Back to Top

Studenten hebben een beperkt budget en zijn altijd op zoek naar het goedkoopste telefoonabonnement. Een abonnement voor studenten kenmerkt zich door voldoende belminuten en data tegen een lage prijs. Afhankelijk van het budget zit hier een toestel bij. Hierbij is het belangrijk om goed op de totale kosten te letten. In dit artikel het beste telefoon abonnement voor studenten.

Telefoonabonnement voor €10 - €25 per maand

Studeren, kleding, woonkosten en uitgaan. Blijft er nog geld over voor een telefoonabonnement? De meeste studenten moeten zuinig met hun geld omgaan. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een voordelig telefoonabonnement. Nog belangrijker is om extra kosten te vermijden. Het is namelijk niet de bedoeling dat je als student een schuld opbouwt (uitgezonderd de studieschuld).

De meeste studenten gaan voor een telefoonabonnement met een prijs van €10 - €25 per maand. Wat kun je precies voor dit bedrag verwachten? Dat lees je hieronder.

Sim Only abonnement meest voordelige keuze

Een mobiel abonnement zonder smartphone wordt ook wel Sim Only genoemd. Dit is het meest voordelige telefoonabonnement voor studenten. Handig wanneer je al een smartphone in bezit hebt (of er een cadeau krijgt). Sim Only is ook praktisch bij aanschaf van een tweedehands toestel. Met een budget van €10 - €15 per maand sluit je een van de volgende Sim Only abonnementen af:

  • Ben: 100 belminuten en 3 GB data
  • Simpel : onbeperkt bellen en 5 GB data
  • Youfone: 300 belminuten en 10 GB data
  • Hollandsnieuwe: 7000 belminuten, sms-jes of MB uit één bundel
  • Telfort: onbeperkt bellen en 2 GB data

Andere goedkope providers tot €15 zijn Lebara, Tele2 en Robin Mobile. Kijken we naar de grotere providers, dan vind je daar ook wel goedkope abonnementen. Bij T-Mobile betaal je voor een Sim Only abonnement met onbeperkt bellen en 1 GB data €15 per maand. Vodafone en KPN hebben vergelijkbare abonnementen.

Je betaalt (bijna) altijd aansluitkosten. De kleinere providers rekenen hier ongeveer €15 voor, terwijl je bij de grote providers ongeveer €25 betaalt.

Telefoon abonnement voor studenten: - €25 per maand

Ligt het budget wat hoger en kun je tot €25 per maand uitgeven? Dan zijn er heel wat meer mogelijkheden. Vaak kun je kiezen voor onbeperkt bellen en onbeperkt data, al zal de prijs per provider verschillen. Studenten maken veel gebruik van het mobiel internet, daarom is het belangrijk om een grotere databundel te nemen. Zit je over je databundel heen, dan krijg je mogelijk te maken met extra kosten. Andere providers zoals T-Mobile rekenen geen extra kosten maar verlagen de internetsnelheid.

Telefoonabonnement met telefoon

Kun je voor €25 per maand een telefoonabonnement met telefoon krijgen? Ja hoor, dat is zeker mogelijk. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeeld:

Tele2: Samsung S10e met 128 GB opslagruimte inclusief 100 belminuten en 2 GB data. Hierbij vraagt de provider een bijbetaling van het toestel van ongeveer €299 (februari 2019). Wil je helemaal niks bijbetalen? Voor hetzelfde abonnement betaal je dan €36 per maand. Dit komt boven het budget van €25 te liggen. Voordeel is dat je voor €11 per maand extra geen bijbetaling voor het toestel hoeft neer te leggen.

Studenten moeten goed opletten bij het afsluiten van een telefoon abonnement inclusief telefoon. Kost de smartphone meer dan €250? Dit resulteert in een (positieve) BKR registratie. Deze registratie is later mogelijk van invloed op de hoogte van een hypotheek of lening.