Back to Top

Je wilt een goedkoop telefoon abonnement en het liefst ook een voordelig geprijsde smartphone. Een telefoonnummer abonnent met een refurbished telefoon, is dat mogelijk? Jazeker, al is de keuze (soms) beperkt. We laten je zien welke opties je hebt.

Het voordeel van een refurbished smartphone

Waarom voor een refurbished smartphone kiezen? Je gaat voornamelijk voor een lage aanschafprijs. Refurbished betekent namelijk dat het toestel gebruikt maar geheel gecontroleerd is. De aanbieder (provider) krijgt dit soort toestellen terug via een inruilactie, maar het kan soms ook om gloednieuwe maar licht beschadigd toestel gaan. Bijvoorbeeld een beschadiging door transport of iets anders. De provider controleert de smartphone op verschillende punten. Daar waar nodig is, wordt het toestel voorzien van nieuwe onderdelen. Het resultaat: een goed werkende en vrijwel nieuwe smartphone.

Jouw voordeel: een lagere aankoopprijs. Het nadeel: het toestel is niet gloednieuw en kan misschien wat gebruikerssporen bevatten.

Refurbished smartphone in combinatie met een telefoonabonnement

Prijsbewuste mensen kiezen voor een refurbished smartphone inclusief telefoonabonnement Dit vind je niet bij alle aanbieders, maar bij mobiel.nl is dit wel mogelijk. Zo kun je kiezen uit verschillende merken waaronder Apple (iPhone), Samsung, Huawei of Nokia.

Garantie op je toestel

Koop je een tweedehands toestel particulier, dan heb je hier vaak geen garantie meer op. Hoe zit het met een refurbished smartphone? Maak je niet druk, hier heb je gewoon garantie op. Deze garantie varieert van een half jaar tot 1 jaar en soms wel 2 jaar. Dit is een beetje afhankelijk van de aanbieder maar ook van het feit of je garantie bijkoopt. Gaat er tijdens de garantieperiode iets aan het toestel kapot? Dan mag je deze gewoon ter reparatie aanbieden. Let er wel op dat het defect niet door eigen toedoen is ontstaan.

Wist je dat een refurbished smartphone (nagenoeg) net zo lang meegaat als een nieuw model? Dit hangt er natuurlijk ook weer vanaf hoe oud het toestel is, en hoeveel hoeverre deze al gebruikt is. Over het algemeen gaat een refurbished model minimaal 2 jaar mee, maar in veel gevallen zelfs 3 jaar of langer. De levensduur van je smartphone hangt ook een beetje van je eigen gebruik af.

Keuze uit verschillende abonnementen

Je hebt je ogen op een refurbished telefoon laten vallen. Nu nog een telefoonabonnement uitkiezen. Ook hier is veel keuze in. Ga je voor bekende providers als KPN, T-Mobile of Vodafone? Dan zit het met de dekking en klantenservice wel goed. Goedkopere providers als Ben of Simyo hebben net als de grote providers een zeer goede dekking. De klantenservice kan misschien minder goed bereikbaar zijn. Ben je prijsbewust bezig, dan kom je naast een refurbished smartphone automatisch bij een van de goedkope providers uit. Dit scheelt je echt in de maandlasten!

Beste sim only deals: