Back to Top

Maandelijks opzegbare telefoonabonnementen – mobiele abonnementen met een looptijd van 1 maand

Ben je op zoek naar een telefoonabonnement dat maandelijks is op te zeggen? Dan zit je op deze pagina goed; 7 van de 11 Nederlandse providers bieden maandelijks opzegbare mobiele telefoonabonnementen aan. Vergelijk nu hieronder alle abonnementen!

 

Dit zijn de providers die een telefoonabonnement aanbieden dat per maand opzegbaar is

De meeste telefoonproviders bieden inmiddels mobiele telefoonabonnementen aan die maandelijks zijn op te zeggen. Dit is erg fijn voor de mensen die van flexibiliteit houden, en die op elk moment de mogelijkheid willen hebben om (met in achtneming van een opzegtermijn van 1 maand) over te stappen naar een andere mobiele provider. Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een telefoonabonnement met deze korte looptijd.

De belangrijkste redenen om te kiezen voor een telefoonabonnement met een looptijd van 1 maand zijn de volgende:

  • Je wil niet voor een langere periode gebonden zijn aan een provider
  • Je wil snel kunnen overstappen naar een andere provider, als de provider waarvoor je hebt gekozen onverhoopt niet bevalt
  • Je gebruikt het maandelijks opzegbare sim only abonnement om de periode naar een abonnement met toestel te overbruggen. Dit is bijvoorbeeld handig als je nog niet weet welke smartphone je wilt gaan kopen, of als je wacht op de uitgifte van een nieuw smartphone model dat binnenkort verschijnt.

Alleen telefoonabonnementen zonder toestel die maandelijks opzegbaar zijn

Voorheen kon je bij de providers Tele2 en Telfort terecht voor een maandelijks opzegbaar mobiel abonnement met toestel. Op dit moment zijn er helaas geen providers meer die maandelijks opzegbare abonnementen met toestel aanbieden. Je kunt dus alleen gaan voor een abonnement zonder toestel, dat per maand is op te zeggen. Gelukkig zijn er wel alternatieven als je toch een mobiel abonnement wilt dat maandelijks opzegbaar is, en ook een nieuw toestel. Bestel in dat geval via de vergelijker hierboven op de pagina een Sim Only abonnement (met een looptijd van 1 maand), en koop er apart een los toestel bij, bijvoorbeeld bij een partij als Mobiel.nl.

De prijs van een flexibel Sim Only abonnement met 1 maand looptijd

Voor een telefoonabonnement dat na 1 maand alweer is op te zeggen, betaal je uiteraard meer dan voor een abonnement met een looptijd van 1 jaar of 2 jaar. De reden hiervoor is vrij logisch. De provider heeft bij een maandabonnement namelijk geen zekerheid dat je lang klant blijft. Veel providers geven 1 euro per maand korting op het maandbedrag van een abonnement als je deze voor 1 jaar afsluit, in plaats van voor 1 maand. Dit is een voordeel van 12 euro per jaar. Het verschil met een 2-jarig abonnement is vaak zelfs 2 euro per maand. Op een periode van 2 jaar bekeken is een maandabonnement dus zo’n 50 euro minder goedkoop dan een 2- jarig abonnement bij dezelfde provider. Het voordeel per jaar is dan dus zo’n 25 euro. De vraag is dus vooral of de flexibiliteit jou dit extra bedrag waard is. Voor veel mensen die voor een flexibel maandelijks opzegbaar mobiel abonnement kiezen, is dit wel het geval.

Telefoonabonnementen met andere looptijden

Uiteraard hebben wij ook abonnementen vergelijkers voor contracten met andere looptijden. Volg een van de links hieronder om naar een andere vergelijker te gaan.

> Vergelijk alle abonnementen zonder toestel – looptijd 1 jaar

> Vergelijk alle abonnementen zonder toestel – looptijd 2 jaar

> Vergelijk alle abonnementen met toestel – looptijd 1 jaar

> Vergelijk alle abonnementen met toestel – looptijd 2 jaar