Back to Top

Benieuwd naar de verschillen tussen de providers Simyo en Youfone? In dit artikel zetten we de belangrijkste verschillen voor je op een rij, maar ook de overeenkomsten die er tussen deze Sim Only providers zijn. Na het lezen van dit artikel heb je een goed beeld van deze twee providers.

De verschillen tussen Simyo en Youfone

De looptijd van de Sim Only abonnementen:

Bij Simyo kun je terecht voor een 1-jarig Sim Only abonnement en een Sim Only met een looptijd van 1 maand. Youfone biedt flexibele maandabonnementen, 1-jarige, maar ook 2-jarige Sim Only contracten. Het verschil tussen Simyo en Youfone is dus dat je bij Youfone ook klant kunt worden voor een minimale periode van 24 maanden. Sommige mensen vinden dit prettig, zij willen niet extra betalen voor een kortere looptijd en de flexibiliteit die daarmee gepaard gaat.

Soort Sim Only’s:

Providers hebben een geheel eigen wijze waarop zij hun bundels inrichten. Sommige providers combineren bellen en data in dezelfde bundel, en andere providers combineren bellen, data en sms in dezelfde bundel. Een deel van de providers biedt echter juist de mogelijkheid om de belbundel en de databundel los van elkaar te kiezen, waardoor specifieke combinaties gemaakt kunnen worden voor de hoeveelheid belminuten en de hoeveelheid data.

Youfone heeft op dit moment de volgende mogelijkheden voor de hoeveelheid data:

 • 0 MB (kosteloos)
 • 1.000MB (voor 6,00 euro p/m)
 • 3.000MB (voor 7,00 euro p/m)
 • 6.000MB (voor 9,00 euro p/m)
 • 10.000MB (voor 12,00 euro p/m)

Voor bellen en sms zijn er de volgende vier opties bij Youfone:

 • 50 belminuten / sms (voor 1,00 euro p/m)
 • 150 belminuten / sms (voor 4,00 euro p/m)
 • 300 belminuten / sms (voor 6,00 euro p/m)
 • onbeperkte belminuten / sms (voor 8,00 euro p/m)

Afhankelijk van de gekozen combinatie voor de belminuten en de hoeveelheid data doet Youfone er dan nog eens maximaal 5 euro ‘bundelkorting’ bij. Bij sommige combi’s is er echter geen bundelkorting. De hierboven genoemde maandbedragen zijn gebaseerd op 2-jarige abonnementen. Voor 1-jarige abonnementen zijn de kosten per maand 1 euro hoger, en voor een flexibel maandabonnement zijn de maandbedragen 2 euro hoger dan de hierboven genoemde bedragen.

Simyo heeft op dit moment de volgende vijf mogelijkheden voor de hoeveelheid data (voor Internet gebruik):

 • 0 MB (kosteloos)
 • 1.000MB (voor 4,00 euro p/m)
 • 2.000MB (voor 9,00 euro p/m)
 • 4.000MB (voor 10,00 euro p/m)
 • 8.000MB (voor 16,00 euro p/m)

Voor de belminuten en sms’jes zijn er de volgende drie mogelijkheden bij Simyo:

 • 100 belminuten / sms (voor 6,00 euro p/m)
 • 300 belminuten / sms (voor 7,00 euro p/m)
 • onbeperkte belminuten / sms (voor 11,00 euro p/m)

De bovenstaande bedragen zijn gebaseerd op de 1-jarige Sim Only abonnementen. Neem je een Sim Only voor 1 maand bij Simyo dan komt er zowel voor de belbundel als voor de databundel nog 1 euro per maand bij, en is het totaalbedrag per maand dus nog 2 euro hoger.

Vergelijk Youfone Sim Only abonnementen

Vergelijk Simyo Sim Only abonnementen

De eerste kosten bij het afsluiten van een Sim Only:

Bij Youfone betaal je eenmalig 15 euro aan aansluitkosten als je een Sim Only afsluit, en bij Simyo is dit 14,99 euro. Er is dus een verschil op dit vlak, maar dit is miniem, en slechts 0,01 euro!

Kostenplafond instellen vs. maandelijks gratis je bundels aanpassen:

Bij Youfone kun je zowel een belplafond als een dataplafond instellen, om te voorkomen dat je over je maximale hoeveelheid belminuten en data heengaat in een maand. Dit is handig, en voorkomt dat je veel extra kosten maakt. De kosten hiervoor zijn 0,50 euro per maand. Simyo biedt geen mogelijkheid tot het instellen van kostenplafonds, maar biedt je wel de mogelijkheid om maandelijks gratis je bundels aan te passen, waardoor je ook grip hebt op je kosten.

Verschil in het dienstenpakket:

Youfone richt zich niet alleen op het verstrekken van Sim Only abonnementen, maar ook nog op de markt voor vaste aansluitingen. Je kunt bij deze provider ook nog terecht voor een Internetaansluiting voor thuis, voor een televisieaansluiting, en voor vast bellen. Goed om te weten is dat Youfone deze diensten ook als totaalpakket aanbiedt. Simyo levert naast Sim Only’s geen vaste aansluitingen. Wel kun je bij deze provider terecht voor prepaid tegoed. Prepaid bestond meer dan 20 jaar geleden al, maar nog steeds is hier een markt voor.

Vergelijk Simyo Sim Only abonnementen

Vergelijk Youfone Sim Only abonnementen

De overeenkomsten tussen Youfone en Simyo

Sim Only providers:

Een Sim Only provider is een provider die uitsluitend mobiele telefoonabonnementen zonder toestel aanbiedt, en geen mobiele telefoonabonnementen met toestel. Zowel Youfone als Simpel behoren tot de Sim Only providers. In Nederland behoren Robin Mobile, Lebara en Simpel ook nog tot deze groep.

Onbeperkt of helemaal geen – belminuten en data:

Onbeperkt bellen kan zowel bij Simyo als bij Youfone. Helemaal geen belminuten is bij beide providers daarentegen niet mogelijk; er zitten altijd belminuten in het te sluiten abonnement. Deze aanbieders calculeren dus in dat je altijd wel wat belt, of zou moeten kunnen bellen. Wil je onbeperkte data? Kijk dan bij het aanbod van de andere providers, want bij Youfone en Simyo is dit niet mogelijk, hoewel dit in de toekomst wellicht veranderd. Wil je juist helemaal geen data, omdat je geen gebruikt maakt of wil maken van Internet via je smartphone? Ook daar hebben Youfone en Simyo een overeenkomst, want dit is mogelijk bij beide providers, en wel zonder kosten.

Enkel Sim Only’s voor consumenten:

Een andere overeenkomst is dat zowel Youfone als Simyo alleen aanbod van Sim Only abonnementen hebben voor consumenten / particulieren. Specifieke zakelijke Sim Only’s hebben deze telecomproviders niet. Wel kun je bij de twee providers een abonnement sluiten op naam van je bedrijf. Bij Simyo kun je dit in het bestelproces regelen, en bij Youfone kun je de klantenservice bellen als je een Sim Only op naam van je bedrijf wil hebben.

Je gebruikt het mobiele netwerk van KPN:

Of je nu voor Simyo kiest of voor Youfone, het bellen, sms’en en internetten loopt in beide gevallen via het mobiele gsm netwerk van de bekende provider KPN. Dit is overigens ook de grootste provider van Nederland, met de meeste klanten.

Gratis nummerbehoud en overstappen:

Eenvoudig overstappen van een andere provider naar Simyo, of naar Youfone? Beide providers kunnen gratis nummerbehoud voor je regelen. Geef bij het bestellen aan dat je je huidige 06 wil houden en je nieuwe provider regelt de rest, zonder dat je er verder werk aan hebt. Opzeggen bij je huidige / oude provider is niet nodig als je je nummer wil behouden. Wil je wel een nieuw nummer, en een geheel nieuw contract, dan zul je je huidige contract wel zelf moeten opzeggen bij je huidige provider.

14 dagen bedenktijd:

Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van een telefoonabonnement. Dit geldt dus ook bij Youfone en Simyo, en is wettelijk zo geregeld.

Vergelijk Sim Only abonnementen van Simyo en Youfone

 

Noot: dit artikel is op 11 juni 2019 geschreven en geplaatst op deze website. De mogelijkheden en aanbiedingen van de in dit artikel beschreven providers zullen naar verwachting wijzigen in de toekomst. Kijk dus altijd op de websites van de betreffende providers voor actuele informatie. Voor actuele prijzen van Sim Only abonnementen bij Simyo en Youfone kun je uiteraard onze abonnementen vergelijkers gebruiken.