Back to Top

Telefoonabonnementen voor studenten en scholieren – het goedkoopste telefoonabonnement voor deze doelgroep

Dat studenten en scholieren meestal minder budget hebben is een feit. Om die reden worden er binnen deze doelgroep vooral goedkope telefoonabonnementen afgesloten met maandbedragen oplopend tot maximaal 20-25 euro. Dit betekent dan ook meestal dat scholieren en studenten niet de duurste smartphones aanschaffen, om te voorkomen dat het maandbedrag van het abonnement te hoog wordt. Noot: de tekst gaat verder onder de vergelijker...

 

Studeer je nog of zit je nog op school, dan is het waarschijnlijk erg belangrijk dat je binnen de vergelijker sorteert op (de maximale) prijs en de eenmalige betaling voor je smartphone. Ook kan het goed zijn om bij het kiezen van de smartphones waarvoor je een prijsvergelijking wenst alleen smartphones aan te vinken met een lager aanschafbedrag, want dit vertaalt zich namelijk ook in lagere maandelijkse abonnementskosten. Klik hierboven op een van de buttons om het goedkoopste telefoonabonnement voor jou als student of scholier te vinden (met toestel of Sim Only).

Sim Only abonnement: uitstekende keuze voor studenten

Wil je echt besparen als student (waaronder we gemakshalve ook even de middelbare scholier rekenen), dan is het wellicht het beste om een Sim Only abonnement af te sluiten. Dit is een goedkoop telefoonabonnement, zonder een nieuwe telefoon. Als je kiest voor een abonnement zonder nieuwe smartphone ben je gewoonweg veel goedkoper uit. Kosten voor een nieuw toestel heb je dan namelijk niet, en dus heb je ook geen toestelbundel bij je abonnement waarin de kosten voor een nieuw toestel per maand worden omgeslagen. Dit scheelt je al gauw 10-40 euro per maand, afhankelijk van het soort toestel (merk en model). Nadeel van een Sim Only is natuurlijk wel dat je je huidige telefoon houdt, en deze nog een tijd langer blijft gebruiken. Gezien het grote maandelijkse voordeel in euro’s is het echter de vraag of dat een bezwaar zou moeten zijn voor je.

Ga je voor een flexibel maandabonnement bij een Sim Only provider als Lebara, Simyo of Youfone dan kun je ook nog eens snel overstappen (en opstappen bij je huidige provider), zodra er een beter en goedkoper aanbod voor een telefoonabonnement wordt aangeboden door een andere provider. Ook hierdoor kan indirect bespaard worden, hoewel wel gezegd moet worden dat het flexibele maandabonnement vaak 1 of 2 euro duurder is per maand dan een jaarabonnement of een telefooncontract voor 2 jaar. Het is daarom goed om als studerende ook een afweging te maken over de termijn waarvoor je het contract wilt aangaan, en natuurlijk bij welke provider je je contract wil aangaan.

Grootte van de databundel erg belangrijk voor deze doelgroep

De (goedkoopste) databundel is voor studenten en scholieren misschien wel veel belangrijker dan voor andere groepen uit de samenleving, bijvoorbeeld voor mensen van middelbare leeftijd of voor ouderen. Feit is namelijk dat jongeren veel data gebruiken, veel video’s kijken en dat zij amusement op hun telefoon (waar internet voor nodig is) belangrijk vinden. Vaak hebben studenten, maar ook scholieren dan weer wel een Wifi netwerk tot hun beschikking, waardoor er geen verbruik van data optreedt binnen de internetbundel bij het telefoonabonnement.

Een ideale hoeveelheid data voor een student of voor een scholier is 1.000-6.000 MB. Grotere databundels zijn doorgaans niet nodig, en onnodig duur voor deze doelgroep. De meeste providers kunnen je hier wel aan helpen. Het goede nieuws is dat bundels met een dergelijke datagrootte vaak als zijn af te sluiten voor 10-15 euro per maand. Bij sommige providers kun je de databundels apart afsluiten, naast een belbundel. Andere telecomproviders werken echter weer met combinatiebundels voor bellen en Internet.

Uit onderzoek blijkt dat jonge mensen vaak nog maar weinig bellen, in tegen stelling tot wat oudere mensen. Telefoonvrees komt bij jonge mensen relatief vaak voor. Hieronder wordt de vrees bestaan om een ander te moeten bellen, of om gebeld te worden door een ander, en dan vooral als dit een onbekende is, of iemand van een bedrijf/instantie die je niet kent. Scholieren en studenten kunnen uiteraard onder die jongeren worden gerekend. Om die reden is het waarschijnlijk voor vele binnen deze doelgroep aantrekkelijk om te kiezen voor een aanbiedingen van een provider waarin de databundel relatief groot is en de belbundel relatief klein. Zo gebruik je meer wat je werkelijk nodig hebt, en betaal je niet onnodig voor zaken (zoals belminuten) die je niet nodig hebt. Ook hier kun je dus op letten bij het vergelijken en afsluiten van een telefoonabonnement.

Welke provider…?

Hier valt natuurlijk geen eenduidig antwoord op te geven, maar als je bovenstaande betoog als vertrek punt neemt, dan zou je bijvoorbeeld bij een van de vijf Nederlandse Sim Only providers kunnen uitkomen (Youfone, Simpel.nl, Lebara, Robin Mobile of Simyo). Maar ook de toestelproviders Hollandsnieuwe, BEN en Telfort bieden relatief goedkope telefoonabonnementen aan, met wat kleinere bundels, aangezien die de labels zijn van Vodafone, T-Mobile en KPN, die zich richten op het lagere (budget) segment binnen de mobiele telefonie markt.