Back to Top

Er zijn zowel overeenkomsten als verschillen tussen Simpel en Simyo, die we in dit artikel uitvoerig beschrijven. Lees het hele artikel door om volledig geïnformeerd te zijn, zodat je een goed beeld hebt van beide providers.

De verschillen tussen Simyo en Simpel

Er zijn best wat verschillen tussen Simpel en Simyo, en hieronder noemen we er nu een aantal. 

Looptijd van de Sim Only abonnementen: 

De looptijd van een abonnement is voor veel mensen één van de meest belangrijke aspecten bij het sluiten van een telefoonabonnement. Op de markt zijn er drie looptijden voor wat betreft een telefoonabonnement, en dat is zowel voor abonnementen met toestel zo, als voor abonnementen zonder toestel. De kortste looptijd is 1 maand, en de andere looptijden zijn 1 jaar en 2 jaar. De meeste providers bieden twee keuzes aan voor wat betreft de looptijd, en een enkele provider biedt slechts 1 mogelijkheid aan (Robin Mobile), of juist drie keuzes, zoals de provider Tele2 doet.

Bij Simpel kan voor de looptijd worden gekozen uit 1 jaar en 2 jaar. Bij Simyo is dit 1 jaar of 1 maand. De abonnementen voor 2 jaar zijn bij Simpel lager in de maandelijkse lasten dan de 1-jarige abonnementen, en bij Simyo geldt eveneens dat de Sim Only’s met een looptijd van 1 jaar voordeliger zijn (in de maandelijkse kosten) dan de flexibele maand Sim Only’s.

Soort Sim Only abonnementen:

De inhoud van de Sim Only’s zijn eigenlijk bij alle providers verschillend. Iedere provider doet dit op zijn eigen manier. Bij sommige providers zijn er alleen pakketten waarin de hoeveelheid belminuten, de data en het aantal sms’jes als totaal worden aangeboden. Bij andere providers kun je de hoeveelheid belminuten en de hoeveelheid data los van elkaar bepalen en op maat maken, waardoor er veel meer combinaties mogelijk zijn voor specifiek gebruik.

Simpel biedt de volgende vijf mogelijkheden in een totaalpakket (data en belminuten zijn niet los van elkaar te kiezen):

  • 250MB / 50 belminuten / 500 sms’jes (voor 2,50 euro p/m)
  • 1.000MB / 100 belminuten / 500 sms’jes (voor 6,00 euro p/m)
  • 2.000MB / 250 belminuten / 500 sms’jes (voor 7,50 euro p/m)
  • 4.000MB / onbeperkt bellen / 500 sms’jes (voor 10,00 euro p/m)
  • 6.000MB / 250 belminuten / 500 sms’jes (voor 16,00 euro p/m)

Wil je onbeperkt bellen, dan kun je dat extra bijkopen voor 1,50 euro per maand.

Simyo biedt daarentegen de mogelijkheid om de hoeveelheid belminuten en de hoeveelheid data los van elkaar te kiezen. Dit kan handig zijn als je specifieke wensen hebt voor beiden.

Simyo Internet:

  • Geen data (hier betaal je natuurlijk niets voor)
  • 1.000MB voor 4 euro per maand
  • 2.000MB voor 9 euro per maand
  • 4.000MB voor 10 euro per maand
  • 8.000MB voor 16 euro per maand

Simyo bellen en sms’en:

  • 100 belminuten / sms voor een bedrag van 6 euro per maand
  • 300 belminuten / sms voor een bedrag van 7 euro per maand
  • Onbeperkt bellen / sms voor een bedrag van 11 euro per maand

Onbeperkt sms’en bijkopen: 1 euro per maand

Zoals je ziet zijn er dus flink wat verschillen tussen Simyo en Simpel. De laatste is wat goedkoper met de samengestelde bundels, maar Simyo geeft je meer vrijheid voor de specifieke inrichting van de hoeveelheid data en belminuten, waaronder je minder snel over je bundel heen zal gaan.

Vergelijk Simyo Sim Only abonnementen

Vergelijk Simpel Sim Only abonnementen

De eerste kosten bij het afsluiten van een abonnement:

De meeste providers rekenen eerste kosten, en dat is bij deze Sim Only providers niet anders. Bij Simyo betaal je 14,99 euro aan eerste en eenmalige kosten, en bij Simpel is dit 20 euro. Een klein verschil dus. Bij Simyo gaat het om aansluitkosten, terwijl Simpel de eerste kosten vervat onder de noemer ‘administratiekosten’. In de praktijk maakt het natuurlijk niet zoveel uit hoe providers de eerste kosten noemen, de meeste mensen zullen toch vooral kijken naar de hoogte van de eerste kosten, en hoe deze dan genoemd worden zal hen verder weinig uitmaken.

Een kostenplafond instellen:

Bij Simpel kun je een kostenplafond instellen. Een kostenplafond is ervoor om te voorkomen dat je te veel kosten maakt, en over je bundel heen gaat met bellen, gebruik van data en/of sms’en. Je bepaalt zelf wanneer je het kostenplafond aan- of uitzet. Bij Simyo kun je geen plafond instellen voor je kosten. Wel kun je bij een maandabonnement maandelijks overstappen naar een hogere of lagere bundel, zodat je slim en snel kunt inspelen op een hoger of lager verbruik.

Mobiele netwerk:

De overeenkomst is dat zowel Simyo als Simpel geen eigen netwerk aan gsm masten hebben, maar gebruik maken van het gsm masten netwerk van andere providers. Er is echter een verschil in het mobiele netwerk dat deze providers gebruiken. Simpel maakt namelijk gebruik van het mobiele netwerk van T-Mobile, en Simyo maakt gebruik van het mobiele netwerk van KPN.

Sim Only vs. Sim Only en prepaid:

Simpel biedt alleen Sim Only abonnementen aan, en geen prepaid. Bij Simyo kun je ook nog terecht voor prepaid tegoed. In sommige gevallen is prepaid aantrekkelijker dan een Sim Only abonnement. Als je weinig gebruik maakt van je smartphone en nog twijfelt tussen een Sim Only en prepaid, dan is het niet verkeerd om je daarin te verdiepen, zodat je kunt bezien wat voor jou de beste keuze is.

Sim Only kooptips
 
Bekijk alle abonnementen

De overeenkomsten tussen Simyo en Simpel

Hierboven heb je gelezen over de verschillen tussen deze Sim Only providers, en hieronder duiden we nu de overeenkomsten, die er uiteraard ook zijn.

Sim Only providers:

Simyo en Simpel zijn zogenaamde Sim Only providers, die uitsluitend abonnementen aanbieden zonder toestel. Wil je toch een abonnement met toestel, kijk dan bij één van de toestelproviders (KPN, Tele2, T-Mobile, Vodafone, BEN of Hollandsnieuwe), waarbij je wel een abonnement met toestel kunt afsluiten. Een andere (goede) optie is een Sim Only bij Simpel of Simyo nemen, en daarnaast nog een los toestel erbij kopen bij een partij die smartphones (als los toestel) te koop aanbiedt.

Maandelijks gratis je bundel aanpassen:

Wil je je bundel op ieder moment kunnen aanpassen? Of wisselt je vebruik (qua data en/of belminuten) heel erg? Dan kunnen Simpel en Simyo weleens een hele goede keuze zijn voor jou. Bij beide providers kun je namelijk gratis je bundel aanpassen, iedere maand, en zowel naar boven of beneden. Een voordeel hiervan is dat je kosten bespaart en handig kunt inspelen op veranderd gebruik van je smartphone.

Gratis nummerbehoud en overstappen:

Wat eigenlijk bij alle providers hetzelfde is, is dat er een overstapservice is, en dit is bij Simpel en Simyo niet anders. Kom je dus van een andere provider, en wil je naar één van deze providers, dan kan je nieuwe provider de opzegging van je huidige contract regelen, bij je huidige provider. Je hoeft dan alleen maar aan te geven dat je je 06 nummer wil behouden. Kies bij de optie nummerbehoud in het bestelproces voor je Sim Only abonnement de optie ‘Ja’, en geef daarbij ook je huidige 06 nummer op. De rest regelt je nieuwe provider dan. Nummerbehoud is doorgaans gratis, en ook dit is zo bij deze providers. Dus wil je vlekkeloos over met je huidige 06 nummer naar je nieuwe provider, kies dan voor nummerbehoud.

Aanbod voor consumenten, niet voor ondernemers:

Op de website Simpel.nl valt te lezen dat de provider zich niet richt op ondernemers, en dat het niet mogelijk is om zakelijk een Sim Only telefoonabonnement te sluiten. Simyo biedt net als Simpel ook geen zakelijke telefoonabonnementen aan, maar geeft wél aan dat je een abonnement op naam van je bedrijf kunt stellen, en dat het mogelijk is om de BTW te specificeren op je factuur. Goed om te weten.

Wettelijke bedenktijd van 14 dagen:

De wettelijke bedenktijd die je als consument hebt geldt uiteraard ook bij Simyo en Simpel. Na het sluiten van je abonnement kun je je contract tot 14 dagen daarna nog terugdraaien.

Vergelijk de Sim Only abonnementen van Simpel en Simyo met elkaar

 

Noot: dit artikel is geschreven op 09 juni 2019. De mogelijkheden en aanbiedingen van de in dit artikel beschreven providers zullen naar verwachting wijzigen in de toekomst. Kijk dus altijd op de websites van de betreffende providers voor actuele informatie. Voor actuele prijzen van Sim Only abonnementen bij deze providers kun je uiteraard in onze vergelijkers kijken.