Back to Top

In dit artikelen lichten we de verschillen toe tussen Tele2 en Hollandsnieuwe, twee grote telecomproviders, die zich richten op het aanbieden van mobiele telefonie diensten. Daarnaast laten we ook wat overeenkomsten zien, zodat je een goed totaalbeeld hebt van deze providers. Sta je op het punt om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten, bij één van deze providers? Lees dan eerst even dit artikel door, zodat je goed op te hoogte bent.

De verschillen tussen Hollandsnieuwe en Tele2

De looptijd van de telefoonabonnementen:

De telecomproviders Tele2 en Hollandsnieuwe verschillen voor wat betreft de looptijd van de aangeboden telefoonabonnementen. Bij Hollandsnieuwe kun je kiezen uit 1 en 2-jarige abonnementen, zowel met toestel, als zonder toestel. Bij Tele2 kun je bij de telefoonabonnementen zonder smartphone kiezen uit 1 jaar, 2 jaar, en 1 maand (ofwel een maandelijks opzegbaar abonnement). Bij de abonnementen met toestel, kun je kiezen uit 2 jaar of 1 maand. Tele2 heeft dus de meeste keuze qua looptijden, en het maandelijks opzegbare telefoonabonnement met smartphone is uniek in de markt. Maandelijks opzegbare abonnementen zijn namelijk eigenlijk altijd zonder smartphone.

De abonnementsvormen bij Tele2 en Hollandsnieuwe:

Hollandsnieuwe en Tele2 hebben een verschillende insteek qua bundels. Zo heeft Hollandsnieuwe drie opties, en wel de volgende:

  • 2.000MB / MIN / SMS (voor 8,50 euro per maand)
  • 4.000MB / MIN / SMS (voor 10,00 euro per maand)
  • 6.000MB / MIN / SMS (voor 12,50 euro per maand)

De genoemde bedragen zijn gebaseerd op de 2-jarige abonnementen. Bij een 1-jarig telefoonabonnement betaal je voor elk van de bundels een opslag van 1 euro per maand. Hollandsnieuwe combineert bellen, internet en sms in dezelfde bundel zoals je ziet. Het is niet mogelijk om de hoeveelheid belminuten en de hoeveelheid data los van elkaar te kiezen, zoals bij sommige andere providers.

Extra mogelijkheid als je voor een Sim Only abonnement kiest bij Hollandsnieuwe:

Kies je voor een Sim Only abonnement bij Hollandsnieuwe, dan kun je ook nog kiezen voor 1.000MB / MIN / SMS (voor 7,50 euro per maand, uitgaande van een contract met een looptijd van 2 jaar).

Vergelijk Hollandsnieuwe abonnementen zonder telefoon

Vergelijk abonnementen met toestel van Hollandsnieuwe

De bundelsoorten voor data / Internet zijn bij Tele2 als volgt:

  • 1GB (voor 9 euro per maand)
  • 7GB (voor 14 euro per maand)
  • 20GB (voor 17 euro per maand)
  • Unlimited (voor 22 euro per maand)

De bundelsoorten voor bellen en sms zijn bij Tele2 als volgt:

  • 200 belminuten en sms (voor 2 euro per maand)
  • Onbeperkt bellen en sms (voor 5 euro per maand)

Verder is het volgende goed om te weten. De 7GB data bundel kun je gebruiken in NL en in de EU. Bellen vanuit je bundel werkt als volgt bij Tele2. Bellen en sms’en van Nederland naar het buitenland valt buiten je bundel, hiervoor betaal je een toeslag. Bellen en sms’en valt wel binnen je bundel in de volgende gevallen: NL naar NL, EU land naar NL, en EU land naar EU land.

Vergelijk Tele2 abonnementen zonder toestel

Vergelijk telefoonabonnementen van Tele2 met toestel

Onbeperkt Internet:

Tele2 was samen met T-Mobile de eerste provider die onbeperkt internet in Nederland mogelijk maakte voor consumenten. Inmiddels bieden meer providers (zoals KPN) dit aan, aangezien er steeds meer vraag komt naar veel data. Hollandsnieuwe biedt de keuze voor onbeperkt Internet nog niet aan, ergens niet zo gek, omdat Hollandsnieuwe een prijsvechter is.

Smartphone aanbod (merken):

Het aanbod van smartphones in de webshop van Tele2 is beduidend groter dan in de webshop van Hollandsnieuwe. We vonden bij controle 42 verschillende smartphones bij Tele2, die je kunt kopen met een telefoonabonnement. Bij Hollandsnieuwe lag dit aantal op slechts 16. Wel hebben beide providers aanbod van zes telefoonmerken, waaronder Apple, Samsung en Huawei (zoals ook wel mag worden verwacht).

Wil je meer keuze hebben qua smartphones, bij een telefoonabonnement? Sluit dan niet rechtstreeks een smartphone abonnement af bij een provider, maar kijk in onze vergelijker voor smartphone abonnementen, waarbij je keuze hebt uit meer dan 100 verschillende smartphones, van wel 15 of meer telefoonmerken.

Mobiele netwerk:

Hollandsnieuwe maakt gebruik van het mobiele netwerk van Vodafone, terwijl Tele2 een eigen netwerk heeft. Tele2 is samengegaan met T-Mobile, maar heeft desondanks toch een eigen netwerk van zendmasten. Of dit in de toekomst zou blijft valt te bezien. Tele2 heeft een eigen 4G-netwerk met dekking in 97% van Nederland. Hoe de dekking bij Vodafone uitpakt kun je zien op de dekkingskaart op de Vodafone website.

Aansluitkosten:

Zowel Hollandsnieuwe als Tele2 brengen aansluitkosten in rekening. Bij Hollandsnieuwe liggen deze kosten op 20 euro, en bij Tele2 op 30 euro. Als je verlengt bij dezelfde provider betaal je geen aansluitkosten (aangezien je met je 06 nummer al aangesloten bent op het mobiele netwerk), maar bij een nieuw abonnement wel.

Combinatievoordeel wel bij Hollandsnieuwe, niet bij Tele2:

Combinatievoordeel is de laatste jaren steeds populairder geworden. Zo beloont KPN je met 5 euro voordeel als je al een vast aansluiting hebt op hetzelfde adres. Sluit je een mobiel telefoon-abonnement af bij Hollandsnieuwe, en heb je al een vaste Ziggo aansluiting op je adres, dan wordt je beloond met korting: een extra Ziggo tv-pakket en 1000 MB/MIN/SMS extra! Een leuk voordeel dus, waarmee Vodafone/Ziggo vermoedelijk veel nieuwe klanten weet te binden voor een mobiel abonnement.

De website van Tele2 laat niet zien dat er extra voordeel is voor de klant als deze al een vaste aansluiting heeft op hetzelfde adres. Het is niet bekend of Tele2 in de toekomst wel combivoordeel gaat aanbieden, maar het is niet ondenkbaar. Andere providers bieden dit tenslotte ook aan, en Tele2 is toch al sterk is in vaste aansluitingen (tv, internet en bellen.)

De overeenkomsten tussen Tele2 en Hollandsnieuwe

Benieuwd naar de overeenkomsten tussen deze telecomproviders? Hieronder belichten we nu de overeenkomsten, die er natuurlijk ook zijn.

Onbeperkt bellen en sms:

Hollandsnieuwe en Tele2 bieden de mogelijkheid om onbeperkt bellen en sms bij je abonnement te bestellen. Hollandsnieuwe rekent hiervoor 4 euro per maand, terwijl Tele2 hiervoor 5 euro per maand rekent.

Zelf de eenmalige betaling voor je toestel kiezen:

De maandelijkse kosten voor je toestel (de zogenaamde toestelbundel) kun bij deze twee providers zelf kiezen. Het bedrag ligt hierbij tussen de 0 euro (als je je toestel meteen bij het sluiten van je abonnement geheel afbetaald) en het bedrag van je toestel gedeeld door 12 of 24 (maanden). Je hebt hierdoor maximale controle over je maandlasten en bepaalt geheel zelf hoeveel je kunt en wilt inleggen voor de aanschaf van je toestel bij je abonnement.

Thuiskopieheffing van toepassing bij aankoop van een smartphone:

Voor alle abonnementen met smartphone is de wettelijke thuiskopieheffing van toepassing. Deze heffing was in oktober 2019 vastgesteld op 5,70 euro. Dit is wettelijk zo geregeld. Het maakt op dit punt dus niet uit of je voor Hollandsnieuwe of Tele2 kiest. In verhouding tot het vermoedelijke aanschafbedrag van je smartphone is dit bedrag verder toch al beperkt. Bij Sim Only abonnementen betaal je deze heffing overigens niet.

Gratis nummerbehoud bij overstappen naar Hollandsnieuwe of Tele2:

Kom je van een andere provider naar één van deze providers? Dan kun je altijd gratis je huidige 06 nummer meenemen. Het is dan echter wel van belangrijk dat je aangeeft dat je je nummer wil behouden, tijdens het bestelproces.

Zakelijk een telefoonabonnement afsluiten:

Hollandsnieuwe heeft een apart zakelijk gedeelte op haar website, en richt zich specifiek op de zakelijke markt. Tele2 doet dit ook, alleen verwijst Tele2 voor nieuwe zakelijke mobiele telefoonabonnementen wel door naar de website van T-Mobile (Tele2 en T-Mobile zijn eerder gefuseerd).

Vergelijk alle abonnementen met toestel

Vergelijk alle Sim Only abonnementen

Noot: dit artikel is op 22 oktober 2019 geschreven, en geplaatst op deze website. De mogelijkheden en aanbiedingen van de in dit artikel beschreven providers zullen naar verwachting wijzigen in de toekomst. Kijk op de websites van Hollandsnieuwe en Tele2 voor actuele informatie over de voorwaarden en specificaties van alle telefoonabonnementen. Onze abonnementen vergelijkers tonen je uiteraard altijd de actuele prijzen van abonnementen, zowel met als zonder toestel.

Beste sim only deals: