Back to Top

De goedkoopste telefoonabonnementen met andere smartphones - vergelijken en afsluiten

Wil je geen iPhone abonnement, Samsung abonnement of Huawei abonnement, maar wil je liever het goedkoopste telefoonabonnement met smartphone van een ander telefoonmerk? Ook dat kan! Hieronder vind je aanbiedingen van smartphones van vele andere merken die je kunt vergelijken, en uiteraard kun je ook telefoonabonnementen afsluiten.

 

Van welke smartphone merken is er telefoonaanbod

Er is nogal wat aanbod qua telefoonmerken als je het over smartphones hebt. Naast de hele bekende merken (Apple, Huawei en Samsung) die het leeuwendeel van de Nederlandse smartphone markt in handen hebben zijn er ook nog andere populaire merken die een wat kleiner marktaandeel hebben. Denk aan Sony, LG, HTC, Motorola en Nokia, maar daarnaast heb je ook nog vele andere merken die misschien wat minder bekend zijn, en niet zoveel verkocht worden. Alcatel, OnePlus, Wiko, Wileyfox, Ruggear, Doro en Cat zijn hier goede voorbeelden van. Sommige merken komen sterk op zoals het Chinese Xiaomi, waar je in 2018 goedkope toestellen van kon krijgen uit de Redmi en Mi serie, ook met abonnement.

Onze vergelijker (hierboven op deze pagina) maakt het je gemakkelijk. Ga naar ‘Kies een smartphone’ en geef eerst aan van welk merk je aanbiedingen voor telefoonabonnementen wil zien. Daarna kun je een soort toestel / model kiezen. Wat volgt is aanbod dat geheel is afgestemd op je zoekwensen, je ziet namelijk alleen maar telefooncontracten voor dat toestel van dat specifieke telefoonmerk. Uiteraard kun je de vergelijker zo vaak opnieuw instellen als je wenst.

De prijs voor telefoonabonnementen met een looptijd van 1 jaar en 2 jaar

Wat je maandelijks gaat betalen voor je telefoonabonnement hangt erg af van het soort merk dat je kiest en het soort toestel (een nieuwer of ouder model). Wil je niet te veel uitgeven per maand dan zit je op deze pagina op zich goed, want abonnementen met Huawei, Samsung en iPhone toestel behoren tot de duurste telefoonabonnementen die er in de markt verkrijgbaar zijn. De telefoonabonnementen voor de andere telefoonmerken zijn doorgaans goedkoper. Wil je het echt leuk houden met de lasten voor je smartphone abonnement? Kijk via de vergelijker dan eens bij het aanbod voor telefooncontracten met een Lenovo, Alcatel, Xiaomi, Wileyfox of Ruggear toestel. Deze toestellen zijn los vrij goedkoop, en dus ook met abonnement. Immers, de toestelbundel zal dan goedkoper zijn.

Verder heb je nog invloed op de hoogte van je maandelijkse telefoonlasten door te kiezen voor juist een nieuwer of juist een wat ouder model. Kies je voor de laatste, dan betaal je doorgaans minder voor een toestel, waardoor ook de toestelbundel lager zal uitvallen.

Uiteraard speelt ook nog de abonnementsduur mee. Door voor een looptijd van 24 maanden te kiezen kun je je maandelijkse lasten verder verlagen. Bij een telefoonabonnement voor 12 maanden betaal je je toestel echter in 1 jaar af, waardoor de maandlasten juist toe nemen. Voor de kosten aan je telefoon maakt de contractduur evenwel niets uit, de kosten voor het toestel an sich blijven namelijk even hoog.

Providers die je kunt kiezen

Je kunt voor het sluiten van je abonnement kiezen uit de telecomproviders T-Mobile, BEN, Vodafone, Hollandsnieuwe, KPN, Telfort en Tele2. Dit geldt ook voor de telefoonabonnementen met een toestel dat niet van het merk Samsung, Apple of Huawei is.

Wil je liever klant worden bij een Sim Only provider? Ook dat is nog een optie. In dat geval kun je zelf een los toestel kopen, en daarnaast (na vergelijken) een Sim only afsluiten voor 1 of 2 jaar. Het voordeel daarvan is dat je veel flexibeler bent in je keuze qua soorten toestellen en het soort abonnement dat je erbij afsluit.