Back to Top

Samsung is natuurlijk het meest bekende merk op het gebied van Android smartphones. Het Chinese Huawei doet het qua prijs-kwaliteitsverhouding ook zeer goed. Al eens gedacht aan een Xiaomi kopen? Dit is een goedkoop alternatief voor de duurdere Android merken.

Ontdek Xiaomi smartphones

Xiaomi is net als Samsung en Huawei een Aziatische smartphonefabrikant. Samsung komt uit Zuid-Korea en Huawei uit China. Ook Xiaomi is een Chinese smartphonefabrikant. Ze zijn goedkoop en de kwaliteit van de toestellen is redelijk tot goed. Wat kun je van een Xiaomi smartphone verwachten? Dat lees je hieronder.

Prestaties van Xiaomi smartphones

Om te ontdekken hoe goed Xiaomi smartphones zijn, kijken we vooral naar de prestaties van deze toestellen. Het merk brengt smartphones in verschillende series uit:

  • Redmi series
  • Mi series
  • Mi Note series

Dan zijn er ook nog de Mi Max- en Mi Mix series, die aansluiten op de Mi serie. De Mi series zijn de vlaggenschepen van dit merk, terwijl de Redmi series de budget toestellen zijn. Tijd om de Huawei smartphones eens goed met andere merken te vergelijken.

De smartphones uit de Mi (ook Mi Mix- en Mi Max-serie) zijn voorzien van een Snapdragon processor. Dit is een keuze die ook Samsung voor zijn toestellen uit de S-serie maakt. Nemen we de Xiaomi Mi Mix 3 erbij. Dit toestel werkt sneller en efficiënter dan de Huawei 20x of de Samsung Galaxy S9. Je ziet dat de Mi Mix 3 uit 2018 een uitstekende keuze is. Er zijn echter ook modellen die minder goed presteren dan andere Android merken. Zo zit de Mi 8 Lite (2018) qua prestaties echt wel onder de Samsung S9+ of de S8.

Xiaomi Redmi serie vergeleken met andere merken

De Redmi serie betreft veel budgetmodellen. Voor een lage prijs koop je een smartphone uit de lagere klasse. Samsung doet dit ook met de J-serie. Wat kun je van de Xiaomi Redmi serie verwachten? Hiervoor kijken we naar de Redmi 6 uit 2018. Dit model wordt aangedreven door een Mediatek Helio p22 processor, een vergelijkbare processor als de Samsung J-serie. Qua prestaties liggen deze series dan ook vrij dicht bij elkaar.

Een Redmi smartphone is voordelig geprijsd en geschikt voor bellen, sms'en en internetten. Voor gaming en het draaien van zwaardere apps is deze processor minder geschikt. Ook met betrekking tot de camera moet je niet al te hoge verwachtingen hebben.

Xiaomi kopen met of zonder abonnement

Je kunt natuurlijk een losse Xiaomi kopen, maar waarom zou je het niet slimmer aanpakken? In combinatie met een abonnement ben je veel voordeliger uit. Je betaalt maandelijks een klein bedrag voor je toestel, de rest van de abonnementsprijs bestaat uit je bel - en internetbundel.

Xiaomi kopen in combinatie met een abonnement? Je hebt de keuze uit de nieuwste modellen zoals de Mi 8, Mi A2 en de Mi Mix 2s.