Back to Top

Wil je weten wat de providers Simyo en Lebara voor jou kunnen betekenen? Lees hier over de verschillen tussen Simyo en Lebara, en vergelijk zelf hoe de providers uitpakken op specifieke terreinen. Ook maken we de overeenkomsten tussen deze twee providers inzichtelijk voor je.

De verschillen tussen Lebara en Simyo

Hieronder sommen we de belangrijkste verschillen op tussen de providers Simyo en Lebara.

Soort abonnementen:

De inrichting van de abonnementen is bij deze providers totaal verschillend. Bij Simyo kun je voor een periode van 1 maand of voor een periode van 1 jaar een Sim Only abonnement aangaan. Een abonnement voor 2 jaar behoort bij Simyo niet tot de mogelijkheden. Voor alle Simyo abonnementen geldt dat je de databundel en belbundel apart kunt instellen (op maat kunt maken). De data kun je instellen op 0 tot en met 8GB per maand. De kosten hiervoor zijn 0 tot 16 euro per maand. Bij de belbundel kun je kiezen uit 100 min/sms, 300 min/sms of onbeperkt bellen en sms. De maandbedragen hiervoor zijn 6, 7 en 11 euro. Afhankelijk van de gekozen databundel en belbundel komen de kosten uit op 6 tot 27 euro per maand. Voor het flexibele maandabonnement geldt een opslag van 1 euro per maand.

Bij Lebara kies je je databundel en je belbundel net als bij Simyo ook los van elkaar. Voor de data kun je kiezen uit 5GB, 7GB, 10GB en onbeperkte Internet. De prijzen hiervoor liggen op respectievelijk 10 euro, 15 euro, 20 euro en 25 euro per maand. Bij de belbundel kun je kiezen uit ‘nationaal’ en ‘internationaal’. In beide gevallen gaat het om onbeperkt bellen en sms’en. Ga je voor nationaal dan kun je alleen onbeperkt sms’jes versturen en bellen binnen Nederland. Bij ‘Internationaal’ is onbeperkt bellen en sms’en naar alle EU landen mogelijk, maar ook nog naar een hoop landen buiten Europa. Anders dan bij Simyo kun je bij Lebara ook een contract aangaan voor 2 jaar.

Vergelijk Simyo Sim Only abonnementen

Vergelijk Lebara Sim Only abonnementen

Aanbod voor consumenten en ondernemers:

Lebara richt zich alleen op consumenten. Deze provider heeft geen specifiek aanbod voor wat betreft zakelijke abonnementen. Hetzelfde kan gezegd worden voor Simyo, maar deze provider geeft wel zelf aan dat het mogelijk is om een Sim Only abonnement op naam van je bedrijf af te sluiten. Dit is mogelijk door je bedrijfsnaam op te geven, die gelijk moet zijn aan de tenaamstelling van de zakelijke rekening die je opgeeft. Bij Lebara is dit niet mogelijk, de registratie van je abonnement is alleen op persoonlijke titel te doen.

De klantenservice:

Lebara kun je e-mailen op het mailadres van het bedrijf, en telefonisch bereiken via de klantenservice. Bij Simyo zijn er meer contactmogelijkheden. Je kunt een vraag stellen via het online forum van Simyo, mailen via het contactformulier, contact leggen via Facebook en WhatsApp en als je er echt niet uitkomt ook nog bellen met de klantenservice.

Maandelijks je abonnement aanpassen:

Wil je flexibel zijn voor wat betreft het aanpassen van je abonnement? Bij Simyo kun je doorlopend gratis je abonnement aanpassen, en deze afstemmen op je gebruik in een bepaalde periode.

Combinatie voordeel:

Diverse providers bieden je extra voordeel als je al klant bent met een vaste aansluiting op hetzelfde (woon)adres. Simyo is één van die providers. Als je al een vaste aansluiting hebt van KPN (op hetzelfde adres) dan beloont Simyo je met dubbele data binnen je Internetbundel.

De overeenkomsten tussen Simyo en Lebara

Je hebt nu gelezen over de verschillen tussen deze Sim Only providers, maar hoe zit het met de overeenkomsten? Hieronder sommen we de belangrijkste overeenkomsten tussen beiden op voor je.

Sim Only en prepaid:

Zowel bij Lebara als bij Simyo kun je terecht voor Sim Only abonnementen en voor prepaid beltegoed. Simyo biedt geen abonnementen met toestel aan, en hetzelfde geldt voor Lebara. Wel een telefoonabonnement met een toestel erbij? Kijk dan bij het aanbod van de bekende providers KPN, Vodafone, BEN, Hollandsnieuwe, T-Mobile en Tele2. Die providers hebben zowel Sim Only’s als toestelabonnementen. Open het menu van deze site om het complete abonnementen aanbod te zien van de laatst genoemde providers.

Mobiele netwerk:

De Sim Only providers Lebara, Robin Mobile, Youfone en Simyo maken allemaal gebruik van het uitstekende mobiele netwerk van KPN. De enige Sim Only provider die geen gebruik maakt van het KPN gsm masten netwerk is Simpel, die van het T-Mobile netwerk gebruik maakt.

Overstappen en gratis nummerbehoud:

Nummerbehoud is zowel bij Lebara als bij Simyo gratis. Goed om te weten is dus dat je geen extra kosten maakt als je met je huidige 06 nummer verder wil gaan bij je nieuwe provider. Het enige wat je hoeft te doen is aangeven dat je je nummer wil behouden. Lebara of Simyo zal dan je huidige contract opzeggen (bij je huidige provider), zodat je aan het einde van je huidige contract vlekkeloos over kan gaan in je nieuwe contract. Dit kan geheel automatisch voor je worden geregeld, maar je moet in het bestelproces voor je nieuwe Sim Only abonnement dan wel echt aangeven dat je nummerbehoud wenst. Doe je dit niet dan gaat je huidige 06 nummer zeer waarschijnlijk verloren als je huidige contract afloopt. In dat geval zul je verder moeten met een nieuw 06 nummer. Dit wordt vaak als onhandig ervaren, logisch want dan moet je iedereen informeren dat je een nieuw nummer hebt.

De eerste kosten als je klant wordt:

Eerste kosten zijn niet ongebruikelijk als je bij een provider klant wordt. Onder eerste kosten kunnen worden verstaan: aansluitkosten, administratiekosten, kosten voor de Sim kaart en overige kosten die moeten worden gemaakt als je klant wordt bij een provider. De eerste kosten bij Lebara en Simyo zijn gelijk, namelijk 15 euro. Bij Simyo worden deze aansluitkosten genoemd, terwijl Lebara het heeft over administratiekosten. Hoe het beestje wordt genoemd maakt voor veel mensen eigenlijk niet echt uit. Waar het om gaat is dat je eerste kosten maakt (eenmalig) bij het worden van klant bij de nieuwe provider.

Bedenktijd:

De bedenktijd die je hebt als je eenmaal een contract hebt afgesloten bij één van deze providers is 14 dagen. Dit is wettelijk zo geregeld. Dit geldt dus niet alleen voor deze providers, maar ook voor alle anderen.

Vergelijk de Sim Only abonnementen van Simyo en Lebara met elkaar

 

Noot: dit artikel is geschreven op 06 juni 2019. De mogelijkheden en aanbiedingen van de in dit artikel beschreven providers zullen naar verwachting wijzigen in de toekomst. Kijk dus altijd in de vergelijkers voor de actuele aanbiedingen, en/of op de websites van de providers zelf, voor meer en meer actuele informatie.