Back to Top

Vergelijk nu de providers Robin Mobile en Simpel met elkaar op hoofdpunten. In dit artikel nemen we de verschillen tussen Simpel en Robin Mobile door, maar laten we ook zien op welke punten deze providers met elkaar overeenkomen. Zo kun je eenvoudig besluiten of je juist bij Robin Mobile of juist bij Simpel een Sim Only abonnement wil aangaan. Kom nu te weten over deze providers wat je moet weten!

De verschillen tussen Robin Mobile en Simpel vergelijken

Hieronder laten we de verschillen zien die er zijn tussen Simpel en Robin Mobile, zodat je gauw een beeld hebt hoe de vork in de steel zit bij deze telecomproviders.

Soort abonnementen:

Simpel heeft een vijftal Sim Only pakketten voor consumenten samengesteld. Deze Sim Only pakketten komen allen met 500 sms’jes. Het aantal belminuten hierbinnen bedraagt respectievelijk 50, 100, 250, onbeperkt bellen of 250 en de datahoeveelheid komt neer op 250MB, 1000MB, 2000MB, 4000MB of 6000MB. De maandbedragen voor deze bundels zijn betrekkelijk laag, namelijk 2,50 euro, 6 euro, 7,50 euro, 10 euro of 16,00 euro. Onbeperkt bellen kan voor slechts 1,50 euro per maand worden bijgekocht. Bij de looptijd van je abonnement kun je kiezen uit 12 maanden of 24 maanden. Een abonnement voor 2 jaar is bij Simpel 2 tot 2,50 euro per maand goedkoper dan een abonnement voor 1 jaar. Daarmee is Simpel de enige provider waarbij dit verschil zo groot is. Bij andere providers bedraagt dit verschil namelijk slechts 1 euro per maand. Hieruit kun je concluderen dat een 2-jarig abonnement bij Simpel dus erg aantrekkelijk is.

Robin Mobile biedt consumenten sinds enige jaren vijf abonnementsvormen aan. Anders dan bij Simpel wordt er geen onderscheid gemaakt op het aantal sms’jes, het aantal belminuten en de hoeveelheid data. Bij Robin is dit namelijk altijd onbeperkt. Robin legt het onderscheid binnen haar abonnementen op de internetsnelheid. Des te sneller je internet des te meer je per maand betaalt. Voor de zakelijke markt heeft Robin Mobile een soortgelijke aanpak, maar dan met drie abonnementsvormen. De abonnementen voor consumenten hebben bij Robin Mobile een maandelijks bedrag tussen de 15 en de 40 euro. Zakelijk ligt het maandbedrag voor de betreffende abonnementsvormen overigens tussen de 17 en de 33 euro.

Robin Mobile biedt gebruikers die onbeperkt en onbezorgd gebruik willen maken van hun smartphone een goede oplossing, zowel op het gebied van bellen, sms’jes verzenden als op het gebied van internet (dataverbruik). Voor een vast bedrag per maand weet je bij Robin Mobile altijd waar je aan toe bent, wat bijvoorbeeld handig kan zijn als je nooit meer kosten wilt maken dan een bepaald bedrag. Bij Simpel kan dit via een omweg ook, namelijk door een plafond in te stellen (lees hieronder meer daarover).

De maandbedragen voor een Sim Only bij Robin Mobile liggen beduidend hoger, maar feit is wel dat je hier onbeperkt internet, onbeperkt bellen en onbeperkt sms voor krijgt. Bij Simpel is dit niet zo, de bundels zijn qua inhoud zelfs vrij beperkt in vergelijking met andere providers, en dan met name voor wat betreft de data (MB’s per maand voor Internet). Dit hoeft echter geen probleem te zijn als je niet veel nodig hebt, en je je telefoon niet zo intensief gebruikt als vele anderen. De abonnementsvormen van Simpel komen met relatief lage prijzen die passen bij de inhoud van de bundels. Bij Robin Mobile ben je verder altijd flexibel, omdat alle abonnementen per maand opzegbaar zijn (je zit dus nooit voor 1 of 2 jaar aan Robin vast). Bij Simpel committeer je je echter voor 1 jaar of 2 jaar. Het is een keuze of je dat wenst, of dat je flexibel wilt zijn. Goed om te weten is verder nog dat de flexibiliteit van een maandabonnement doorgaans in de prijs is verdisconteerd van zo’n abonnement. Een provider heeft dan namelijk niet de zekerheid dat je ook blijft voor een periode van ten minste 1 of 2 jaar.

Vergelijk de abonnementen van deze providers zelf:

Vergelijk Simpel Sim Only abonnementen

Vergelijk Robin Mobile Sim Only abonnementen

Aansluitkosten:

Bij Robin Mobile is aansluiting op het mobiele netwerk geheel gratis. Voor je Sim kaart betaal je dan weer wel 9,95 euro eenmalig, bij het afsluiten van je abonnement. De totale eenmalige kosten bij deze provider komen dus neer op 9,95 euro. Bij Simpel heb je eenmalig 20 euro administratiekosten waardoor de totale eenmalige kosten op 20 euro neerkomen.

Aanbod voor consumenten en zakelijke gebruikers:

Robin Mobile richt zich zowel op consumenten als op zakelijke gebruikers. Naast de vijf abonnementsvormen voor consumenten heeft deze provider zelfs drie abonnementsvormen voor zakelijke gebruikers (ondernemers). Simpel is alleen actief voor consumenten. Ben je ondernemer, dan kun je helaas niet bij Simpel terecht voor een zakelijk mobiel abonnement. Gelukkig zijn er genoeg andere providers waar je wel een Sim Only abonnement kunt afsluiten op naam van je bedrijf. Robin Mobile is er daar dus één van.

Een plafond instellen:

Bij Simpel kun je een zgn. plafond instellen. Hiermee voor je dat je ‘door het dak gaat’ met je maandelijkse kosten. Dat kan het geval zijn als je over je bundel heen gaat, en kan zich zowel voordoen met bellen, sms’jes verzenden als met internetgebruik. Het instellen van een plafond geeft je controle over je kosten, waardoor je rekening nooit hoger zal zijn dan het ingestelde plafond. Aan het plafond zijn 50 cent kosten per maand verbonden, en je kunt het plafond zelf aan- of uitzetten. Bij Robin Mobile kun je geen plafond instellen, maar dit is ook niet nodig, omdat je bij Robin met alles ‘Unlimited’ hebt, zowel met bellen, sms’jes verzenden als met gebruik van Internet.

Mobiele netwerk:

Er is een verschil voor wat betreft het gsm masten netwerk waar deze providers gebruik van maken. Als je kiest voor Simpel dan ben je aangesloten op het netwerk van T-Mobile. Kies je voor Robin Mobile dan ben je actief via het gsm netwerk van KPN. Beide netwerken hebben zo hun verschillen, maar zijn in de basis betrouwbaar, stabiel en snel.

Sim Only kooptips
 
Bekijk alle abonnementen

De overeenkomsten tussen Simpel en Robin Mobile

Er zijn niet alleen verschillen tussen deze providers, maar ook overeenkomsten. Hieronder belichten we een aantal van de overeenkomsten tussen Robin Mobile en Simpel.

Focus op Sim Only abonnementen:

Deze twee providers richten zich uitsluitend op het aanbieden van Sim Only abonnementen. Voor abonnementen met toestel moet je dus niet bij Robin Mobile en Simpel zijn. En ook voor een totaalpakket waarbij je je vaste aansluiting (voor Internet, bellen en tv) combineert met een Sim Only abonnement moet je niet bij deze providers wezen. Diverse andere providers zoals Tele2 en Youfone bieden hier wel goede oplossingen voor. Kijk in dat geval bij het aanbod van die providers (zie het menu).

4G en 4G naar 5G:

Zowel met een Robin Mobile als met een Simpel Sim Only abonnement heb je 4G Internet tot je beschikking (enkel bij het goedkoopste Robin Mobile abonnement voor consumenten niet). In 2020 en 2021 zullen T-Mobile en KPN langzaam overgaan op 5G, waardoor de verwachting bestaat dat ook Robin Mobile en Simpel met 5G zullen gaan komen.

Nummerbehoud en overstappen:

Overstappen van een andere provider naar Robin Mobile of Youfone? Dit is gemakkelijker dan je denkt. Beide providers kunnen de opzegging van je abonnement regelen bij je oude provider. Geef dan wel aan dat je je 06-nummer wil behouden als je een nieuw abonnement afsluit (in het bestelproces), anders is de kans zeer groot dat je huidige 06-nummer verloren gaat.

Vergelijk Sim Only abonnementen van Robin Mobile en Youfone

 

Noot: dit artikel is geschreven op 05 juni 2019. De mogelijkheden en aanbiedingen van de in dit artikel beschreven providers zullen naar verwachting wijzigen in de toekomst. Kijk dus altijd in de vergelijkers voor de actuele aanbiedingen, en/of op de websites van de desbetreffende providers, voor (meer) actuele informatie.