij KPN, maar daarnaast worden er ook verschillende mogelijkheden geboden voor betaling in delen, waarbij je het maandbedrag voor je toestel en de eenmalige inleg zelf kunt instellen, binnen een bepaalde bandbreedte althans.

Naar de KPN website voor alle aanbiedingen

Soorten smartphone abonnementen bij KPN

KPN heeft verschillende soorten abonnementen waaruit je kunt kiezen. De provider heeft gekozen voor een insteek waarbij bellen en internetten gecombineerd in een bundel zit. Het kiezen van verschillende losse databundels naast verschillende losse belbundels is dus niet mogelijk. Je hebt de keuze uit: 0GB data en 150 belminuten / sms’jes, 1GB data en 200 belminuten / sms’jes, 3GB data en onbeperkt bellen en sms’en, 10GB data en onbeperkt bellen en sms’en, 25GB data en onbeperkt bellen en sms’en, en 50GB data en onbeperkt bellen en sms’en. Bij de laatste genoemde bundel geldt dat deze ook geldig is binnen de VS en Canada, naast binnen de EU.

Extra korting?

KPN geeft 5 euro extra korting per maand op je telefoonabonnement als je al (bepaalde) KPN of XS4ALL producten op je adres hebt staan. Zo wordt je telefoonabonnement extra goedkoop, en wordt je beloond voor je loyaliteit aan het telecombedrijf.

Een zakelijk KPN telefoonabonnement afsluiten voor 1 of 2 jaar?

Ook voor zakelijke telefoonabonnementen kun je bij KPN terecht, op de aparte zakelijke website die de telecomprovider beschikbaar heeft. Net als voor particulieren biedt KPN ook voor zakelijke gebruikers een keur aan oplossingen op telecomgebied. Denk hierbij aan Sim Only, en smartphone abonnementen met zowel Android als Apple telefoons. Ook biedt het bedrijf allerlei ICT oplossingen voor werkomgevingen binnen bedrijven. Er worden zowel netwerkoplossingen geboden als oplossingen voor beveiligingsvraagstukken. Ook consultancy en advies afnemen bij KPN behoort tot de mogelijkheden. De site geeft aan dat er veel mogelijk is voor zowel kleine, middel grote als grote bedrijven!

Qua soorten zakelijke abonnementen voor je telefoon is het aanbod eigenlijk overeenkomstig aan het aanbod voor particulieren. De datahoeveelheden lopen van 0 tot en met 50GB en de belminuten van 150 tot en met onbeperkt. Gezegd moet worden dat de meeste bundels inmiddels al komen met onbeperkt bellen en sms’en, omdat providers het tegenwoordig moeten verdienen op de databundels en bellen al jaren steeds goedkoper wordt.

Naar zakelijke website KPN voor alle zakelijke aanbiedingen

KPN telefoonabonnement opzeggen of overstappen

Opzeggen bij KPN werkt niet veel anders dan bij andere providers. Je kunt KPN bellen op het nummer 1200, maar de provider kan jou ook bellen als je via de website je nummer achterlaat. Aan de lijn krijg je van de medewerker dan mogelijk wel nog de verlengdeals te horen. Hier kun je op ingaan, maar dit is niet verplicht natuurlijk.

Ga je overstappen van KPN naar een andere provider, en ga je daar verder met een ander telefoonabonnement (Sim Only of met toestel)? Dan is het beter om je opzegging door je nieuwe provider te laten regelen. Nummerbehoud is dan gewoon mogelijk (dit kun je vaak zelf aangeven bij het bestelproces voor je nieuwe abonnement). Zeg je echter zelf op bij je huidige provider (KPN bijvoorbeeld) dan vervalt je nummer.

Je KPN telefoonabonnement verlengen

Eén van de dingen die je huidige provider natuurlijk het liefst ziet is dat je verlengt... Opzeggen van je huidige abonnement is dan niet nodig. Je sluit gewoon een nieuw abonnement af (bij KPN), en je gaat weer voor een bepaalde periode in zee met je provider. Het is bij KPN mogelijk om al vanaf 4 maanden voor de einddatum van je huidige telefooncontract te verlengen.

Verleng nu je abonnement bij KPN

Om geld te besparen kun je meestal wel het beste kijken naar de aanbiedingen die een provider voor je heeft als je verlengt. Bij KPN is het zelfs zo dat dit aanbod persoonlijk en op maat is. Via de link hierboven kun je direct zien welke deals er zijn om te verlengen, via een Sim Only of een smartphone abonnement. Bij verlenging kom je meestal ook tegen gunstigere voorwaarden uit ten opzichte van de voorwaarden die je had bij het afsluiten van je huidige telefoonabonnement. De trend is namelijk toch dat belbundels en databundels steeds goedkoper worden. Verlengen is overigens niet verplicht, doe je niets dan gaat je contract verder onder de oude voorwaarden.

Sim Only abonnementen (zonder telefoon) bij deze provider

KPN is één van de sterkste spelers in Nederland op de Sim Only markt. De prioriteit die dit telecombedrijf aan Sim Only geeft blijkt eigenlijk ook al uit de opzet van de website van het bedrijf. Sim Only vind je daar als derde optie in het menu, onder ‘Mobiel’, direct na de opties ‘Verlengen’ en ‘Telefoons’. Klik hieronder om direct naar de Sim Only abonnementen van KPN te gaan en de beste deals van het moment te bekijken.

KPN Sim Only abonnementen vergelijken

KPN: netwerk, bereik en dekking…

KPN heeft uiteraard een eigen gsm masten netwerk, net zoals de twee andere dominante providers: Vodafone en T-Mobile. KPN staat bekend om de uitstekende dekkingsgraad die het in Nederland heeft te bieden. 4G is de naam voor het netwerk waarop je kunt internetten. Het is de opvolger van 3G, maar dan nog sneller (ongeveer 6 keer zo snel) en nog stabieler. Bij KPN krijg je standaard 4G bij ieder mobiel abonnement. Dit is niet bij alle providers zo. Bij een provider als BEN kun je tegen betaling opteren voor 4G Internet. Mogelijk dat dit later in 2018 of in 2019 verandert. Met 4G download en upload je razendsnel grote bestanden. Ook hoef je niet meer te bufferen bij het bekijken van een online video. Daarnaast kun je in sommige gebieden al gebruik maken van 4G+, dat nog weer een stuk sneller en stabieler is. In ieder geval heeft KPN het zo geregeld dat je anno 2018 in 37 landen 4G internet kunt gebruiken.

Wettelijke bedenktijd na het afsluiten van je KPN telefoonabonnement

Wettelijk gezien heb je altijd 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van je smartphone abonnement. Dit is bij KPN niet anders. Mocht je niet tevreden zijn dan moet je dit binnen deze termijn laten weten aan deze provider, en de retournering in gang gezet hebben.