Back to Top

Wil je weten wat de verschillen tussen Robin Mobile en Youfone zijn? In dit artikel lichten we de verschillen toe, maar ook de overeenkomsten tussen deze providers, die zich enkel op de Sim Only markt richten. Lees hieronder wat je moet weten als je bij één van deze providers een abonnement zonder toestel wil afsluiten.

De verschillen tussen Robin Mobile en Youfone vergelijken

Hieronder bespreken we nu puntsgewijs een aantal van de belangrijkste verschillen tussen Youfone en Robin Mobile.

Soort abonnementen:

Robin Mobile biedt consumenten sinds enige jaren 5 soorten abonnementen aan. Binnen alle abonnementen kun je onbeperkt bellen, sms’jes versturen en internetten. Waar de 5 abonnementsvormen op verschillen is de Internetsnelheid (up- en downloadsnelheid). Het goedkoopste abonnement is nog geen 15 euro per maand, en de kosten voor het snelste sim only abonnement zijn 39,95 euro per maand. Voor zakelijke gebruikers doet Robin Mobile hetzelfde, maar dan binnen 3 abonnementsvormen, waarvoor de maandbedragen op respectievelijk 16,95 euro, 24,95 euro en 32,95 euro liggen. Alle abonnementen bij deze provider zijn maandelijks opzegbaar, dus je bent wat opzeggen erg flexibel!

Bij Youfone kun je de belbundel en de databundel apart kiezen. Voor de data kun je kiezen uit helemaal geen data, 1GB, 3GB, 6GB en 10GB, waarbij de maandbedragen liggen op 0 euro, 6 euro,7 euro, 9 euro en 12 euro. Bij de belbundel kun je kiezen uit 50, 150 of 300 belminuten, of voor onbeperkt bellen. Het maandbedrag hiervoor komt neer op 1 euro, 4 euro, 6 euro of 8 euro. Youfone is een van de weinige providers die drie mogelijkheden biedt voor wat betreft de looptijd van een Sim Only abonnement. Dit kun je zelf kiezen, de opties zijn 24 maanden, 12 maanden of 1 maand. Een abonnement voor 2 jaar scheelt 2 euro in de maandelijkse lasten, en een abonnement voor 1 jaar scheelt 1 euro in de maandelijkse lasten. Dit ten opzichte van een flexibel abonnement bekeken dat maandelijks opzegbaar is.

Robin Mobile biedt gebruikers een goede oplossing die onbeperkt en onbezorgd gebruik willen maken van hun smartphone, zowel op het gebied van bellen, sms’jes verzenden als op het gebied van internet (dataverbruik). Voor een vast bedrag per maand weet je bij Robin Mobile altijd waar je aan toe bent, wat bijvoorbeeld handig kan zijn als je strak moet budgetteren. Youfone biedt daarentegen maar liefst 20 combinatie mogelijkheden, waardoor je heel specifiek een pakket kunt samenstellen (geheel naar eigen wens) met een specifieke hoeveelheid belminuten en een specifieke hoeveelheid data per maand. Anders dan bij Robin Mobile is er bij Youfone geen verschil in de Internetsnelheid, en maakt het op dat gebied niet uit hoe je je Sim Only abonnement samenstelt.

Vergelijk Youfone Sim Only abonnementen

Vergelijk Robin Mobile Sim Only abonnementen

Aansluitkosten:

Ook sommige Sim Only aanbieders rekenen eenmalige aansluitkosten als je nieuwe klant wordt. Bij Youfone bedragen deze eenmalige kosten 15 euro, terwijl de aansluiting op het mobiele netwerk bij Robin Mobile helemaal gratis is. Ergens opmerkelijk, want Youfone en Robin Mobile maken alle twee gebruik van het KPN-netwerk. Het rekenen van aansluitkosten lijkt dus een bedrijfsoverweging.

Activiteiten van het bedrijf:

Robin Mobile houdt zich uitsluitend bezig met het aanbieden van mobiele telefonie, en wel specifiek met het aanbieden van Sim Only contracten. Youfone heeft een veel breder servicepakket. Zo biedt deze provider ook diensten aan die zijn gericht op de ‘thuis markt’, dit wil zeggen TV, bellen en Internet (dus de vaste aansluitingen). Veel aanbieders die hiermee actief zijn bieden deze diensten allemaal aan, en ook als combinatie in een totaalpakket. Dit laatste geldt ook voor Youfone.

Sim Only kooptips
 
Bekijk alle abonnementen

De overeenkomsten tussen deze providers

Overeenkomsten tussen Robin Mobile en Youfone zijn er natuurlijk ook, en wel de volgende:

Alleen Sim Only abonnementen:

Deze twee providers richten zich binnen de mobiele telefonie uitsluitend op Sim Only abonnementen. Voor abonnementen met toestel moet je dus niet bij Robin Mobile en Youfone zijn. In dat geval kun je terecht bij KPN, T-Mobile, Vodafone, BEN, Hollandsnieuwe en Tele2. Je hebt dan dus zes alternatieven.

Netwerk:

Of je nu kiest voor Robin Mobile of voor Youfone, dat maakt voor het mobiele netwerk waarop je bent of wordt aangesloten niet uit. De providers maken namelijk allebei gebruik van het betrouwbare en zeer degelijke netwerk van KPN. Robin Mobile en Youfone hebben zelf geen gsm masten, maar KPN wel. Kies je voor Robin of voor Youfone, dan profiteer je dus van het uiterst goede KPN netwerk, dat onder meer bekend staat om zijn sterke dekking.

4G en 4G naar 5G:

Bij Youfone krijg je standaard 4G Internet, wat ook bij Robin Mobile zo is (op hun goedkoopste abonnement voor consumenten na dan). De verwachting is dat 4G in 2020/2021 overgaat naar 5G voor nog snellere up- en downloadsnelheden. De maximale down-en uploadsnelheid bij Youfone was begin 2019 256 Mbit/s vs. 150 Mbit/s. Bij Robin Mobile zijn deze snelheden dus afhankelijk van het gekozen Sim Only abonnement.

Nummerbehoud en overstappen:

Overstappen van een andere provider naar Robin Mobile of Youfone? Dit is gemakkelijker dan je denkt. Beide providers kunnen de opzegging van je huidige abonnement regelen bij je oude provider. Geef dan wel aan dat je je 06-nummer wil behouden als je een nieuw abonnement afsluit (in het bestelproces), anders is de kans zeer groot dat je huidige 06-nummer verloren gaat.

Vergelijk Sim Only abonnementen van Robin Mobile en Youfone

 

Noot: dit artikel is geschreven op 05 juni 2019. De mogelijkheden en aanbiedingen van de in dit artikel beschreven providers zullen naar verwachting wijzigen in de toekomst. Kijk dus altijd in de vergelijkers voor de actuele aanbiedingen, en/of op de websites van de providers, om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn.