Back to Top

Op zoek naar de beste mobiele provider? T-Mobile versus KPN: welke van deze twee is beter? Vergelijk de verschillen tussen KPN en T-Mobile, en de overeenkomsten. Het gaat hier om 2 providers die zeer actief zijn op de Nederlandse markt. Je hebt de keuze uit verschillende mobiele abonnementen.

Is T-Mobile onderdeel van KPN?

Vaak wordt gedacht dat T-Mobile onderdeel is van KPN. Onterecht: deze twee providers staan los van elkaar. Wel maakt T-Mobile voor de internet- en televisiediensten grotendeels gebruik van het KPN netwerk. Dit geldt echter niet voor het netwerk van mobiele telefonie. T-Mobile heeft namelijk net als KPN een eigen netwerk.

T-Mobile is in 1999 opgericht en fuseerde begin 2019 met Tele2. KPN bestaat sinds de 19e eeuw. KPN Mobile opereert onder verschillende merken waaronder KPN en Telfort.

Sim Only kooptips
 
Bekijk alle abonnementen

T-Mobile versus KPN: vergelijk de verschillen

We gaan nu naar de verschillen tussen T-Mobile en KPN. We kijken eerst naar het mobiele netwerk. In 2016 had T-Mobile het snelste netwerk van Nederland, op de voet gevolgd door KPN.

Dit zijn de grootste verschillen tussen T-Mobile en KPN:

1. Merknaam

T-Mobile biedt alleen telefoonabonnementen onder de eigen merknaam aan. KPN voert verschillende merknamen.

2. Abonnementen vergelijken

Voor een mobiel abonnement met smartphone kun je bij T-Mobile goed vergelijken door het ingeven van een aantal voorkeuren. Deze abonnementenvergelijker is bij KPN iets uitgebreider: je bepaalt het merk, de kleur, simkaart en de staat.

3. Assortiment

Het scheelt niet veel, maar KPN heeft een iets ruimer assortiment smartphones.

4. Sim Only

T-Mobile heeft het goedkoopste sim only abonnement vanaf €7 per maand. Bij KPN gelden vanaf prijzen van €13 per maand.

5. Service en contact

KPN promoot hun gratis telefoonnummer. Hier kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht voor vragen over mobiele abonnementen. T-Mobile voegt hier nog een hele goede chatfunctie aan toe.

 

Vergelijk alle abonnementen (tip!):

> Abonnementen met toestel van KPN
Abonnementen met toestel van T-Mobile
> Sim only abonnementen zonder toestel van KPN
Sim Only abonnementen zonder toestel van T-Mobile

Overeenkomsten tussen KPN en T-Mobile

T-Mobile versus KPN: zijn er ook overeenkomsten? Ja, die zijn er zeker! Hieronder vind je de meest voorkomende overeenkomsten tussen KPN en T-Mobile:

4G netwerk

Beide providers promoten hun betrouwbare 4G netwerk. Hiermee voldoende ze aan de eisen van de moderne smartphone gebruiker.

Aansluitkosten

Bij het afsluiten van een 1- of 2-jarig abonnement betaal je €25 aansluitkosten. Dit bedrag geldt bij beide mobiele providers.

Zakelijk

Voor welke mobiele provider je ook gaat, het is altijd mogelijk om een zakelijk abonnement af te sluiten.

Onbeperkt bellen

Bel jij ook zoveel? KPN en T-Mobile bieden een mobiel abonnement met onbeperkt bellen. Dit kan in combinatie met een internetbundel.

Conclusie: welke mobiele provider is beter?

Wie wint er in de zaak T-Mobile vs KPN? Dit is niet zomaar te bepalen. Beide providers hebben hun voor- en nadelen. Het gaat voornamelijk om de prijs-kwaliteitverhouding. De netwerken van deze providers zijn zeer snel, stabiel en betrouwbaar. Met betrekking tot de keuze in mobiele abonnementen niks te klagen: je stelt zelf je abonnement samen.

In 2019 komt T-Mobile met een abonnement met onbeperkt GB en bellen. KPN heeft dit nog niet: Hier kies je voor 50 GB en onbeperkt bellen. Wellicht dat KPN onbeperkt GB ook mogelijk gaat maken.

Mobiele providers vergelijken

Heb je een keuze kunnen maken of twijfel je nog? Je kunt het beste mobiele providers vergelijken. Hierbij vergelijk je niet alleen T-Mobile en KPN met elkaar, maar zet je er ook nog andere providers tegenover. Zo zie je in één oogopslag welke mobiele abonnementen mogelijk zijn. Let ook goed op de kosten: Dit kan veel verschil maken.

Meerdere keren per jaar zijn er interessante mobiele abonnementen aanbiedingen. Hierbij krijg je korting op het abonnement, extra data (GB) of je betaalt geen aansluitkosten. Houd deze website goed in de gaten: hier vind je altijd de beste aanbiedingen op het gebied van mobiele abonnementen. Dit geldt voor abonnementen met telefoon en abonnementen zonder telefoon.

 

Vergelijk alle abonnementen (tip!):

> Abonnementen met toestel van KPN
Abonnementen met toestel van T-Mobile
> Sim only abonnementen zonder toestel van KPN
Sim Only abonnementen zonder toestel van T-Mobile