Back to Top

In dit artikel belichten we de verschillen tussen Ben en Tele2, providers die zich richten op het aanbieden van mobiele telefoonabonnementen. Naast de verschillen behandelen we ook een aantal overeenkomsten die er tussen deze providers zijn. Lees het hele artikel door om goed om te hoogte te zijn van de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen Tele2 en Ben.

De verschillen tussen Tele2 en Ben

Verschillen in de looptijd van de telefoonabonnementen:

Ben biedt smartphone abonnementen aan met een looptijd van 2 jaar. Een telefoonabonnement met toestel voor 1 jaar, of een flexibel maandabonnement met toestel is niet te krijgen bij deze provider. Voor een Sim Only abonnement heb je bij de provider Ben twee opties, namelijk 2 jaar (zoals bij de toestelabonnementen) en 1 maand. Bij Ben kun je dus geen klant worden voor 1 jaar, zoals bij sommige andere providers.

Tele2 geeft je net als Ben de mogelijkheid om voor 2 jaar klant te worden, als je op zoek bent naar een abonnement met toestel. Daarnaast is Tele2 de enige provider in de markt die je ook nog de mogelijkheid geeft om een toestelabonnement voor 1 maand af te sluiten. Voor sommige mensen is dit een uitkomst. Wil je een Sim Only afsluiten? Dan kan dit bij Tele2 met alle drie de looptijden die er in de markt zijn: 1 maand, 1 jaar en 2 jaar.

Samengevat heeft Tele2 dus de meeste mogelijkheden voor wat betreft de duur van een te sluiten telefooncontract.

De abonnementsvormen bij Tele2 en Ben:

De abonnementsvormen die deze providers aanbieden zijn verschillend. Beide providers bieden wel afzonderlijke bel en databundels aan, maar de opzet van de bundels is anders.

De bundelsoorten voor data / Internet zijn bij Tele2 als volgt:

 • 1GB (voor 9 euro per maand)
 • 7GB (voor 14 euro per maand)
 • 20GB (voor 17 euro per maand)
 • Unlimited (voor 22 euro per maand)

De bundelsoorten voor bellen en sms zijn bij Tele2 als volgt:

 • 200 belminuten en sms (voor 2 euro per maand)
 • Onbeperkt bellen en sms (voor 5 euro per maand)

De 7GB data bundel kun je gebruiken in NL en in de EU. Bellen vanuit je bundel werkt als volgt bij Tele2. Bellen en sms’en van Nederland naar het buitenland valt buiten je bundel, hiervoor betaal je een toeslag. Bellen en sms’en valt wel binnen je bundel in de volgende gevallen: NL naar NL, EU land naar NL, en EU land naar EU land.

Tele2 was samen met T-Mobile de eerste provider in Nederland die onbeperkt Internet in haar bundels had opgenomen. Voor alle telefoonabonnementen geldt bij Tele2 dat deze maandelijks opzegbaar zijn, na afloop van de contractperiode.

Vergelijk Tele2 telefoonabonnementen zonder toestel

Vergelijk abonnementen van Tele2 met toestel

Ben heeft momenteel de volgende databundels:

 • 500MB
 • 1000MB (tijdelijk 1500 MB)
 • 2000MB (tijdelijk 3000 MB)
 • 3000MB (tijdelijk 5000 MB)
 • 5000MB (tijdelijk 7000 MB)

De belbundels zijn bij BEN op dit moment als volgt:

 • 100 belminuten / sms
 • 300 belminuten / sms
 • Onbeperkt bellen en sms’en

De totaalprijzen voor de combinaties van data- en bundels variëren tussen de 6,50 euro en 15,00 euro, afhankelijk van de gekozen hoeveelheden. Onbeperkt Internet is bij Ben niet mogelijk. Wil je dit wel, dan kun je wel bij Tele2 terecht.

Internetsnelheid en extra sms’jes:

Bij Ben kan de Internetsnelheid zelf worden gekozen door de klant. Op dit moment is er de volgende keuze:

 • 3G (de standaard)
 • 4G (voor 1 euro extra per maand kun je 6 keer sneller Internet gebruiken)
 • 4G+ (voor 2 euro extra per maand kun je 12 keer sneller Internet gebruiken)

Daarnaast kun je er nog 1.000 sms’jes bijnemen, voor slechts een halve euro per maand.

Sim Only abonnementen van Ben:

Bij de Sim Only’s van Ben heb je ook de mogelijkheden om te kiezen voor alleen bellen. Dit kan een optie zijn als je geen Internet op je telefoon nodig hebt.

Vergelijk telefoonabonnementen van Ben met toestel

Vergelijk Ben abonnementen zonder toestel

Smartphone aanbod (merken):

Wil je een groot aanbod hebben van smartphones waaruit je kunt kiezen, als je gaat voor een telefoonabonnement met toestel? Sluit dan een abonnement af via een tussenpartij via onze vergelijker voor toestelabonnementen, en niet rechtstreeks via een provider. De meeste providers hebben namelijk maar een beperkt aanbod aan smartphones, die je bij een telefooncontract kunt krijgen. BEN en Tele2 hebben aanbod van 6 merken, en dit zijn ook dezelfde telefoonmerken. Tele2 heeft een wat groter aanbod dan BEN qua toesteltypes (ca 40 vs. 15).

Aansluitkosten:

Een bestaande klant betaalt nooit aansluitkosten, maar wordt je nieuwe klant bij een provider dan rekent die provider doorgaans aansluitkosten. Dit zijn kosten om je aansluiting op het mobiele netwerk van de provider te arrangeren. Bij BEN zijn deze kosten normaliter 20 euro, maar tot en met 03 november 2019 wordt de aansluiting gratis voor je geregeld. Bij Tele2 zijn de aansluitkosten relatief hoog, namelijk 30 euro. Het goede nieuws is wel dat aansluitkosten eenmalige kosten zijn, en geen periodieke kosten.

Zakelijke telefoonabonnementen:

Een duidelijk verschil tussen Tele2 en Ben is de focus op de zakelijke markt. Tele2 richt zich ook op ondernemers en heeft zelfs een zakelijk gedeelte op haar website. Ben richt zich niet specifiek op zakelijke gebruikers. Ben je echter ondernemer, dan kun je wel een telefoonabonnement bij Ben afsluiten op persoonlijke titel, en dan de kosten zakelijk opvoeren. Voorwaarde is wel dat je dan zakelijk gebruik maakt van het abonnement.

Mobiele netwerk van deze providers:

Kies je voor Ben dan bel je via het krachtige netwerk van T-Mobile. Hoewel Tele2 gefuseerd is met T-Mobile heeft Tele2 nog wel een eigen netwerk van gsm masten. Of dit in de toekomst zo blijft is onduidelijk. Voorlopig bel en internet je bij Ben en Tele2 dus via andere mobiele netwerken.

De overeenkomsten tussen Ben en Tele2

Hieronder lichten we wat overeenkomsten toe, die er tussen deze providers bestaan.

Onbeperkt bellen en sms:

Zoals eigenlijk alle providers bieden ook Ben en Tele2 onbeperkt bellen aan. Hierbij komt dan ook onbeperkt sms. Deze optie is tegenwoordig relatief goedkoop bij de providers, omdat de concurrentie tussen providers tegenwoordig vooral wordt gevoerd op de databundels en de extra’s, en niet meer op bellen en sms.

Thuiskopieheffing bij het sluiten van een telefoonabonnement met toestel:

De thuiskopieheffing betaal je altijd als je voor een abonnement met telefoon kiest, en dat is bij Tele2 en Ben niet anders. Deze heffing is namelijk door de overheid ingesteld, en geldt voor gegevensdragers die worden verkocht. Een smartphone is daar een voorbeeld van.

Gratis nummerbehoud als je overstapt naar één van deze providers:

Overstappen met gratis behoud van je 06 nummer is zowel bij Ben als bij Tele2 mogelijk. Je hoeft slechts bij het bestelproces aan te geven dat je je nummer wilt behouden. Je nieuwe provider regelt dan ook dat je oude mobiele telefooncontract wordt opgezegd.

Vergelijk alle Sim Only abonnementen

Vergelijk alle abonnementen met toestel

Noot: dit artikel is op 25 oktober 2019 geschreven, en geplaatst op deze website. De mogelijkheden en aanbiedingen van de in dit artikel beschreven providers zullen naar verwachting wijzigen in de toekomst. Kijk op de websites van Tele2 en Ben voor actuele informatie over de voorwaarden en specificaties van alle telefoonabonnementen. Onze abonnementen vergelijkers tonen je uiteraard altijd de actuele prijzen van abonnementen, zowel met als zonder toestel.

Beste sim only deals: