Back to Top

Vergelijk nu het verschil tussen T-Mobile en Hollandsnieuwe. Overweeg je om te verlengen of nieuwe klant te worden bij Hollandsnieuwe of T-Mobile? Wees dan geïnformeerd over de verschillen en de overeenkomsten van deze providers, zodat je een goede afweging kunt maken voor je een (nieuw) mobiel abonnement afsluit.

De verschillen tussen Hollandsnieuwe en T-Mobile vergelijken

Hieronder lichten we nu een aantal van de belangrijkste verschillen uit tussen T-Mobile en Hollandsnieuwe.

Soort abonnementen:

Bij Hollandsnieuwe zijn er op dit moment 4 keuzemogelijkheden voor wat betreft de bundels. Bellen, sms en data is hierbij steeds in een bundel gecombineerd. De mogelijkheden zijn 1000 belminuten / SMS / MB, 2000 belminuten / SMS / MB, 4000 belminuten / SMS / MB en 6000 belminuten / SMS / MB. De maandbedragen voor deze bundels zijn respectievelijk 7,50 euro, 8,50 euro, 10 euro en 12,50 euro. Onbeperkt bellen en sms’en kan apart worden bijgekocht voor 4 euro per maand. Onbeperkt Internet is bij Hollandsnieuwe nog niet mogelijk.

Bij T-Mobile kun je uit 7 bundels een keuze maken, op het gebied van de hoeveelheid MB’s voor Internetgebruik. Deze bundels bevatten allemaal 120 belminuten. Onbeperkte data is ook mogelijk bij T-Mobile (‘Unlimited’ noemt de provider dit), evenals een bundel zonder data. Dit laatste voor de mensen die bijvoorbeeld alleen willen bellen met hun toestel. Upgraden naar onbeperkt bellen kan voor 2,50 euro per maand. De prijzen voor de internetbundels komen uit tussen de 10 euro en de 30 tot 55 euro per maand (bij 2-jarige abonnementen), afhankelijk van de hoeveelheid data die je nodig hebt. Voor 1-jarige abonnementen betaal je een opslag van 1 euro per maand.

Zoals je ziet wijken de bundels af, onder andere op de manier waarop deze zijn samengesteld. Ook de prijzen wijken af. T-Mobile heeft bundels die een stuk minder goedkoop zijn, maar daar staat dan wel weer tegenover dat je daarvoor meer tot veel meer data krijgt, en sms is standaard onbeperkt bij T-Mobile, terwijl dit bij Hollandsnieuwe niet zo is. T-Mobile heeft de meeste mogelijkheden qua bundels, zodat je het meest gemakkelijk een bundel kunt kiezen die (precies) bij jouw gedrag past, met name dan op het gebied van datagebruik.

Dat Hollandsnieuwe relatief goedkope bundels aanbiedt komt naast door de samenstelling / inhoud van de bundels ook, omdat dit label een prijsvechter is; een onderdeel van Vodafone dat zich richt op overstappende klanten in het lagere segment. Dit type klant is in de praktijk gevoelig voor lage(re) prijzen, en koopt vooral prijs georiënteerd.

Vergelijk T-Mobile abonnementen met toestel

Vergelijk Hollandsnieuwe abonnementen met toestel

Vergelijk T-Mobile Sim Only abonnementen

Vergelijk Hollandsnieuwe Sim Only abonnementen

Aansluitkosten:

Eenmalige aansluitkosten zijn bij providers (helaas) een feit voor mensen die nieuwe klant worden. Hiermee worden kosten afgedekt die worden gemaakt voor de aansluiting op het mobiele netwerk, alsmede mogelijk handling- en administratiekosten.

Bij Hollandsnieuwe kun je iets goedkoper aangesloten worden dan bij T-Mobile. T-Mobile rekent hiervoor namelijk eenmalig 25 euro, terwijl de aansluiting bij Hollandsnieuwe voor 20 euro al geregeld is. Binnen de Go Go Go deals actieperiodes (die er zo nu en dan zijn) vervallen de aansluitkosten bij T-Mobile dan weer wel volledig.

Kortingsacties:

De meeste providers hebben van tijd tot tijd kortingsacties lopen. Zo heeft BEN bijvoorbeeld de Prijsbewust weken, en bij T-Mobile zijn het de Go Go Go deals waarmee in 2018 en 2019 met korting bij deze provider een abonnement kan worden afgesloten. De korting bij T-Mobile gedurende de Go Go Go deals kunnen oplopen tot wel 17,50 euro per maand (in geval van het meest uitgebreide abonnement). Op het moment dat we dit artikel schrijven (04 juni 2019) lopen de Go Go Go deals ook, en dat is nog tot en met 23 juni 2019 het geval. Bij Hollandsnieuwe zijn er ook regelmatig leuke kortingen te krijgen. Op de website van deze provider vind je een speciale pagina met aanbiedingen.

Aanbod van toestellen:

Op het gebied van de smartphone keuze is er ook een verschil tussen deze providers. T-Mobile heeft duidelijk een groter aanbod van smartphones waaruit je kunt kiezen bij het afsluiten van een abonnement. Uit de website van T-Mobile blijkt dat er gekozen kan worden uit 9 smartphone merken, namelijk: Apple, Samsung, Huawei, LG, Sony, Motorola, Oppo, OnePlus en Nokia. Bij Hollandsnieuwe kun je kiezen uit Apple, Samsung, Huawei en Alcatel.

Netwerk:

Tot slot is het netwerk dan nog een verschil. T-Mobile heeft een eigen netwerk van gsm masten. Hollandsnieuwe heeft dit niet, deze provider maakt gebruik van het gsm masten netwerk van Vodafone.

De overeenkomsten tussen deze providers

Overeenkomsten tussen T-Mobile en Hollandsnieuwe zijn er natuurlijk ook. Samengevat komen we tot de volgende overeenkomsten:

Toestelabonnementen én Sim Only’s:

De providers richten zich allebei zowel op de Sim Only markt als op de markt voor abonnementen met toestel. Andere providers zoals Lebara en Robin Mobile richten zich daarentegen alleen op de Sim Only markt.

Contractduur:

Zowel bij Hollandsnieuwe als T-Mobile kun je een abonnement voor 12 maanden en voor 24 maanden afsluiten. Maandelijks opzegbare abonnementen bieden deze providers niet aan.

1 of 2-jarig abonnement:

Een 2-jarig abonnement levert je daarnaast 1 euro extra voordeel per maand op, vergeleken met een 1-jarig abonnement. Ook dit is bij T-Mobile en Hollandsnieuwe hetzelfde.

4G/5G:

Beide providers bieden 4G ondersteuning, wat al een tijdje zo is. 5G komt eraan, zoals je wellicht weet. Hoewel Hollandsnieuwe geen eigen netwerk van gsm masten heeft, maakt het wel gebruik van het degelijke Vodafone gsm masten netwerk. De verwachting is dan ook de Hollandsnieuwe en T-Mobile in 2020/2021 ondersteuning gaan bieden voor 5G.

Zakelijk en particulier:

Hollandsnieuwe en T-Mobile richten zich allebei niet alleen op de consumentenmarkt, maar ook op de zakelijke markt voor mobiele telefonie. Op de websites van beide telecombedrijven vind je dan ook een ‘zakelijk gedeelte’ waarbij op de ondernemer wordt ingespeeld.

Vergelijk abonnementen bij deze providers

Via de links hieronder kun je abonnementen van T-Mobile en Hollandsnieuwe met elkaar vergelijken, op prijs en op andere eigenschappen.

Vergelijk abonnementen met toestel van deze providers

Vergelijk Sim Only abonnementen van deze providers

 

Noot: dit artikel is geschreven op 04 juni 2019. De mogelijkheden en aanbiedingen van de in dit artikel beschreven providers kunnen op een later moment natuurlijk wijzigen.

Beste sim only deals: