Back to Top

Ben je benieuwd wat T-Mobile of Tele2 jou kan bieden? Vergelijk nu het verschil tussen T-Mobile en Tele2, zodat je kunt besluiten bij welke provider je een abonnement wil aangaan. Naast verschillen hebben deze providers natuurlijk ook overeenkomsten, die we eveneens belichten.

De verschillen tussen Tele2 en T-Mobile vergelijken

Hieronder beschrijven we een aantal van de belangrijkste verschillen tussen Tele2 en T-Mobile. Vergelijk nu zelf!

Bedrijfskenmerken en fusie:

Tele2 is van oorsprong een Zweeds bedrijf dat al jaren op de Nederlandse markt actief is. Bij veel mensen is Tele2 bekend geworden doordat het bedrijf zich in het verleden richtte op goedkoop bellen (vaste aansluitingen). Tele2 biedt zowel mobiele telefonie en internetdiensten aan, maar ook de zgn. ‘thuis diensten’. Tele2 is de vierde grootste speler op de Nederlandse markt voor mobiele telefonie. T-Mobile is daarentegen de derde grootste speler op het gebied van mobiele telefonie in Nederland, na KPN en Vodafone, en heeft een veel grotere omzet in Nederland dan Tele2. Sinds eind 2016 is T-Mobile ook actief op het gebied van vaste aansluitingen (bellen, internet en tv), terwijl Tele2 dit al veel langer was.

Het marktaandeel van Tele2 bleef echter relatief klein in Nederland. Om die reden, en om een goede concurrentiepositie te hebben en te houden ten opzichte van de telecomgiganten Vodafone en KPN, zijn T-Mobile en Tele2 sinds begin 2019 gefuseerd. T-Mobile heeft 75% van de aandelen van het Nederlandse gedeelte van Tele2 in handen. Of je nu kiest voor Tele2 of voor T-Mobile… het zijn twee verschillende bedrijven, maar dus wel (grotendeels) met dezelfde eigenaar. Goed om te weten is dat de pakketten en diensten van Tele2 en T-Mobile wel heel verschillend zijn ondanks de recente fusie (lees hieronder meer daarover), dus of het je moet deren dat de providers eenzelfde eigenaar hebben, waarschijnlijk niet.

Soort abonnementen:

Bij Tele2 zijn de bundels voor Internet en bellen/sms gescheiden, je kiest de hoeveelheid data en de hoeveelheid belminuten/sms dus los van elkaar. Tele2 biedt je vijf mogelijkheden voor de datahoeveelheid. De mogelijkheden zijn: 2GB, 5GB, 10GB, 20GB en Unlimited (prijzen voor 2-jarige abonnementen: 9 euro, 10 euro, 13 euro, 16 euro en 20 euro per maand). Voor de belminuten heb je de keuze uit 0, 100 en onbeperkte belminuten (prijzen: 0 euro, 2 euro en 5 euro per maand). Voor hetzelfde abonnement, maar dan niet voor 2 jaar maar voor 1 jaar, betaal je 1 euro per maand extra. Voor flexibele abonnementen (met een opzegtermijn van een maand) is de opslag 2 euro per maand.

Bij T-Mobile kun je kiezen uit zeven bundels op het gebied van de data, waarbij een bundel altijd met 120 belminuten heeft. De data hoeveelheid loopt van 0GB tot en met onbeperkte GB’s. Je kunt je belminuten voor slechts 2,50 euro per maand upgraden naar onbeperkt. De prijzen voor de internetbundels komen uit tussen de 10 euro en de 55 euro per maand (bij 2-jarige abonnementen), afhankelijk van de hoeveelheid data die je nodig hebt. Voor 1-jarige abonnementen betaal je een opslag van 1 euro per maand.

Samengevat wijken de bundels die deze providers aanbieden af op onderdelen. Daarnaast biedt Tele2 in tegenstelling tot T-Mobile haar abonnementen ook aan in flexibele vorm, waarbij je na een maand altijd kunt vertrekken. T-Mobile biedt dan echter wel weer een abonnementsvorm aan zonder data. Dit is handiger als je alleen maar wilt bellen en/of sms’en, en je je mobiele telefoon niet voor internet wil gebruiken. Over de hele linie is Tele2 doorgaans goedkoper dan T-Mobile als je de abonnementen op inhoud met elkaar vergelijkt (data hoeveelheid, belminuten en sms).

Vergelijk Tele2 abonnementen met toestel

Vergelijk T-Mobile abonnementen met toestel

Vergelijk Tele2 Sim Only abonnementen

Vergelijk T-Mobile Sim Only abonnementen

Aansluitkosten:

Providers rekenen aansluitkosten als je nieuwe klant wordt. Deze kosten dekken het regelen van de aansluiting op het mobiele netwerk. T-Mobile rekent hiervoor eenmalig 25 euro (net als KPN en Vodafone). Bij Tele2 is dit bedrag iets lager, namelijk 20 euro. Een klein voordeeltje dus op dit punt als je nieuwe klant wordt bij Tele2.

Kortingsacties:

Tele2 heeft het zogenaamde ‘Vriendenvoordeel’ in het leven geroepen. Hierbij worden jij en je vriend (dit kan ook een kennis of een familielid zijn) allebei beloond voor het aanbrengen van een nieuwe klant. Het voordeel is tot 40 euro (dus tot 20 euro per persoon), en geldt alleen als de nieuwe klant via Internet een klant wordt (in de winkel geldt het dus niet). Zoals je snapt… een nieuwe klant is een klant die nog geen abonnementen en producten van Tele2 op zijn (woon)adres heeft staan.

T-Mobile heeft geen vriendenvoordeel, maar heeft wel regelmatig een kortingsacties lopen, namelijk de Go Go Go deals. Sluit je een abonnement af bij T-Mobile (met of zonder toestel) gedurende de looptijd van de Go Go Go actie, dan kun je bij je abonnement een leuk en soms zelfs hoge korting krijgen op je maandbedrag, namelijk tussen de 4 en de 17,50 euro per maand, afhankelijk van het gekozen abonnement! Op het moment dat we dit artikel schrijven (04 juni 2019) lopen de Go Go Go deals ook, en dat is nog tot en met 23 juni 2019 het geval.  

De overeenkomsten tussen deze providers

Naast verschillen zijn er natuurlijk ook punten waarop T-Mobile en Tele2 overeenkomen. Beide providers bieden abonnementen voor 1 jaar en 2 jaar aan. Dus wil je voor 12 of 24 maanden een contract aangaan dan kun je bij beiden terecht. De abonnementen voor 1 jaar zijn verder ook precies 1 euro per maand goedkoper; dit is bij veel providers zo. T-Mobile en Tele2 bieden ook allebei de mogelijkheid voor onbeperkt bellen en onbeperkt datagebruik, waarvoor dan wel verschillende prijsstellingen zijn. De landelijke 4G dekking is ook bij beiden een feit, en de providers zullen in 2020/2021 toegaan naar 5G. Verder heeft Tele2 net als T-Mobile de mogelijkheid om je bundel te gebruiken in de EU en je kunt ook elke maand gratis upgraden en downgraden, iets wat bij Vodafone bijvoorbeeld niet kan. Tot moet dan nog gezegd worden dat beide providers toestelabonnementen en Sim Only abonnementen aanbieden.

Vergelijk abonnementen met toestel deze providers

Vergelijk Sim Only abonnementen van deze provider

Noot: dit artikel is geschreven op 04 juni 2019. De mogelijkheden en aanbiedingen van de in dit artikel beschreven providers kunnen op een later moment anders zijn.

Beste sim only deals: