Back to Top

Bestel de iPhone 14 of een van de andere nieuwe iPhones!

WWil jij als één van de eersten pronken met de nieuwe iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro of iPhone 14 Pro Max? Bestel deze dan nu met abonnement bij KPN, tijdens de pre-order fase!

Telefoonabonnementen vergelijken – Sim Only en met telefoon

Deze pagina kan je helpen bij je zoektocht naar het juiste mobiele telefoonabonnement. Zoals je weet zijn er abonnementen met toestel, maar ook zonder toestel (Sim Only).

Hieronder kun je gemakkelijk verschillende telefoonabonnementen vergelijken. Onder deze vergelijker gaan we verder met de tekst met meer uitleg over alle providers, abonnementen en mogelijkheden.

 

Soort telefoonabonnementen vergelijken – sim only of met telefoon

Allereerst sta je voor de vraag of een je een abonnement met toestel wil afsluiten of juist zonder. De vraag is dus vooral of je een nieuwe smartphone / telefoon nodig hebt, of dat je je een nieuwe wenst. Het grootste voordeel van een sim only contract is natuurlijk de lage maandlasten. Immers hoef je bij een sim only geen telefoon mee te financieren in je bundel; de maandlasten vallen daardoor stukken lager uit dan bij een abonnement met telefoon. Uiteraard hangen de maandelijkse lasten voor een toestelabonnement wél ook in sterke mate af van de kostprijs van de smartphone. Er zijn al smartphones vanaf 50 tot 100 euro, maar de toestellen van de duurdere merken kunnen een aanschafprijs hebben die oploopt tot wel 1.000-1.500 euro, of zelfs nog meer. Ga je voor een dergelijke luxe smartphone dan vertaalt dit zich natuurlijk in hogere maandlasten als je de financiering van een dergelijk toestel meeneemt in je bundel.

Abonnementen met toestel zijn verder af te sluiten voor 12 of 24 maanden. Dit geldt ook voor sim only abonnementen, hoewel je deze daarnaast ook nog kunt afsluiten voor 1 maand. Dit wil zeggen dat je binnen een maand kunt opzeggen, en desgewenst zou kunnen overstappen naar een nieuwe provider met een betere deal en/of betere voorwaarden. Bij een toestelabonnement ben je altijd minstens een jaar gebonden aan je provider. Dit hoeft echter niet erg te zijn, zeker niet als je een goede deal sluit, maar het is wel een vast gegeven.

Hierboven op deze pagina kun je telefoonabonnementen vergelijken met toestel en zonder toestel. Zo kun je eenvoudig zien hoe je maandelijkse lasten uitpakken bij deze twee verschillende abonnementsvormen.

Alle telefoonabonnementen met telefoon vergelijken – alle merken, alle modellen

Alle telefoonabonnementen vergelijken zonder telefoon – sim only’s

De providerkeuze – 7 tot 12 mogelijkheden

Nadat je je keuze hebt gemaakt voor een Sim only abonnement of een telefooncontract met een nieuw toestel sta je voor de keuze bij welke provider je een abonnement afsluiten. Hieronder tonen we je nu een overzicht van de keuzemogelijkheden die je hebt, waarbij we ook aangeven wat je van de betreffende provider kunt verwachten.


T-Mobile:

Kies je voor deze provider dan ga je voor één van de grootste providers van Nederland, met het snelste mobiele netwerk! Na KPN en Vodafone is T-Mobile de grootste provider. BEN is een dochterbedrijf van dit bedrijf, en in 2018 is T-Mobile een fusie aangegaan met Tele2. Hierdoor verstevigt het bedrijf haar marktpositie, en kan het de concurrentie beter aan met het machtige KPN en de andere telecomreus, Vodafone.

T-Mobile staat bekend om de scherpe prijzen, en is de laatste jaren één van de providers met het grootste aantal nieuwe klanten. Het bedrijf heeft zo nu en dan acties, zowel voor Sim Only’s als toestelabonnementen, waaronder de Go Sim Only en Go Go Go deals. Wil je weten of je bij deze provider kunt slagen? Gebruik dan de bovenstaande vergelijkers of deze specifieke vergelijkers:

T-Mobile abonnementen met telefoon vergelijken

T-Mobile telefoonabonnementen vergelijken zonder telefoon - sim only abonnementen


Tele2:

Deze provider is ook zowel met toestelabonnementen als met Sim Only’s actief. Tele2 is de vierde grootste speler op de Nederlandse markt voor mobiele abonnementen. Door te fuseren met Tele2 (2018 en 2019) moet het bedrijf de concurrentiepositie en de lage prijzen kunnen behouden. Het bedrijf heeft regelmatig periodes waarin je tegen gunstige voorwaarden een abonnement kunt afsluiten. In 2018 waren er bijvoorbeeld de ‘Dit-wil-ik-weken’. Wil je weten wat deze provider jou kan bieden, kijk dan eens bij de Tele 2 abonnementen vergelijkers:

Tele2 abonnementen met telefoon vergelijken

Tele2 telefoonabonnementen vergelijken zonder telefoon - sim only abonnementen


Vodafone:

Bij Vodafone kun je terecht voor verschillende soorten telefoonabonnementen. Er zijn twee soorten, RED en de Starten contracten, waarbij de RED’s de ‘grand cru’s’ zijn onder de Vodafone telefoonabonnementen. Deze contracten komen namelijk standaard met onbeperkt bellen en daarnaast met een veel grotere hoeveelheid data dan de Start contracten. De maandbedragen voor Sim only’s van deze provider liggen zo tussen de 10 en de 35 euro, afhankelijk van de gekozen vorm. Voor een contract met toestel kan het maandbedrag uiteraard verder oplopen, afhankelijk van de prijs van het toestel.

Vodafone abonnementen met telefoon vergelijken

Vodafone telefoonabonnementen vergelijken zonder telefoonabonnementen - sim only abonnementen


BEN:

Provider BEN kenmerkt zich door eenvoud. Zowel de naam van dit bedrijf als de bijbehorende website zijn simpel en logisch opgezet. BEN is het prijsvechters label van T-Mobile, dat zicht richt op de budgetmarkt. Daarmee wordt de groep consumenten bedoeld die zich sterk laten beïnvloeden door de maandelijkse kosten van een telefoon-abonnement. Ben je zelf een consument die prijsgericht aankopen doet, dan loont het zeker de moeite om even te kijken naar de Sim Only’s en de telefoonabonnementen van deze telecomprovider.

BEN abonnementen met telefoon vergelijken

BEN telefoonabonnementen vergelijken zonder telefoon - sim only abonnementen


KPN:

KPN is veruit de grootste telecomprovider van het land, en is bovendien internationaal sterk actief. De telecomgigant staat bekend om de uitstekende dekking die in binnen- en buitenland wordt geboden, iets wat voor veel mensen een reden is om bij KPN een mobiel telefoonabonnement af te sluiten, of om te verlengen en klant te blijven bij het bedrijf. Daarnaast kun je bij KPN ook profiteren van combinatiedeals. Door je mobiele aansluiting en je vaste aansluiting te combineren (KPN Compleet) kun je een aantrekkelijke korting krijgen op je totale maandelijkse lasten, en bovendien profiteren van diverse extra’s binnen je pakket. Kijk in onze KPN vergelijkers om te zien welke abonnementen je tegen welke condities kunt afsluiten, en vind zo een voor jou geschikt contract. Zoals je van een bedrijf als deze mag verwachten kun je terecht voor telefoonabonnementen met telefoon, maar ook zonder telefoon.

KPN abonnementen met telefoon vergelijken

KPN telefoonabonnementen vergelijken zonder telefoon - sim only abonnementen


Hollandsnieuwe:

Hollandsnieuwe is misschien wel de minst bekende provider van alle providers die zich richten op verkoop van toestelabonnementen. Het bedrijf is een dochterbedrijf van Vodafone, en het label dat zich richt op de budgetmarkt binnen de mobiele telefonie. Je zou Hollandsnieuwe kunnen vergelijken met wat BEN voor T-Mobile is, immers richt het bedrijf zich zo ongeveer op dezelfde groep mensen, namelijk de groep met mensen die vooral prijs gericht aankopen doen, en die een grotere kans hebben om over te stappen als zij een betere deal kunnen doen bij een andere provider. Vergelijk via de links hieronder de aanbiedingen die deze telecomprovider op dit moment voor je heeft.

Hollandsnieuwe abonnementen met telefoon vergelijken

Hollandsnieuwe telefoonabonnementen vergelijken zonder telefoon - sim only abonnementen


Simpel:

Deze provider richt zich uitsluitend op de Sim Only markt. Je kunt bij Simpel aankloppen voor een Sim Only met een looptijd van 1 en 2 jaar. Maandelijks opzegbare abonnementen biedt het bedrijf niet aan. Onbeperkt bellen is optioneel mogelijk, en de databundels varieerden eind 2018 zo tussen de 250MB en de 10GB.

Simpel telefoonabonnementen vergelijken zonder telefoon - sim only abonnementen


Simyo:

Simyo is een Sim Only provider die alleen sim only’s aanbiedt met een looptijd van 1 jaar. Er zijn bij Simyo drie mogelijkheden voor wat betreft het aantal belminuten binnen je contract. Je kunt kiezen uit 100 belminuten, 300 belminuten of onbeperkt bellen. De hoeveelheid data voor het gebruik van internet kan op 0, 1, 2, 4 of 8GB liggen. Bekijk via de link hieronder wat deze provider jou te bieden heeft.

Simyo telefoonabonnementen vergelijken zonder telefoon - sim only abonnementen


Youfone:

Bij Youfone staat flexibiliteit voorop. De sim only provider biedt contracten aan met een looptijd van 1 maand, 1 jaar en 2 jaar. Verder kan er worden gekozen uit 6 verschillende databundels, waarbij ook ‘geen data’ een optie is, als je geen gebruik maakt van internet op je telefoon. Youfone biedt voor bellen 3 opties (die overeenkomen met die van Simyo), te weten, 100, 300 of onbeperkte belminuten. Vergelijk via de link hieronder de telefoonabonnementen van Youfone op prijs en op andere aspecten.

Youfone telefoonabonnementen vergelijken zonder telefoon - sim only abonnementen


Lebara:

Bij deze provider moet je wezen als je wil profiteren van diverse voordelen voor internationaal bellen en bellen naar of vanuit andere landen binnen Europa. Lebara kent het maandelijks opzegbare Sim Only abonnement en het Sim Only abonnement met een looptijd van 24 maanden. De databundels bevatten 5GB, 7GB, 10GB of onbeperkte data, en je kunt kiezen uit de optie ‘Nationaal’ of ‘Internationaal’, afhankelijk van je belgedrag en de voordelen die je wenst te behalen.

Lebara telefoonabonnementen vergelijken zonder telefoon - sim only abonnementen

Telefoonabonnement met telefoon vergelijken; welk toestel kies je?

Kies je voor een toestel met abonnement, en weet je bij welke provider, en tegen welke looptijd je je abonnement wil afsluiten, dan is het daarna nog de vraag welk toestel je kiest en van welk merk. Wellicht heb je hierover al ideeën? Hoe dan ook, onze vergelijkers maken het mogelijk om contracten met telefoon te vergelijker voor alle soorten telefoonmerken en alle soorten modellen van die merken. Denk hierbij aan de populairste telefoonmerken, Huawei, LG, Samsung, Huawei, Apple en Sony, maar ook van minder bekende merken als Doro, Cat en RugGear. In totaal heb je keuze uit zo’n 20-25 verschillende smartphone merken in combinatie met een 1 of 2 jarig telefooncontract.


iPhone met abonnement:

Ga je voor een iPhone? Dan zou de nieuwe iPhone XR, XS of XS Max een goede keuze kunnen zijn als je één van de nieuwste 2018 smartphones van Apple in je bezit wil hebben. De hoge aanschafprijs (die doorgaans leidt tot hogere maandelijkse lasten voor het abonnement) is voor sommige mensen wel een beletsel om voor een dergelijk toestel te opteren. Niet getreurd zouden wij zeggen, de iPhones van eerdere jaren (de 7 en 7 Plus van 2016 en de 8 en 8 Plus van 2017) zijn inmiddels een stuk goedkoper geworden, en zouden een prima alternatief kunnen zijn voor de 2018-iPhones. Ook de wat oudere modellen, zoals de SE en de 6S, hebben inmiddels een zeer aantrekkelijk kostprijs. In combinatie met een abonnement kun je zo’n iPhone kopen met daarbij relatief lage maandlasten, als je ervoor zou kiezen om het toestel niet direct te betalen bij het sluiten van je contract.

Alle abonnementen met iPhone vergelijken


Samsung Galaxy telefoonabonnement:

Samsung is misschien wel het populairste merk onder de Android gebaseerde telefoonmerken. In ieder geval heeft dit bedrijf het grootste marktaandeel qua smartphones die worden verkocht op de Nederlandse markt, te weten meer dan 30%. Het marktaandeel van Samsung is zelfs nog iets groter dan het marktaandeel van Apple (rond de 25%), wat aangeeft dat Samsung mateloos populair is bij een behoorlijk gedeelte van de bevolking. De prijzen van de toestellen van dit merk zijn over het algemeen iets lager dan de prijzen van (vergelijkbare) iPhones. Sinds de komst van de 2018-iPhones lijkt het nog interessanter om een Samsung toestel te kopen, met abonnement, i.p.v. een iPhone met abonnement, gezien de 2018-iPhones 200-700 euro duurder zijn dan de minst goedkope topmodellen van Samsung.

Alle abonnementen met een Samsung Galaxy vergelijken


Huawei abonnementen:

Een Huawei toestel kan een goed alternatief zijn als je wel een smartphone wil hebben van een vooraanstaand merk, maar niet zoveel wil betalen als voor een Samsung of Apple toestel. Topmodellen van Huawei, zoals de P20 en de P20 Pro, waren eind 2018 al te krijgen voor een bedrag tussen de 500 en de 700 euro (de exacte prijs is afhankelijk van de aanbieder).

Alle abonnementen met Huawei telefoon vergelijken


Andere smartphone abonnementen:

Zijn de bovenstaande drie smartphone merken niets voor jou en wil je liever een andere telefoon met abonnement? Kijk dan eens bij het aanbod voor één van de vele andere merken, bijvoorbeeld LG, Honor, Asus, Nokia, Motorola, Alcatel, Doro, Cat of Fairphone.

Vergelijk telefoonabonnementen voor alle andere smartphone merken

Specifieke telefoonabonnementen vergelijken

Verder willen we je graag nog wijzen op de specifieke mogelijkheden voor betreft het vergelijken van telefoon-abonnementen via deze website.


Telefooncontracten met onbeperkt internet:

Aangezien de vraag naar onbeperkt internet op smartphones steeds groter wordt, bieden wij ondertussen ook specifieke vergelijkers aan voor telefooncontracten met dit specifieke kenmerk, zowel voor toestelabonnementen als voor sim only’s. Voor onbeperkte data betaal je wel iets meer dan voor beperkte data, maar de kostprijs voor onbeperkt internetten op je smartphone wordt steeds lager. Onze verwachten is dat onbeperkt gebruik van internet op je smartphone binnen enkele jaren tegen dumpprijzen zal worden aangeboden.

Abonnementen met telefoon met onbeperkt internet

Sim only abonnementen met onbeperkt internet


Telefooncontracten met onbeperkt bellen:

Onbeperkt bellen is al langere tijd vrij goedkoop en dit wordt door vrijwel alle providers aangeboden. Providers concurreren tegenwoordig namelijk vooral met hun databundels en niet zo zeer meer met hun bel- en sms bundels. Onbeperkt bellen is bij veel, en soms zelfs bij meerdere of alle abonnementsvormen inmiddels al mogelijk, tegen een bepaalde - maar doorgaans niet al te hoge - vergoeding. Veel mensen maken dan ook gebruik van een contract waarin onbeperkt bellen is inbegrepen. Dit scheelt zorgen rondom je belkosten, en maakt dat je nooit meer over je limiet heen gaat.

Wil je ook profiteren van onbeperkt bellen met je smartphone? Kijk dan in onze vergelijkers voor de aanbiedingen (van allerlei providers) waarbij dit standaard is inbegrepen.

Abonnementen met telefoon met onbeperkt bellen

Sim only abonnementen met onbeperkt bellen


Specifiek aanbod voor scholieren en studenten:

Goed om te weten is dat er veel geschikte abonnementen zijn voor scholieren en studenten. Dit zijn vaak de wat goedkopere abonnementen, waarbij er genoeg data is, in combinatie met een gelimiteerd aantal belminuten. Jongeren maken immers vooral gebruik van internet op hun smartphone, en bellen veel minder dan mensen van eerdere generaties. Het perfecte telefoonabonnement voor een student of scholier is vaak een Sim Only, zodat de kan worden geprofiteerd van lage maandelijkse lasten, wat bij een telefoon abonnement met toestel (zonder eenmalige inleg) vaak anders is, als gevolg van de kosten voor het toestel.

Informatie over telefoonabonnementen voor studenten en scholieren


Een gratis telefoon bij je abonnement…?

Vergeet het maar…, een telefoon is nooit gratis. Mocht die indruk bij jou zijn gewekt dan willen we die graag bij je wegnemen. Kijk in dat geval even op de volgende pagina, waarop we je uitleggen hoe dit werkelijk zit.

Abonnementen met gratis telefoon