Back to Top

Wil je weten welke verschillen er zijn tussen Vodafone en Tele2, twee grote telecomproviders? In dit artikel gaan we zowel in op de verschillen tussen deze providers, als op de overeenkomsten die er ook zeker zijn.

De verschillen tussen Tele2 en Vodafone

Verschillen in de looptijd van de telefoonabonnementen:

Vodafone biedt je twee keuzes voor wat betreft de looptijd van de telefoonabonnementen, namelijk 1 jaar en 2 jaar. Dit geldt zowel voor de abonnementen met toestel, als zonder toestel.

Bij Tele2 zijn de looptijden van de abonnementen anders. Voor een contract zonder toestel kun je bij Tele2 ook kiezen voor het maandelijks opzegbare abonnement, dit naast de looptijden van 1 en 2 jaar. Bij de telefoon-abonnementen met toestel kun je gaan voor een 2-jarig contract, en een contract van 1 maand.

Samengevat heeft Tele2 dus de meeste mogelijkheden voor wat betreft de duur van een te sluiten telefooncontract, maar wil je een abonnement met toestel voor 1 maand, dan kun je alleen bij tele2 terecht, en voor een toestelabonnement met een looptijd van 1 jaar kun je alleen bij Vodafone terecht.

De bundelsoorten bij Tele2 en Vodafone:

Tele2 en Vodafone hebben hun bundelstructuren op een verschillende manier opgezet.

Tele2 biedt de volgende databundels aan:

 • 1GB (voor 9 euro per maand)
 • 7GB (voor 14 euro per maand)
 • 20GB (voor 17 euro per maand)
 • Unlimited (voor 22 euro per maand)

De sms- en belbundel kies je bij Tele2 los van elkaar:

 • 200 belminuten en sms (voor 2 euro per maand)
 • Onbeperkt bellen en sms (voor 5 euro per maand)

Zoals je ziet is de goedkoopste combinatie 11 euro per maand, en de duurste combinatie is 27 euro per maand. In dat geval heb je wel onbeperkt bellen en onbeperkt Internet bij je telefoonabonnement. De prijzen zijn gebaseerd op de 2-jarige contracten. Voor een 1 jarig contract betaal je 1 euro per maand meer voor de databundel, en voor een flexibel maandabonnement betaal je 2 euro per maand extra.

Vergelijk Tele2 abonnementen zonder toestel

Vergelijk de abonnementen van Tele2 met toestel

Bij Vodafone zijn bellen en data in dezelfde bundels verwerkt. Je kunt de hoeveelheid belminuten en de hoeveelheid data die je nodig hebt dus niet los van elkaar kiezen.

Je kunt kiezen uit de volgende bundels bij Vodafone:

 • Start M – 500MB / 150 belminuten (voor 11,50 euro per maand)
 • Start L – 1.000MB / 150 belminuten (voor 13,50 euro per maand)
 • Start XL – 2.000MB / 300 belminuten (voor 17,50 euro per maand)
 • Red Essential – 5.000MB / onbeperkte belminuten (voor 25,00 euro per maand)
 • Red – 15.000MB / onbeperkte belminuten (voor 30,00 euro per maand)
 • Red Together – 40.000MB / onbeperkte belminuten (voor 35,00 euro per maand)

De prijzen zijn op basis van een looptijd van 2 jaar. Net als bij Tele2 zijn de 1-jarige telefoonabonnementen 1 euro per maand duurder dan de 2-jarige contracten. Anders dan bij Tele2 is het bij Vodafone nog niet mogelijk om onbeperkt te Internetten, hoewel 40GB data zodanig veel is dat het maar de vraag is of je dit op krijgt binnen een maand.

Combinatievoordeel:

In tegenstelling tot Tele2 biedt Vodafone afnemers van een mobiele telefoonabonnement een leuk voordeel aan. Heb je namelijk al een vaste aansluiting van Ziggo/Vodafone op hetzelfde adres als waar je je mobiele abonnement op registreert? Dan beloont Vodafone jou met 2,50 euro korting per maand als je een Start abonnement afsluit. Sluit je een RED abonnement af, dan is dat zelfs 5 euro per maand! Overigens biedt de provider Hollandsnieuwe ook hetzelfde combinatievoordeel aan, maar dit is ook logisch, aangezien Hollandsnieuwe een label is van Vodafone.

Vergelijk telefoonabonnementen van Vodafone met toestel

Vergelijk Vodafone abonnementen zonder toestel

Smartphone aanbod (merken):

Wil je een abonnement met een nieuw toestel? Dan kun je bij de providers zelf terecht, hoewel het aanbod van smartphones beperkt is. Vodafone biedt smartphones van 5 merken aan en Tele2 smartphones van 6 merken.

Wil je kunnen kiezen uit smartphones van 15 of meer telefoonmerken? Ga dan naar onze eigen vergelijker voor telefoonabonnementen, dan is de keuze aan smartphones voor bij je telefoonabonnement veel en veel ruimer. Je kunt dan ook kiezen uit abonnementen met een smartphone van Doro, Sony, Motorola en meer.

Aansluitkosten:

De aansluitkosten bij Tele2 zijn hoger dan bij Vodafone. Bij Tele2 zijn deze namelijk 30 euro (eenmalig) en bij Vodafone 20 euro (eenmalig). Verleng je bij Tele2 of Vodafone, dan worden er nooit aansluitkosten in rekening gebracht. Deze kosten gelden alleen voor nieuwe klanten, die op het netwerk van de provider moeten worden aangesloten.

De overeenkomsten tussen Vodafone en Tele2

Hierboven heb je kennis genomen van een aantal verschillen die er tussen deze grote telecomproviders zijn. We informeren je nu verder over een aantal overeenkomsten tussen Vodafone en Tele2.

Deze providers hebben allebei een eigen mobiele netwerk:

Zowel Vodafone als Tele2 hebben een eigen netwerk van gsmmasten. Je belt dus niet via het netwerk van een andere provider.

Zakelijke telefoonabonnementen:

Ben je ondernemer, met een klein, groter of groot bedrijf? Dan is het goed om ook eens te kijken naar de zakelijke oplossingen die deze providers voor jou hebben. Tele2 en Vodafone focussen zich allebei namelijk op de zakelijke markt voor mobiele telefonie. Op de website van de providers vind je dan ook een zakelijk gedeelte. Opvallend is dat beide providers hierbij een onderscheid maken tussen kleine zakelijke gebruikers, het middensegment, en grote zakelijke gebruikers.

Onbeperkt bellen en sms:

Onbeperkt bellen en sms’jes versturen kan via elke provider, en dat is bij Vodafone en Tele2 niet anders. De tarieven verschillen. Bij Vodafone is onbeperkt bellen in 3 van de 6 bundels opgenomen. Bij Tele2 kun je dit apart naast je databundel regelen.

Thuiskopieheffing bij je telefoonabonnement:

De thuiskopieheffing geldt alleen voor abonnementen met telefoon, en niet voor sim only contracten. Deze bijdrage is wettelijk vastgesteld, en is er ook als je je smartphone los koopt. Zowel bij Vodafone als bij Tele2 kun je deze kosten dus op je eerste factuur verwachten.

Gratis nummerbehoud als je overstapt naar Vodafone of Tele2:

Nummerbehoud is altijd gratis, ook bij Vodafone en Tele2. Je hoeft slechts bij het bestelproces aan te geven (op de website waar je je Sim Only of toestelabonnement besteld) dat je je huidige 06 wilt behouden. Je nieuwe provider (Tele2 of Vodafone) regelt dit dan.

Vergelijk alle Sim Only abonnementen

Vergelijk alle abonnementen met toestel

Noot: dit artikel is op 26 oktober 2019 geschreven, en geplaatst op deze website. De mogelijkheden en aanbiedingen van de in dit artikel beschreven providers zullen naar verwachting wijzigen in de toekomst. Kijk op de websites van Tele2 en Ben voor actuele informatie over de voorwaarden en specificaties van alle telefoonabonnementen. Onze abonnementen vergelijkers tonen je uiteraard altijd de actuele prijzen van abonnementen, zowel met als zonder toestel.

Beste sim only deals: