Back to Top

Met een Sim Only abonnement krijg je een nieuw telefoonabonnement zonder telefoon. Sim Only telefoon abonnement vergelijken? Bespaar flink op bellen en internetten. Bekijk welke abonnementen mogelijk zijn en hoeveel dit kost.

Wat is Sim Only?

Sim Only is een telefoonabonnement zonder nieuw toestel. Je behoudt dus je huidige mobiele telefoon of koopt zelf een nieuw exemplaar. Waarom voor een Sim Only abonnement kiezen? Omdat dit een stuk goedkoper is. Bovendien vind je zeer aantrekkelijk geprijsde telefoonabonnementen. Met dit abonnement ben je ook nog eens heel flexibel. Je sluit een contract voor één of twee jaar af, maar soms is het ook mogelijk om een maandelijks contract af te sluiten.

Waarom Sim Only abonnementen vergelijken?

Je zou denken dat een Sim Only abonnement voordelig is. Tegenover een abonnement met mobiele telefoon klopt dit zeker. Er zijn echter veel verschillende providers die allemaal met elkaar concurreren. Hierdoor is de een goedkoper dan de ander. Ook de abonnementen zelf kunnen sterk wisselen: van 150 minuten tot onbeperkt bellen en van 500 MB data tot onbeperkt internetten. Dit is waarom Sim Only abonnementen vergelijken een verstandige keuze is.

De beste mobiele providers

Bij Sim Only telefoon abonnement vergelijken let je vooral op de provider. Wat zijn de beste providers? Hierbij kijken we vooral naar het 4G-netwerk. De providers KPN, T-Mobile en Vodafone bieden een uitstekende 4G-dekking. Tele2 heeft een eigen 4G-netwerk, maar valt voor het 3G netwerk op T-Mobile terug.

Let goed op met providers: velen maken gebruik van het netwerk van de grotere providers. Zo vind je op het T-Mobile netwerk ook Simyo, Telfort, Robin Mobile en Youfone. Op het Vodafone netwerk vinden we Hollandsnieuwe en Ziggo. T-Mobile deelt zijn netwerk met Ben, Tele2 en Simpel.

De goedkoopste provider van Nederland

Je kijkt niet alleen naar de beste maar ook naar de goedkoopste provider van Nederland. Je wilt immers niet teveel betalen voor je mobiel abonnement. Over het algemeen zijn de kleinere providers goedkoper dan de grote namen. Zo komen Ben, Hollandsnieuwe en Simpel met scherpe aanbiedingen. Dit geldt ook voor de providers Youfone, Lebara en Robin Mobile.

Grote providers zoals KPN en Vodafone zijn vaak wat duurder. Wel bieden ze een uitstekende dekking en goede service. Het is dus even overwegen wat je het belangrijkste vindt.

Goedkoopste telefoonabonnementen Sim Only

We helpen je met Sim Only telefoon abonnement vergelijken. Maak hiervoor gebruik van onze handige vergelijkingstool. Geef duidelijk aan welke contractduur je wenst. Hierbij heb je de keuze uit standaard één of twee jaar of maandelijks. Hoe belangrijk vind je mobiel internet? Alle providers doen het goed op het 3G netwerk. Alleen de betere providers bieden ook een uitstekende 4G of 4G+ dekking.

Bepaal het aantal belminuten. Dit kan soms een lastige keuze zijn. Houd rekening met de volgende zaken:

  • Bellen binnen de bundel is gratis (uitgezonderd betaalnummers en bellen naar niet-EU-landen)
  • Bellen buiten de bundel kost extra

Proberen in te schatten hoeveel je maandelijks belt. Een goede indicatie is je huidige belgedrag. Verwacht je in de toekomst meer te gaan bellen? Neem dan voor de zekerheid een iets grotere belbundel. Dit scheelt slechts 1 tot een paar euro, maar voorkomt onverwacht hoge kosten.

Sim Only abonnementen vergelijken betekent ook een databundel kiezen. Met een databundel kun je gebruik maken van mobiel internet. Handig voor onderweg of wanneer thuis jouw wifi netwerk wegvalt. De meeste mensen hebben voldoende aan 1GB - 5GB data. Ben je echt heel veel onderweg, stream je video's via mobiel internet of maak je op een andere manier veel gebruik van mobiel internet? Kies dan voor een hogere databundel. Het is zelfs mogelijk om onbeperkt data te nemen. Zo zit je nooit aan een limiet vast.

Een Sim Only abonnement is mogelijk vanaf €1 per maand. Je ontvangt dan 100 belminuten en 250MB (afhankelijk van de aanbieder). De daadwerkelijke maandelijkse kosten liggen hoger, maar dankzij een aanbieding bel je de eerste 6 maanden voor maar €1 per maand. De prijs voor Sim Only abonnementen loopt op tot meer dan €26 per maand. Je krijgt dan wel onbeperkte belminuten en/ of onbeperkte data.