Back to Top

Bij het afsluiten van een telefoonabonnement kun je kiezen uit verschillende smartphones. Zowel de Huawei P20 als de Samsung S9 zijn populaire Android-toestellen. Vind je het moeilijk om te kiezen? Ontdek het verschil tussen Huawei P20 en Samsung S9.

Huawei en Samsung: stevige concurrenten van elkaar

Het zijn twee Android smartphonefabrikanten en beiden Aziatisch. Samsung is gevestigd in Zuid-Korea terwijl Huawei vanuit China opereert. Ze brengen Ieder jaar een aantal nieuwe smartphones op de markt. Deze smartphones variëren van budget modellen tot vlaggenschepen. De Huawei pP0 en Samsung Galaxy S9 behoren bij de tot de vlaggenschepen van deze merken. Ontdek alle verschillen tussen deze toestellen.

Releasedatum en design

Ze schelen echt maar een maandje van elkaar. De Huawei P20 is in april 2018 uitgebracht en de Galaxy S9 in maart 2018. Hierdoor zijn ze ook goed met elkaar te vergelijken. We kijken eerst even naar het design. Wat direct opvalt is dat Samsung gebruik maakt van afgeronde schermranden, waar dit bij de P20 van Huawei vrij plat is. Met betrekking tot schermgrootte is er helemaal geen verschil: beide smartphones hebben een 5,8 inch beeldscherm. We moeten er wel bij vermelden dat de Galaxy S9 een super amoled scherm heeft en de P20 een lcd-scherm. Dit laatste is toch van iets mindere kwaliteit, maar nog steeds een uitstekende keuze.

Verschil tussen Huawei P20 en Samsung S9: de processor

Zonder goede processor reageert het toestel veel te traag. Dit is dan ook een zeer belangrijk onderdeel in moderne smartphones. De Huawei P20 wordt aangedreven door een Hisilicon Kirin 970 processor. Samsung heeft voor de S9 gekozen voor een Snapdragon 845 processor. Beide processors zijn octa-core (8 Kernen). Ook het RAM geheugen is hetzelfde, namelijk 4GB

Het belangrijkste verschil tussen Huawei pP0 en Samsung S9 zijn de prestaties. Kijken we naar snelheid en het wisselen tussen taken, dan doet Huawei P20 het beduidend beter dan de S9 van Samsung. Op het gebied van gaming- en grafische prestaties komt de Galaxy S9 beter uit de bus.

Fotograferen: over de fotocamera

Maak jij graag de mooiste foto’s voor op social media of om af te drukken? Dan heb je een goede camera nodig. De meest moderne Smartphones zijn uitgerust met goede cameralenzen en verschillende opties. We nemen eerste de Huawei P20 erbij. Deze heeft een dual hoofdcamera (resolutie 12mp en 20mp) met 2 x verliesloze zoomlens. Het betreft hier de bekende Leica lenzen. Bij de selfiecamera vinden we een resolutie van maar liefst 24mp. De Galaxy S9 heeft een enkele 12mp hoofdcamera met dual pixel autofocus. De selfiecamera heeft een resolutie van 8mp. Je zou zeggen dat de Huawei P20 betere camera’s heeft, maar dit hangt mede af van de processor. Zo blijkt dat de Samsung S9 toch mooiere plaatjes schiet. De kleuren zijn veel levendiger en ook zijn er meer details zichtbaar.

Overige specificaties

Er zijn nog een aantal kleine verschillen tussen Huawei P20 en Samsung S9. Zoals het opladen, waarbij de S9 ook Qi draadloos kan opladen. De Huawei P20 ondersteunt alleen snelladen. De S9 van Samsung heeft nog een extra optie: een irisscanner. Hiermee kun je het toestel snel en veilig ontgrendelen. Je kunt uiteraard ook gebruik maken van de vingerafdruksensor, die bij de Huawei P20 ook aanwezig is.

Kies uit een toestel met een opslagruimte van 64 tot 256 GB (S9) of 128 GB (P20). Houd er rekening mee dat de Galaxy S9 duurder is dan de P20 van Huawei. Wees slim en bestel een van deze smartphones in combinatie met een goedkoop telefoonabonnement.