Back to Top

Wil je meer weten over de verschillen tussen de providers Simpel en Youfone en sta je op het punt om een Sim Only af te sluiten? Lees dan dit artikel door. Naast de verschillen tussen beide providers nemen we ook de overeenkomsten onder de loep.

De verschillen tussen Simpel en Youfone

Er zijn redelijk wat verschillen tussen de providers Youfone en Simpel. De belangrijkste hebben we hieronder op een rij gezet voor je, zodat je weet wat de ene provider wel biedt en de andere niet, en omgekeerd natuurlijk.

De looptijd van de Sim Only’s:

De looptijd van een telefoonabonnement is één van de belangrijkste zaken waar mensen op selecteren, en dat is bij Sim Only abonnementen niet anders.

Simpel biedt je twee opties, namelijk een abonnement voor 1 jaar of voor 2 jaar. Youfone biedt naast 1-jarige en 2-jarige Sim Only abonnementen ook nog flexibele abonnementen zonder toestel aan die een looptijd van 1 maand hebben. Youfone bedient consumenten daarmee met alle mogelijkheden die er zijn, want op de telefoonabonnementen markt worden uitsluitend contracten aangeboden met deze drie looptijden.

Soort Sim Only abonnementen:

Youfone en Simpel geven hun Sim Only’s op een verschillende manier vorm.

Youfone biedt de volgende vijf opties voor de hoeveelheid data (voor Internet gebruik):

 • 0 MB (hier zijn natuurlijk geen kosten aan verbonden)
 • 1.000MB (voor 6,00 euro p/m)
 • 3.000MB (voor 7,00 euro p/m)
 • 6.000MB (voor 9,00 euro p/m)
 • 10.000MB (voor 12,00 euro p/m)

Voor de belminuten en sms’jes zijn er de volgende vier opties bij Youfone:

 • 50 belminuten / sms (voor 1,00 euro p/m)
 • 150 belminuten / sms (voor 4,00 euro p/m)
 • 300 belminuten / sms (voor 6,00 euro p/m)
 • onbeperkte belminuten / sms (voor 8,00 euro p/m)

Afhankelijk van de gekozen combinatie hoeveelheid belminuten en de gekozen hoeveelheid data doet Youfone er dan nog eens maximaal 5 euro bundelkorting bovenop. Bij sommige combinaties is er echter geen bundelkorting.

Simpel biedt daarentegen de volgende vijf totaalpakketten aan:

 • 250MB / 50 belminuten / 500 sms’jes (voor 2,50 euro p/m)
 • 1.000MB / 100 belminuten / 500 sms’jes (voor 6,00 euro p/m)
 • 2.000MB / 250 belminuten / 500 sms’jes (voor 7,50 euro p/m)
 • 4.000MB / onbeperkt bellen / 500 sms’jes (voor 10,00 euro p/m)
 • 6.000MB / 250 belminuten / 500 sms’jes (voor 16,00 euro p/m)

Eén van de belangrijkste verschillen in de samenstelling van de Sim Only’s van deze providers is dat je bij Simpel belt, sms’t en internet uit één / dezelfde bundel. Er worden vijf overzichtelijke opties geboden waar je een keuze uit kunt maken, op basis van het verbruik dat je in de toekomst verwacht. Het nadeel is uiteraard dat je geen specifieke combinaties kunt maken van belminuten en data. Veel data en weinig belminuten is bijvoorbeeld niet mogelijk. Youfone biedt je juist wel de mogelijkheid om een gerichte combinatie te maken van veel of weinig belminuten en veel, weinig of helemaal geen data. Hierdoor kun je een pakket samenstellen dat zeer goed past bij je situatie. Zoals je wellicht al hebt gezien biedt Simpel je Sim Only’s met data en belminuten met de laagste prijs (puur op de hoogte van de prijs bekeken). De goedkoopste abonnementen bij Simpel kun je namelijk al afsluiten tegen een maandbedrag van 2,50 euro en 6 euro. Bij Youfone is de Sim Only met de laagste prijs 4 euro per maand (geen data en 150 belminuten / sms).

Alle prijzen hierboven zijn gebaseerd op 2-jarige abonnementen. Kies je bij Simpel voor een 1-jarige Sim Only, in plaats van voor een 2-jarige Sim Only, dan vallen de maandelijkse kosten 2 euro tot 2,50 euro hoger uit. Bij Youfone zijn alle 1-jarige abonnementen 1 euro per maand voordeliger dan de flexibele maandabonnementen, en de 2-jarige contracten vallen dan nog weer 1 euro lager per maand uit in de lasten uit dan de 1-jarige contracten. In zijn algemeenheid is het zo dat providers je belonen als je je voor een langere periode bindt, en dat is bij Simpel en Youfone niet anders. Gezegd moet worden dat het bij Simpel wel nog gunstiger is om te kiezen voor het 2-jarige abonnement, en niet voor binding voor 1 jaar, aangezien dit 2 tot 2,50 euro per maand aan voordeel oplevert.

Vergelijk Youfone Sim Only abonnementen

Vergelijk Simpel Sim Only abonnementen

De eerste kosten bij het afsluiten van een Sim Only:

Het verschil in eerste kosten tussen deze providers bedraagt 5 euro. Bij Youfone betaal je eenmalig 15 euro aan aansluitkosten als je een Sim Only afsluit, en bij Simpel heb je 20 euro administratiekosten.

Een kostenplafond instellen:

Bij Simpel kun je een kostenplafond instellen, via je persoonlijke pagina op hun website. Een kostenplafond is ervoor om te voorkomen dat je niet over je bundelgrootte heengaat. De kosten voor het instellen van een dergelijk plafond zijn slecht 0,50 euro per maand.

Bij Youfone kun je naast een belplafond ook een dataplafond instellen, om te voorkomen dat je over je maximale hoeveelheid data heengaat in een maand. De kosten hiervoor zijn sinds 01 februari 2018 eveneens 0,50 euro per maand. Zit je op 80% van je verbruik dan ontvang je een e-mail en sms. Een databundel bijkopen is mogelijk als je je limiet hebt bereikt.

Verschillen in het mobiele netwerk:

Sim Only providers staan erom bekend geen eigen gsm masten te hebben. Kies je voor Simpel dan bel, sms en internet je via het T-Mobile netwerk. Youfone maakt daarentegen gebruik van het KPN netwerk, zoals ook de overige Sim Only providers Lebara, Robin Mobile en Simyo doen.

Geleverde diensten:

Simpel biedt alleen Sim Only abonnementen aan, en biedt daarnaast geen andere producten en diensten aan zoals prepaid of vaste aansluitingen. Youfone doet dit wel, en richt zich naast op Sim Only’s ook op de zogenaamde ‘Thuis markt’, dus op de vaste aansluitingen voor Internet, bellen en televisie.

Aanbod voor consumenten, niet voor ondernemers:

Beide providers richten zich in de eerste plaats op consumenten. De Youfone website gaf begin juni 2019 aan dat er ook een zakelijke website komt, waarop je zakelijk een Sim Only kunt bestellen. Op dit moment kun je zakelijk wel al een Sim Only nemen bij Youfone, maar zul je even contact moeten opnemen met de klantenservice hiervoor. Wanneer de Youfone site zal voorzien in aanbod van zakelijke Sim Only contracten is nog niet helemaal duidelijk. Houd hiervoor hun site in de gaten!

De overeenkomsten tussen Youfone en Simpel

Naast de verschillen duiden we nu ook de overeenkomsten tussen Simpel en Youfone.

Sim Only providers:

De twee providers zijn Sim Only providers. Een abonnement met toestel kun je dus niet krijgen bij deze partijen. Wil je wel een abonnement met toestel, kijk dan via het menu van deze website bij het aanbod van telefoonabonnementen van KPN, Tele2, BEN, Vodafone, Hollandsnieuwe en T-Mobile. Deze providers richten zich daar namelijk wel op.

Onbeperkt bellen en onbeperkte data:

Onbeperkt bellen is zowel bij Simpel als bij Youfone mogelijk. Een andere overeenkomst is dat onbeperkte data voor onbeperkt gebruik van Internet via je smartphone bij beide providers nog niet mogelijk is. Mogelijk is dat in de toekomst wel het geval. Heb je behoefte aan onbeperkte data bij een Sim Only abonnement? Kijk dan bij de Sim Only contracten die andere providers aanbieden (via het menu op deze website).

Gratis nummerbehoud en overstappen:

Nummerbehoud is gratis, zowel bij Youfone als bij Simpel. Als je gaat overstappen naar één van deze partijen, geef dan wel in het bestelproces aan dat je je 06 nummer wil behouden. Anders is de kans zeer groot dat je huidige 06 nummer verloren gaat. Geef je dit aan, dan regelt je nieuwe provider de opzegging van je huidige / oude contract, ongeacht of dit een abonnement met toestel is of zonder toestel.

14 dagen bedenktijd:

Wetgeving verplicht providers om 14 dagen bedenktijd te geven aan consumenten. Bestel je een Sim Only dan heb je tot 14 dagen na je aankoop (na het afsluiten van je Sim Only abonnement) de tijd om je bestelling ongedaan te maken.

Vergelijk de Sim Only abonnementen van Simpel en Youfone met elkaar

 

Noot: dit artikel is op 10 juni 2019 geschreven en geplaatst op deze website. De mogelijkheden en aanbiedingen van de in dit artikel beschreven providers zullen naar verwachting wijzigen in de toekomst. Kijk dus altijd op de websites van de betreffende providers voor actuele informatie. Voor actuele prijzen van Sim Only abonnementen bij de Simpel en Youfone kun je uiteraard onze abonnementen vergelijkers gebruiken.