Back to Top

Tussen de providers Lebara en Simpel zijn er verschillen, maar ook overeenkomsten. Wil je het verschil tussen deze providers vergelijken, en weten op welke punten Lebara en Simpel juist overeenkomen? Lees dan dit artikel door, zodat je een goede indruk krijgt hiervan.

De verschillen tussen Lebara en Simpel

We beginnen nu eerst met het uiteenzetten van de verschillen tussen Simpel en Lebara.

Looptijd van de Sim Only abonnementen:

Allereerst is het goed om te kijken naar de looptijd van de abonnementen (Sim Only) van Simpel en Lebara, aangezien de looptijd van het abonnement voor veel mensen een belangrijke factor is bij het maken van een keuze voor een abonnement. In de looptijd van de contracten zit een belangrijk verschil tussen beide providers. Simpel biedt je de mogelijkheid om een Sim Only abonnement voor 1 of voor 2 jaar aan te gaan. Bij Lebara kun je terecht voor 2-jarige abonnementen, en voor flexibele maandabonnementen. Lebara biedt dus geen Sim Only’s met een looptijd van 1 jaar aan, en Simpel juist geen flexibele Sim Only’s die binnen een maand zijn op te zeggen. Goed om dit direct al scherp te hebben als je overweegt om bij één van deze providers een Sim Only te nemen, of om te verlengen als bestaande klant.

Soort Sim Only abonnementen:

De meeste providers hebben een hele specifieke wijze waarop zij hun abonnementen inrichten, qua data, belminuten, sms en qua combinaties die daarvan zo mogelijk zijn te maken. Dit is eigenlijk bij geen enkele provider precies hetzelfde. Een ook de maandbedragen voor de verschillende abonnementsvormen verschillen uiteraard.

Simpel heeft vijf pakketten samengesteld waarbinnen de data, belminuten en sms’jes zijn gefixeerd. Er zijn op dit moment de volgende opties:

  • 250MB / 50 belminuten / 500 sms’jes (voor 2,50 euro p/m)
  • 1.000MB / 100 belminuten / 500 sms’jes (voor 6,00 euro p/m)
  • 2.000MB / 250 belminuten / 500 sms’jes (voor 7,50 euro p/m)
  • 4.000MB / onbeperkt bellen / 500 sms’jes (voor 10,00 euro p/m)
  • 6.000MB / 250 belminuten / 500 sms’jes (voor 16,00 euro p/m)

Onbeperkt bellen kan voor 1,50 euro per maand worden bijgekocht, alleen bij het pakket niet waarin onbeperkt bellen al wordt aangeboden.

Bij Lebara kies je je databundel en je belbundel apart. Bij de belbundel kun je kiezen uit ‘nationaal’ en ‘internationaal’. In beide gevallen kun je onbeperkt bellen en sms’en. Ga je voor nationaal dan kan dit alleen binnen Nederland. Bij ‘Internationaal’ is dit mogelijk naar alle EU landen, maar ook nog naar 17 landen (ver) buiten Europa. De databundels bij Lebara hebben al enkele jaren een grootte van 5GB, 7GB en 10GB, en daarnaast wordt nog een databundel aangeboden met onbeperkt Internet. De prijzen hiervoor zijn 10 euro, 15 euro, 20 euro en 25 euro per maand.

Samengevat is Lebara is vooral aantrekkelijk als je je smartphone internationaal georiënteerd wil gebruiken. Simpel is daarentegen vooral aantrekkelijk al je niet zoveel belt, sms’t en internet met je smartphone. Voor een zacht prijsje per maand kun je bij Simpel klaar zijn.

Vergelijk Simpel Sim Only abonnementen

Vergelijk Lebara Sim Only abonnementen

De eerste kosten bij het afsluiten van een abonnement:

De meeste providers rekenen eerste kosten. Dit kunnen verschillende soorten kosten zijn, zoals administratiekosten, aansluitkosten, maar ook kosten voor de te leveren Sim kaart. Bij Lebara gaat het om administratiekosten (15 euro) en bij Simpel gaat het eveneens om administratiekosten, en deze bedragen eenmalig 20 euro. De eerste kosten liggen dus 5 euro lager bij Lebara.

Een kostenplafond instellen:

Bij Simpel kun je een kostenplafond instellen. Een kostenplafond is bedoeld om te voorkomen dat je te veel kosten maakt, en over je bundel heen gaat met bellen, gebruik van data en/of sms’en. Het instellen van een dergelijk plafond kost je bij Simpel slecht 50 eurocent per maand, en je kunt helemaal zelf bepalen of je het kostenplafond activeert of juist weer uitzet, en op welk moment. Bij Lebara kun je geen plafond instellen voor je maandelijkse kosten, maar bij deze provider heb je de mogelijkheid om buitenbundel tegoed te kopen. Voor slechts 2,50 euro, 5 euro of 10 euro kun je 500MB, 1GB of 3GB extra data aanschaffen. De extra data is geldig tot het einde van de huidige maand. Verder kun je nog voor 10 euro, 15 euro, 20 euro of 30 euro buitenbundeltegoed kopen (voor algemeen gebruik, buiten je bundel).

Sim Only en prepaid:

Er is verder een verschil voor wat betreft de aangeboden producten en diensten. Simpel biedt namelijk alleen Sim Only abonnementen aan. Lebara biedt daarnaast ook nog prepaid aan.

Mobiele netwerk:

Tot slot is het voor wat betreft de verschillen tussen beiden nog goed om te vermelden dat Simpel gebruik maakt van het mobiele netwerk van T-Mobile, en Lebara van het mobiele netwerk van KPN. Het netwerk van T-Mobile is vaker als snelste getest, en het netwerk van KPN heeft doorgaans de hoogste dekkingsgraad.

Het allergoedkoopste Sim Only abonnement:

Simpel heeft sinds enige tijd het allergoedkoopste Sim Only abonnement dat er op de markt is te krijgen. Al voor 2,50 euro per maand (!) kun je een Sim Only afsluiten. Nergens is een Sim Only abonnement zo goedkoop als bij Simpel.

De overeenkomsten tussen Simpel en Lebara

Je hebt nu gelezen over de verschillen tussen deze Sim Only providers en dat geeft je wellicht al een vrij goed beeld, maar hoe zit het verder met de overeenkomsten? Hieronder noteren we de belangrijkste overeenkomsten die deze providers hebben.

Sim Only providers:

Simpel en Lebara zijn allebei Sim Only providers. Dit wil zeggen dat de providers geen toestelabonnementen aanbieden, zoals de providers die geen Sim Only providers zijn wél doen (denk aan KPN, T-Mobile en BEN). Je kunt dus alleen een abonnement zonder toestel nemen bij Lebara en Simpel. Wil je toch een nieuw toestel? Dan kun je uiteraard ook een los toestel kopen (nieuw of refurbished), en daarnaast nog een Sim Only abonnement afsluiten. Deze combinatie komt steeds vaker voor, en kan ook een goede optie zijn om een specifiek toestel te kopen, in combinatie met een nieuw telefoonabonnement. Dit voor een toestel dat misschien niet is te krijgen bij een toestelabonnement, maar wel op deze manier.

Gratis nummerbehoud en overstappen:

Stap je over van een andere provider naar Simpel? Dan kan de provider ervoor zorgen dat je huidige 06-nummer behouden blijft, ongeacht of je nu een abonnement hebt, of dat je prepaid belt. Deze service is gratis, maar kan alleen worden geregeld als je (tijdens het bestelproces van je nieuwe abonnement) aangeeft je huidige nummer te willen behouden. Overstappen naar Simpel is mogelijk als je huidige abonnement binnen 120 dagen afloopt. Heb je nu prepaid dan geldt die termijn niet en kun je over wanneer je wenst.

Ook bij Lebara is nummerbehoud gratis. Je hoeft jouw huidige abonnement niet op te zeggen, dat doet Lebara voor je als je overstapt naar deze provider (net als bij Simpel), dit nadat de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd. Nummerbehoud kan als je huidige abonnement over maximaal 90 dagen afloopt.

Aanbod voor consumenten, niet voor ondernemers:

Een duidelijke overeenkomst tussen de Sim Only providers Simpel en Lebara is de focus op de consumentenmarkt. Er is bij deze providers geen aanbod van zakelijke abonnementen te vinden. De website van Simpel geeft ook duidelijk aan dat de provider zich niet richt op ondernemers. Diverse andere providers hebben wel aanbiedingen voor zakelijke Sim Only abonnementen. Robin Mobile is een voorbeeld daarvan.

Bedenktijd:

Wettelijk gezien moeten alle providers zich aan de 14 dagen bedenktijd houden die er voor consumenten geldt voor het doen van aankopen. Sluit je een Sim Only abonnement af bij Lebara of juist bij Simpel, dan kun je dit binnen 14 dagen nog ongedaan maken. Deze wettelijke regeling is een vorm van consumentenbescherming.

Vergelijk de Sim Only abonnementen van Simpel en Lebara met elkaar

 

Noot: dit artikel is geschreven op 09 juni 2019. De mogelijkheden en aanbiedingen van de in dit artikel beschreven providers zullen naar verwachting wijzigen in de toekomst. Kijk dus altijd op de websites van de betreffende providers voor actuele informatie, en voor actuele prijzen kun je in onze vergelijkers voor Sim Only’s kijken.