Back to Top

Wil je weten wat het verschil tussen T-Mobile en Vodafone is? In dit artikel leggen we je de belangrijkste verschillen uit, zodat je zelf kunt vergelijken en kunt bepalen bij welke provider je een abonnement afsluit. Daarnaast gaan we ook in op een aantal van de overeenkomsten die deze grote providers hebben. Na het lezen van dit artikel weet je op welke punten Vodafone en T-Mobile verschillen, maar ook waar de overeenkomsten liggen tussen beiden.

De verschillen tussen Vodafone en T-Mobile

Hieronder duiden we nu de belangrijkste verschillen tussen de providers Vodafone en T-Mobile.

Soort abonnementen:

Bij T-Mobile kun je kiezen uit 7 internetbundels, waarbij een bundel steeds 120 belminuten heeft. De data hoeveelheid loopt van 0GB tot en met onbeperkte GB’s. Voor 2,50 euro per maand kan onbeperkt bellen worden bijgekocht. De prijzen voor de internetbundels komen uit tussen de 10 euro en de 55 euro per maand (bij 2 jarige abonnementen), afhankelijk van de hoeveelheid data die je nodig hebt. Vodafone heeft daarentegen 6 keuzemogelijkheden voor de bundels (en maakt een onderverdeling tussen Start en RED abonnementen), waarbij internet en bellen in dezelfde bundel zit. Er zijn drie keuzes voor wat betreft de belminuten, 150 minuten, 300 minuten en onbeperkt bellen. De datahoeveelheid loopt van 500MB (bij de kleinste bundel) tot 40GB bij de grootste bundel. Voor Ziggo klanten wordt de hoeveelheid data verdubbeld! De maandbedragen lopen van 12,50 euro tot en met 36 euro (voor het duurste abonnement).

Extra voordeel:

Bij diverse providers is er ook extra voordeel te behalen, en dat geldt ook voor T-Mobile en Vodafone. Bij het sluiten van een Vodafone abonnement kun je extra voordeel genieten als je al een Ziggo abonnement hebt op hetzelfde (woon)adres. Dit levert je nog eens 2,50 tot 5 euro op, afhankelijk van het soort abonnement dat je aangaat. Bij T-Mobile kun je 2,50 euro per maand voordeel krijgen als je al andere abonnementen op je adres hebt lopen. In dat geval kun je dat aangeven, om dit maandelijkse voordeel te ontvangen.

Kortingsacties:

Om nieuwe klanten te trekken, en om bestaande klanten te verlengen heeft T-Mobile zo nu en dan de Go Go Go deals en Go Sim Only actie. Concreet betekent dit dat je op je abonnement (met of zonder toestel) een leuk bedrag per maand kunt besparen als je in de periode dat de actie loopt een abonnement afsluit. De korting per maand ligt in dat geval tussen de 4 en de 17,50 euro, afhankelijk van het soort abonnement dat je kiest, en de looptijd (1 of 2 jaar).

De meest recente kortingsactie bij Vodafone is de Vodafone Runners (voorjaar 2019). Bij deze actie zijn diverse populaire toestellen (van o.a. Apple, Samsung en Huawei) bij een abonnement aanzienlijk goedkoper! Ook vervallen de aansluitkosten (voor nieuwe klanten), waardoor je tijdens de Runners periode dubbel voordeel hebt als je bij Vodafone een (nieuw) abonnement neemt.

Vergelijk T-Mobile abonnementen met toestel

Vergelijk Vodafone abonnementen met toestel

Vergelijk T-Mobile Sim Only abonnementen

Vergelijk Vodafone Sim Only abonnementen

De overeenkomsten

Naast verschillen zijn er ook best wat overeenkomsten tussen deze twee providers. Zo bieden beide providers zowel abonnementen met toestel als zonder toestel aan, en dit zowel met een looptijd van 1 jaar als met een looptijd van 2 jaar. Beide providers bieden geen maandabonnementen aan die maandelijks opzegbaar zijn. Qua prijsverschil tussen de 1 en 2 jarige abonnementen komen Vodafone en T-Mobile ook overeen. Voor alle soorten bundels geldt dat het maandbedrag voor een 2 jarig abonnement precies 1 euro lager ligt dan voor een 1 jarig abonnement. Daarnaast geldt dit voor de toestelabonnementen, maar ook voor de Sim Only’s.

Verder zijn beide providers ‘grote providers’ met een aanzienlijk marktaandeel. Beide providers hebben alleen in Nederland al een klantenbestand dat in de miljoenen loopt! Ga je met een van deze providers in zee, dan weet je dus zeker dat je bij een solide en groot bedrijf klant bent. Verder is het nog goed om aan te halen dat de providers allebei een budgetlabel hebben dat zich vooral richten op overstappers in het lagere segment; voor T-Mobile is dit BEN en voor Vodafone is dit Hollandsnieuwe. Het verschil is dan weer wel dat BEN al veel langer bestaat dan Hollandsnieuwe. Voor wat betreft de aansluitkosten voor nieuwe klanten op het mobiele netwerk, bij alle twee de providers betaal je hiervoor eenmalig 25 euro. Tijdens een kortingsactie (zoals de GO GO GO deals van T-Mobile) kunnen deze bijvoorbeeld wel weer vervallen.

Vergelijk abonnementen met toestel van alle providers

Vergelijk Sim Only abonnementen van alle providers

Noot: dit artikel is geschreven op 03 juni 2019, op een later moment kunnen de mogelijkheden wijzigen, wat uiteraard ook voor de genoemde prijzen geldt.

Beste sim only deals: