Back to Top

Goedkoopste telefoonabonnementen Vodafone – vergelijken en afsluiten

Via deze pagina vind je de goedkoopste Vodafone telefoonabonnementen, bekijk nu alle abonnementen van Vodafone met toestel, en kies de aanbieding die jou het beste past. Na het vergelijken kun je uiteraard meteen nog een telefoonabonnement afsluiten bij deze provider.

 

Telefoonabonnementen van Vodafone met telefoon (en Internet) – welke smartphone kies je?

Grote providers als Vodafone bieden alle soorten smartphones in combinatie met een abonnement aan. Denk hierbij aan smartphones van de populaire merken HTC, Motorola, Sony, Huawei, Samsung en Apple. Maar ook voor de mindere populaire telefoonmerken als CAT, Doro, OnePlus, Honor, RugGear en Wiko kun je bij Vodafone terecht, als je op zoek bent naar een telefoon met abonnement.

Belangrijk is verder om te weten dat een telefoon nooit goedkoper is als je er abonnement bij afsluit. Het enige wat je doet door je telefoon mét abonnement erbij te kopen is de betaling van je telefoon over 12 of 24 maanden uitsmeren. Linksom of rechtsom, je betaalt je telefoon dus altijd, of je deze nou los koopt of met contract. Ook een 1 of 2 jarig telefooncontract maakt geen enkel verschil voor de prijs van het telefoontoestel dat je erbij neemt. Wel kan een telefoonabonnement een gemakkelijke manier zijn om een kostbare telefoon te financieren, en een gewenst toestel op die manier toch te kunnen kopen. De toestelbundel (het bedrag dat je maandelijks betaalt voor de aflossing van je telefoon) wordt doorgaans apart op de factuur vermeldt door providers, en wordt bovendien duidelijk kenbaar gemaakt bij het afsluiten van je telefoonabonnement.

Via de optie ‘Kies een smartphone’ kun je op je gemak bekijken welke smartphones Vodafone met abonnement aanbiedt. Na het kiezen van je gewenste telefoon geeft de vergelijker alleen aanbod voor die telefoon, zodat je gerichte aanbiedingen op prijs kunt vergelijken. De looptijd van een Vodafone abonnement met telefoon is overigens altijd 1 jaar of 2 jaar. Voor de Sim Only aanbiedingen van deze provider geldt hetzelfde. Flexibele maandabonnementen die snel weer zijn te stoppen biedt deze provider niet aan haar klanten aan. Het is ons niet bekend of dit in de toekomst wel het geval zal zijn.

Soorten smartphone abonnementen bij Vodafone

Vodafone heeft op dit moment 7 soorten (standaard) abonnementen in de aanbieding. Je hebt de keuze uit 4 Start telefoonabonnementen en 3 RED telefooncontracten. De databundels variëren daarbij van geen internet (bij het Start S abonnement) tot en met 20GB voor de Red SUPER variant. De belbundels komen met 150 belminuten bij de 3 goedkoopste Vodafone telefoonabonnementen, met 300 minuten (of sms’jes) bij het Start XL abonnement en met onbeperkt bellen bij alle RED abonnementen.

In 2018 kwam de telecomgigant met het ‘RED Together’ abonnement op de proppen. Bij deze abonnementsvorm kun je samen met iemand anders 80GB aan data delen. Hierbij komt ook onbeperkt bellen + sms’en. Hiervoor betaal je in zijn totaliteit (peildatum zomer 2018) 60 of 61 euro per maand. Dat is een aardig maandbedrag, maar bedenk je wel dat je het bedrag deelt met een ander, en de kans erg klein is dat je (over beide aansluitingen genomen) boven de 80GB aan data komt.

Een zakelijk Vodafone abonnement afsluiten voor 1 of 2 jaar?

Niet alleen als consument kun je terecht bij Vodafone, ook zakelijk heet deze telecomprovider je van harte welkom! Deze provider maakt als een van de weinige providers op haar website al onderscheid tussen kleinbedrijf (tot 50 medewerkers), middenbedrijf (50 tot 250 medewerkers) en grootbedrijf (meer dan 250 medewerkers). In principe geldt ook dat het te behalen voordeel groter wordt als je meer abonnementen af wilt sluiten. Voor het kleinbedrijf biedt de Vodafone site aanbiedingen voor mobiele abonnementen, maar voor grotere bedrijven kan het beste even contact op worden genomen met de helpdesk van de provider.

Zakelijke telefoonabonnementen van Vodafone zijn overigens net als particuliere telefoonabonnementen af te sluiten voor een periode van 1 jaar, 2 jaar of 1 maand (in het geval van Sim Only).

Naar de zakelijke website van Vodafone

Vodafone telefoonabonnement opzeggen of overstappen

Als je wil opzeggen bij Vodafone dan zoek je in ‘My Vodafone’ of in de App de einddatum van je contract op. Daarna zeg je het abonnement online op. Als je meerdere aansluitingen hebt, dan neem je het beste even contact op met je accountmanager of bel je naar 1200.

Wil je opzeggen voordat je contract is afgelopen? Ook dat is mogelijk. In dat geval berekent de provider je ‘afkoopsom’. Dit houdt in dat je de resterende maanden van je abonnement en een het restant van de eventuele toestellening in één keer geheel afbetaalt. Geef bij het opzeggen dan wel aan dat je wil ‘afkopen’.

Let op, nog beter is het volgende als je wil overstappen naar een nieuwe provider:

Als je wil opzeggen bij je huidige provider en wil overstappen naar een abonnement bij een nieuwe (en dus andere) provider, dan kun je de opzegging beter later regelen door die nieuwe provider. Je kunt bij het afsluiten van je nieuwe telefoonabonnement dan aangeven dat je wil opteren voor ‘nummerbehoud’. Je huidige 06 nummer gaat dan niet verloren. Als je zelf opzegt bij je huidige provider kan dat wel gemakkelijk gebeuren.

Je Vodafone telefoonabonnement verlengen

Denk je aan het verlengen van je abonnement bij Vodafone? In dat geval hoef je niets op te zeggen, en stap je dus ook niet over. Verlengen is al mogelijk vanaf 4 maanden voor de einddatum van je huidige telefooncontract. Wanneer je contract eindigt, dat kun je zien in My Vodafone (na inloggen op de website). Je hebt in feite 4 maanden de tijd op je te oriënteren op een nieuw abonnement (met of zonder telefoon). Echter, als je niet verlengt gaat je contract na de einddatum gewoon verder onder dezelfde voorwaarden en tarieven. Ook dan kun je nog steeds verlengen, zodra je je keuze hebt gemaakt. Door te verlengen (bij Vodafone) kun je vaak een betere deal maken, waardoor je meer MB’s data krijgt, en/of een betere belbundel, voor hetzelfde geld, of zelfs voor minder. Wij raden je dus aan om de mogelijkheden voor verlenging bij Vodafone goed te bekijken!

Handige informatie over deze telecomprovider

Vodafone is de tweede speler in de markt voor mobiele telefonie in Nederland. Alleen KPN is groter, en T-Mobile is kleiner (zelfs met Tele2 erbij gerekend). Vodafone.nl is eigendom van Vodafone Libertel B.V. en gevestigd te Maastricht. De telecomprovider heeft door het hele land heen winkels, zowel in de Randstad als ver daarbuiten, in Limburg, Groningen en Friesland. Gezegd moet worden dat het bezoek van een telefoonwinkel anno 2018 niet echt nodig meer is. De meeste mensen weten hun weg ook online prima te vinden, voor het vergelijken en afsluiten van de goedkoopste Vodafone telefoonabonnementen.

Zoals je wellicht verder al hebt gezien bestaat sinds enige jaren ook de combinatie ‘VodafoneZiggo’. Deze combinatiepartij wil de ‘aanjager’ zijn van de Nederlandse digitalisering, maar ook de bouwer van de infrastructuren die moeten zorgen voor de digitale voorsprong van Nederland in de toekomst. Het duo wil vanaf het jaar 2020 een 'netwerk van de toekomst' aanbieden, waarbij mobiele en vaste verbindingen nauw met elkaar verweven zijn.

Liever een Sim Only abonnement bij deze provider?

Vodafone is ook een grote speler in de Sim Only abonnementen (zonder telefoon) markt. Via de links hieronder kun je de Sim Only’s van deze provider vergelijken, of juist een vergelijking maken voor de Sim Only telefoonabonnementen van alle andere providers.

Vergelijk Sim Only abonnementen Vodafone

Sim Only abonnementen van alle providers met elkaar vergelijken

Netwerk, bereik en dekking van en bij Vodafone

Vodafone heeft een eigen netwerk van gsm zendmasten, en maakt dus niet gebruik van het KPN netwerk of het T-Mobile netwerk. De verwachting is ook dat deze telecomprovider het eigen netwerk zal behouden, aangezien het niet aannemelijk lijkt dat het bedrijf wordt overgenomen door T-Mobile of KPN. Het netwerk van Vodafone is vergelijkbaar met dat van de twee hiervoor al genoemde providers. Je kunt een snelle verbinding verwachten, een goed bereik en een goede landelijke 4G dekking. Langzaam aan beweegt de markt zich richting 4,5 en 5G, en ook Vodafone werkt inmiddels al aan een netwerk dat nog sneller en sterker is.

De bedenktijd na het afsluiten van je telefoonabonnement bij Vodafone

Voor elke bestelling heb je een bedenktijd van 14 dagen, ongeacht of je online of telefonisch hebt besteld. Dit is wettelijk zo geregeld, en hier heeft elke provider – dus ook Vodafone – zich netjes aan te houden. Binnen deze tijd kun je je bestelling nog annuleren, maar daarna dus niet meer. Deze korte bedenktijd vloeit voort uit het consumentenrecht, en biedt consumenten bescherming bij het doen van een aankoop.