Back to Top

Zakelijk telefoonabonnement - vergelijken en afsluiten

Zakelijk een mobiel telefoonabonnement afsluiten kan mits je als ondernemer geregistreerd bent bij de Kamer van Koophandel. Het maakt daarbij niet uit of je een ZZP’er bent, een klein bedrijf hebt, of juist een groter bedrijf.

Er zijn 11 telecomproviders in Nederland, en een deel van deze providers richt zich ook op het aanbieden van zakelijke mobiele abonnementen. Hieronder vind je informatie over de providers die zakelijke telefoonabonnementen aanbieden, en alles wat je moet weten over het afsluiten van een zakelijk telefoonabonnement, en de mogelijkheden die je hebt.

 

Ga naar de zakelijke website van Vodafone

 

Vodafone is één van de telecomproviders in Nederland die ook zakelijke abonnementen aanbiedt. Bij deze provider is het volgende mogelijk:

 • Sim Only abonnementen en toestelabonnementen
 • Looptijd van de abonnementen, keuze uit 1 of 2 jaar
 • Onbeperkt bellen
 • Grote databundels
 • Tot 50 zakelijke telefoon-abonnementen bestellen in één order
 • Korting als je al een vaste Internet aansluiting hebt bij Ziggo

>Bekijk de zakelijke Vodafone abonnementen met toestel

>Bekijk de zakelijke Vodafone abonnementen zonder toestel

 

Ga naar de zakelijke website van KPN

 

KPN is de grootste telecomprovider van Nederland, en heeft meer dan 3 miljoen mobiele abonnees. Bij KPN is het volgende mogelijk:

 • Contractuele looptijd, keuze uit 1 of 2 jaar (bij Sim Only ook 1 maand)
 • Sim Only abonnementen en toestelabonnementen
 • Onbeperkt bellen
 • Onbeperkte datahoeveelheid voor mobiel Internet
 • Meerdere abonnementen zonder telefoon bestellen in één order / één abonnement met toestel in dezelfde order
 • Korting als je al een vaste Internet aansluiting hebt bij KPN
 • Keuze uit zes zakelijke bundelsoorten

>Bekijk de zakelijke KPN abonnementen met toestel

>Bekijk de zakelijke KPN abonnementen zonder toestel

 

Ga naar de zakelijke website van T-Mobile

 

T-Mobile is na Vodafone en KPN de (derde) grootste mobiele provider. Deze provider biedt je als ondernemer onder andere de volgende opties:

 • Contractuele looptijd, keuze uit 1 of 2 jaar (bij Sim Only ook 1 maand)
 • Zakelijke Sim Only abonnementen en toestelabonnementen
 • Onbeperkte belminuten
 • Onbeperkt Internet
 • Je kunt 5 zakelijke telefoonabonnementen in één keer online bestellen via de zakelijke website van T-Mobile (ongeacht of dit abonnementen met of zonder toestel zijn)
 • Keuze uit drie zakelijke bundels

>Bekijk de zakelijke T-Mobile abonnementen met toestel

>Bekijk de zakelijke T-Mobile abonnementen zonder toestel

 

Ga naar de zakelijke website van Hollandsnieuwe

 

De provider Hollandsnieuwe is een 100% dochter van Vodafone, en richt zich vooral op overstappers die prijsgericht kopen. Hollandsnieuwe biedt je als zakelijke klant onder andere het volgende:

 • Contractuele looptijd, keuze uit 1 of 2 jaar (1 maand niet mogelijk)
 • Sim Only abonnementen en toestelabonnementen
 • Onbeperkte belminuten
 • Per zakelijke order kun je één telefoonabonnement bestellen, en je kunt 5 abonnementen onder je account beheren / koppelen
 • Keuze uit meerdere bundels (belminuten en hoeveelheid data gecombineerd)

>Bekijk de zakelijke Hollandsnieuwe abonnementen met toestel

>Bekijk de zakelijke Hollandsnieuwe abonnementen zonder toestel

 

Ga naar de zakelijke website van Robin Mobile

 

Robin Mobile is een kleinere provider, die zich uitsluitend richt op de zogeheten Sim Only abonnementen, zowel zakelijk als particulier. Robin biedt je het volgende:

 • Alleen zakelijke telefoon abonnement zonder toestel
 • De looptijd is altijd 1 maand (je kunt per maand opzeggen)
 • Onbeperkte hoeveelheid belminuten en sms’jes
 • Onbeperkt Internet
 • Keuze voor wat betreft de Internetsnelheid: snel, sneller, snelst!
 • Per zakelijke order kun je één telefoonabonnement bestellen (wel kun je meerdere orders doen)

>Zakelijke Robin Mobile abonnementen zonder toestel

 

Ga naar de zakelijke website van Youfone

 

Ook Youfone is een zogenaamde Sim Only provider die zich uitsluitend richt op het aanbieden van telefoonabonnementen zonder toestel. Sinds enige tijd is deze provider ook actief voor ondernemers. Youfone kan jou het volgende bieden:

 • Sim Only abonnementen, specifiek voor zakelijk gebruik
 • Diverse looptijden
 • Onbeperkt bellen
 • Data Only abonnement (zonder belminuten)
 • Je maakt gebruik van het uiterst degelijke mobiele netwerk van KPN
 • Bestel maximaal 8 telefoonabonnementen online

>Zakelijke Youfone abonnementen zonder toestel

Zakelijke abonnementen zonder toestel

Sim Only abonnementen worden steeds populairder, ook zakelijk gezien. Het grote voordeel van een zakelijk abonnement zonder toestel is uiteraard dat je de kosten voor het toestel niet hebt. De kosten voor je smartphone moet je anders bij het afsluiten van je abonnement nemen, of deze komen (deels) terecht in je toestelbundel, waardoor je maandelijkse lasten omhooggaan. Een zakelijk Sim Only abonnement kan ook een goede overweging zijn als je smartphone nog in goede staat is, of als je gewoon geen nieuwe smartphone wil hebben, ondanks dat je huidige smartphone niet meer het nieuwste model is. Daarnaast is het nog zo, dat de combinatie van een (zakelijk) Sim Only abonnement en een apart los toestel ook steeds vaker wordt gekozen, als variant op een zakelijk telefoonabonnement met toestel.

Zakelijke mobiele Sim Only’s zijn af te sluiten bij alle zes de providers die hierboven op de pagina zijn genoemd: KPN, Vodafone, Youfone, T-Mobile, Robin Mobile en Hollandsnieuwe. Daarnaast zijn er nog een aantal andere providers waarbij je een Sim Only kunt afnemen, zoals Lebara, Simpel, Simyo en Ben. Deze providers bieden alleen de mogelijkheid om het contract op je persoonlijke naam te stellen. Maak je de kosten voor je abonnement en de gesprekskosten zakelijk? Dan kun je deze toch opvoeren en aftrekken van de belasting.

Zakelijke telefoonabonnementen met toestel

Wil je als ondernemer kiezen voor een telefoonabonnement in combinatie met een toestel, dan kun je terecht bij KPN, T-Mobile, Vodafone en Hollandsnieuwe. Deze providers hebben allemaal hun eigen abonnementsvormen, voorwaarden en kenmerken, maar daarnaast hebben ook al deze providers een verschillend smartphone aanbod. Afhankelijk van de provider waarbij je een toestelabonnement wilt afsluiten heb je keuze uit geweldige telefoonmerken als Huawei, Sony, Motorola, Apple, LG, Nokia, Doro en HTC. Over het algemeen zijn het vooral de nieuwste en de wat nieuwe smartphone modellen die je bij een zakelijk telefoonabonnement kunt krijgen. Vergelijk het smartphone aanbod van de providers nu zelf!

Zakelijk je telefoonabonnement verlengen

Je telefoonabonnement verlengen (zakelijk) kan bij elke provider. Dat is ook logisch, want een provider ziet namelijk graag dat je klant blijft, als je al klant bent. Verlengen kan vaak al enige maanden voor de einddatum van je huidige contract. Wil je je zakelijke mobiele abonnement(en) verlengen bij je huidige provider, controleer dan de einddatum van je contract, en of je al kunt verlengen. Dit is vaak te zien op de website van je provider, na het invoeren van je mobiele nummer / na inloggen.

Meerdere zakelijke aansluitingen (telefoonabonnement voor meerdere personen / werknemers)

Heb je een bedrijf dat uit ten minste 2 personen bestaat, of misschien wel een bedrijf met meerdere of zelfs vele medewerkers? En wil je meerdere of zelfs vele mobiele abonnementen tegelijk bestellen, dan is dit bij een deel van de telecomproviders ook mogelijk.

Aantal telefoonabonnementen per zakelijke order, online via de website:

Vodafone: 50

KPN: 1 abonnement met toestel, en onbeperkt zonder toestel

T-Mobile: 5

Hollandsnieuwe: 1 (en 5 abonnementen beheren in hetzelfde account)

Robin Mobile: 1

Youfone: 8

Meerdere toestellen bij een zakelijk telefoonabonnement

Providers bieden je niet de mogelijkheid om meerdere toestellen bij één telefoonabonnement te bestellen. Dit is ook logisch, omdat je abonnement gekoppeld is aan één Sim kaart, en je deze meestal maar in één / hetzelfde toestel hebt zitten. Wel kun je bij de providers T-Mobile en Vodafone meerdere abonnementen met één toestel per abonnement bestellen. Uiteraard is het wel mogelijk om één telefoon abonnement af te sluiten (met of zonder smartphone), en daarnaast nog losse smartphones bij te bestellen bij een partij die zich richt op de verkoop van losse toestellen.

Flexibel zakelijk mobiel abonnement (maandelijks opzegbaar)

Telefoonabonnementen die maandelijks opzegbaar zijn winnen de laatste jaren aan populariteit. Dit is ergens ook logisch, want voor een beperkt / klein bedrag per maand heb je de flexibiliteit om na een maand over te stappen naar een andere provider (als je dit zou willen). De opslag is vaak maar 1 a 2 euro (afhankelijk van de provider), ten opzichte van het maandbedrag van een 1-jarig of 2-jarig telefooncontract.

Kies je niet voor een telefoonabonnement dat per maand is op te zeggen, dan ben je voor 1 of 2 jaar gebonden aan een provider. Dit hoeft geen probleem te zijn, als je er geen bezwaar bij hebt om langer gebonden te zijn / vast te zitten aan dezelfde provider.

Een flexibel mobiel abonnement voor een ondernemer, waar je na een maand weer vanaf kunt, is te krijgen bij KPN, T-Mobile, Youfone en Robin Mobile. Deze flexibiliteit wordt alleen geboden bij de zakelijke Sim Only abonnementen, en niet bij abonnementen met smartphone.

Mobiele zakelijke abonnementen voor ZZP’ers

Ben je een ZZP’er? Dan kunt je terecht bij alle providers die zakelijke telefooncontracten aanbieden (zoals hierboven op deze pagina beschreven), aangezien al deze providers de mogelijkheid bieden om online één zakelijk abonnement te bestellen (per order).

Vaak is het ook aantrekkelijker om een mobiel abonnement zakelijk aan te schaffen, en niet op je persoonlijke naam. Voor de Belastingdienst is het een voorwaarde dat je telefoonkosten die je zakelijk opvoert ook zakelijk maakt. In dat geval zijn de kosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en de omzetbelasting.

Zakelijke mobiele abonnementen zonder BKR toets / registratie?

Goed om te weten is dat een zakelijk mobiel telefoon abonnement altijd zonder een BKR toets of controle is. Dit betekent dus ook meteen dat je nooit bij BKR wordt geregistreerd met een lening, als je als ondernemer voor zakelijk gebruik een telefoonabonnement afsluit (bij welke provider dan ook).

Voor particulieren ligt dit anders. Financier je een toestel voor 250 euro of meer, dan vindt er wel een BKR-registratie plaats. Dit kan dus een reden zijn om zakelijk een mobiel abonnement (met toestel) af te sluiten en niet in privé.

Zakelijke oplossingen voor grote bedrijven

Grote providers zoals KPN, T-Mobile en Vodafone, bieden niet alleen zakelijke oplossingen voor kleine ondernemers (ZZP’ers en kleine bedrijven), maar ook voor grote ondernemingen. Bij grotere ondernemingen moet gedacht worden aan 50-100 medewerkers, of zelfs met honderden werknemers. De zakelijke websites van de hiervoor genoemde providers bevatten veel informatie voor grotere bedrijven en mobiele zakelijke oplossingen. Goed dus om de websites van deze providers door te lezen als je als grote ondernemer mobiele aansluitingen zoekt, of misschien zelfs wel een totaaloplossing voor mobiele en vaste diensten.