Back to Top

Moeilijk om te kiezen tussen Ben of T-Mobile? Deze twee providers bieden verschillende telefoonabonnementen aan. Je kunt kiezen uit een abonnement met 150 belminuten tot onbeperkt bellen en onbeperkt data. Ontdek via dit artikel het verschil tussen Ben en T-Mobile. Na het lezen van dit artikel weet jij meer over de verschillen en de overeenkomsten tussen deze providers.

Verschillen Ben en T-Mobile netwerk

T-Mobile behoort tot een van de grootste mobiele providers op de Nederlandse markt. Deze provider nam in 2019 het bekende Tele2 over. T-Mobile is 3 jaar op rij uitgeroepen tot het beste mobiele netwerk van Nederland. Ze hebben dan ook een zeer goede 3G-, 4G- en 4G+ dekking. Hoe zit het met het netwerk van Ben? Om verwarring te voorkomen: sinds 2002 is Ben in handen van T-Mobile internationaal. Sinds 2008 maakt T-Mobile gebruik van het merk Ben en verkoopt onder deze naam Sim Only abonnementen en losse toestellen.

Omdat Ben onderdeel is van T-Mobile, maakt het ook gebruik van het T-Mobile netwerk. Hierdoor kun je rekenen op eenzelfde dekking. Het is niet zo dat T-Mobile klanten voorrang krijgen op het netwerk: iedereen is gelijk. Wel kan de internetsnelheid per abonnement verschillen.

Prijsverschillen Ben/ T-Mobile

Er zit best wel wat prijsverschil tussen Ben en T-Mobile. Om een goede vergelijking te kunnen maken, zetten we twee mobiele abonnementen tegenover elkaar. We nemen een sim-only abonnement met een contractduur van 24 maanden. Dit zijn de specificaties van het abonnement:

  • 100 – 120 belminuten
  • 5 GB data
  • 4G netwerk
  • Contractduur 24 maanden

De kosten bij T-Mobile bedragen €20 per maand. Bij Ben betaal je voor hetzelfde abonnement €10 per maand. Ook de aansluitkosten verschillen. T-Mobile rekent €25 en Ben €14, 95. Moeten we er wel bij zeggen dat het abonnement bij Ben uit 100 belminuten bestaat en niet uit 120 minuten Bovendien betaal je voor 4G internet snelheid €1 extra (deze zit al in onze prijsberekening).

Conclusie: Ben is een stuk goedkoper dan T-Mobile. Waarom zou je dan toch voor T-Mobile kiezen? Dat lees je hieronder.

 

Vergelijk telefoonabonnementen:

Abonnementen met toestel van T-Mobile

Abonnementen met toestel van BEN

Sim only abonnementen zonder toestel van T-Mobile

Sim Only abonnementen zonder toestel van BEN 

Verschil Ben en T-Mobile: klantenservice en extra opties

Ga je voor het allergoedkoopste telefoon abonnement en heb je geen speciale wensen, dan moet je zeker voor Ben kiezen. Toch heeft T-Mobile een aantal voordelen. De klantenservice is zeer goed bereikbaar en helpt je met elk probleem. Je kunt ze wel telefonisch, via de e-mail of de chat contact opnemen. Bij provider Ben is de klantenservice een stuk minder toegankelijk.

T-Mobile klanten sparen maandelijks in de vorm van punten. Deze punten zijn in te leveren tegen leuke cadeaus, kortingsbonnen of de nieuwste gadgets. Ben klanten missen een dergelijk spaarsysteem.

Kijken we naar (Sim Only) abonnementen, dan is er bij T-Mobile veel meer mogelijk. Zo kun je kiezen voor onbeperkt data of een abonnement voor bellen en data inclusief USA. Deze opties vind je bij merknaam Ben niet terug. Bovendien kun je via T-Mobile extra’s toevoegen zoals Videoland, Deezer en Visual voicemail. Dit maakt het gebruik van je mobiel abonnement er een stuk leuker op. T-Mobile mag dan wel wat duurder zijn, maar het heeft zeker voordelen ten opzichte van Ben. Je zult dus zelf een keuze moeten maken uit wat jij het belangrijkste vindt.

Vergelijk telefoonabonnementen:

Abonnementen met toestel van T-Mobile

Abonnementen met toestel van BEN

Sim only abonnementen zonder toestel van T-Mobile

Sim Only abonnementen zonder toestel van BEN

Beste sim only deals: