Back to Top

Benieuwd naar het verschil tussen Lebara en Robin Mobile? In dit artikel leggen we de verschillen en de overeenkomsten tussen deze providers naast elkaar, zodat je in enkele minuten weet wat je moet weten op dit gebied.

De verschillen tussen Lebara en Robin Mobile

Hieronder lees je nu welke verschillen er zijn tussen deze providers, waarbij we de belangrijkste puntsgewijs behandelen.

Soort abonnementen:

Wil je een flexibel mobiel abonnement met een opzegtermijn van slechts 1 maand, en heb je geen nieuw toestel nodig? Dan heeft Robin Mobile jou wellicht veel te bieden. Deze provider biedt 5 soorten abonnementen aan, die allemaal flexibel zijn en bovendien met ‘Unlimited’ data, belminuten en sms’jes verzenden komen. De maandbedragen van de abonnementen liggen bij deze provider tussen de 14,95 euro (voor het goedkoopste sim only abonnement) en de 39,95 euro (voor de duurste Sim Only). Robin legt het onderscheid op de snelheid van het Internet, hoe duurder je abonnement, des te beter de specificaties op het gebied van de up- en downloadsnelheid.

Lebara staat bekend als een provider waar je goed terecht kunt als je internationaal georiënteerd je mobiele telefoon wil gebruiken. Deze provider kan dan ook een goede keuze zijn als je veel in het buitenland bent, of als je veel telefoonverkeer hebt met mensen die in een ander land wonen. Bij Lebara kies je je databundel en je belbundel los van elkaar. Voor de datahoeveelheid heb je vier keuzes: 5GB, 7GB, 10GB en onbeperkte data (met een fair use policy), tegen een kostprijs van 10, 15, 20 en 25 euro per maand. Voor bellen en sms’en zijn er twee keuzes. Je hebt de mogelijkheid voor ‘nationaal’ en ‘internationaal’ onbeperkt bellen en sms’en. Ga je voor nationaal dan kun je onbeperkt sms’jes versturen en bellen binnen Nederland. Bij ‘Internationaal’ kan dat ook, maar kun je ook onbeperkt bellen en sms’en naar alle andere landen van de EU (vanuit Nederland), plus naar nog eens 17 andere landen buiten de EU.

Anders dan Robin Mobile heeft Lebara niet alleen maandabonnementen (die dus per maand opzegbaar zijn), maar ook nog een abonnementsvorm voor 24 maanden. Uit de website van Lebara en uit onze abonnementen vergelijkers blijkt echter niet dat gebruikers worden beloond voor binding voor 24 maanden, ten opzichte van het aangaan van een flexibel maandabonnement. Om die reden lijkt een flexibel maandabonnement de beste keuze als je voor Lebara wilt gaan. Robin Mobile is aantrekkelijk voor gebruikers die geen zorgen willen hebben dat ze over hun bundel heen gaan, en die nooit onverwachte kosten willen hebben.

Vergelijk Lebara Sim Only abonnementen

Vergelijk Robin Mobile Sim Only abonnementen

De eenmalige kosten:

De meeste providers rekenen eerste kosten. Deze worden niet altijd onder dezelfde noemer geplaatst. Zo kunnen de eerste kosten bestaan uit aansluitkosten, administratiekosten of kosten voor de Sim kaart. Bij Robin Mobile betaal je geen aansluitkosten en administratiekosten, maar betaal je wel eenmalig kosten voor je Sim kaart, en wel 9,95 euro. Lebara rekent net als Robin Mobile geen aansluitkosten en rekent anders dan Robin geen kosten voor de Sim kaart, maar brengt dan weer wel administratiekosten in rekening. Deze bedragen 15 euro. Robin Mobile is dus iets voordeliger als het gaat om de eerste kosten die je hebt als je nieuwe klant wordt.

Aanbod voor consumenten en zakelijke gebruikers:

Als we de websites van de providers bekijken zien we dat Robin Mobile zich ook specifiek richt op de zakelijke Sim Only markt. Er worden namelijk drie abonnementssoorten aangeboden voor ondernemers. Lebara richt zich alleen op consumenten. Dit laatste wil natuurlijk niet zeggen dat je als bedrijf zijnde geen abonnement kunt afsluiten bij deze provider. De vraag is alleen wel of je bedrijfsnaam op de factuur kan komen, en je de BTW kunt aftrekken. Overleg dit desgewenst eerst met je boekhouder als je als ondernemer een Sim Only abonnement wil gaan afsluiten bij Lebara.

De klantenservice:

Robin Mobile heeft aan diverse contactmogelijkheden gedacht. Zo kun je de provider bereiken via Facebook, via de mail, via Twitter, maar ook via een chatfunctie waarmee je rechtstreeks kunt chatten met een medewerker van het bedrijf. Lebara kun je mailen op een e-mailadres van het bedrijf, en bereiken via de klantenservice, telefonisch. Op beide websites vinden we F.A.Q. (veel gestelde vragen), waarbij met name Robin Mobile heel wat antwoorden op veel gestelde vragen geeft. Heb je een vraag aan één van deze providers? Kijk dan altijd eerst of het antwoord op je vraag al bij de F.A.Q. staat. Dit geeft je mogelijk snel een antwoord op je vraag, en voorkomt onnodige belasting van medewerkers.

De overeenkomsten tussen Robin Mobile en Lebara

Nu we de verschillen voor je in kaart hebben gebracht, tonen we je ook nog even een overzicht van de belangrijkste overeenkomsten tussen deze Sim Only providers. 

Netwerk:

Beide providers maken gebruik van het betrouwbare netwerk van KPN. Dit wil zeggen dat Lebara en Robin Mobile geen eigen gsm-zendmasten hebben. Ga je met Lebara of Robin Mobile in zee dan profiteer je dus van het zeer goede KPN netwerk, de dekking en van 4G. Voor het mobiele netwerk waarop je belt en gebruik maakt van Internet met je smartphone, maakt het dus geen verschil of je bij Robin of bij Lebara klant bent / wordt.

Geen toestelabonnementen:

Ben je op zoek naar een mobiel telefoonabonnement in combinatie met een toestel? Dan kun je bij Robin Mobile en Lebara niet terecht. Deze providers zijn namelijk Sim Only providers, die zich alleen richten op verkoop van abonnementen zonder toestel. Lebara biedt in tegenstelling tot Robin Mobile wel ook prepaid aan, zoals bijvoorbeeld de provider Simyo dat ook doet.

Unlimited data mogelijk:

Er komt steeds meer vraag naar abonnementen waarbij onbeperkt data is inbegrepen. Robin Mobile speelt op deze vraag in door al haar abonnementen aan te bieden met onbeperkte data. Lebara speelt hierop in door haar ‘beste abonnement’ met ongelimiteerde data te leveren. Bij beide providers geldt er wel een fair use policy voor wat betreft het gebruik. Maar in de praktijk moet je het wel heel bont maken wil je in de problemen komen met je dataverbruik.

Overstappen, opzegservice en nummerbehoud:

Lebara of Robin Mobile kan je huidige mobiele contract opzeggen, als je bij Lebara of Robin Mobile klant wordt en aangeeft dat je je huidige 06 nummer wil behouden. Op deze manier stap je eenvoudig over van een andere provider naar je nieuwe provider.

 

Vergelijk Sim Only abonnementen van Lebara en Robin Mobile op prijs

 

Noot: dit artikel is geschreven op 06 juni 2019. De mogelijkheden en aanbiedingen van de in dit artikel beschreven providers zullen naar verwachting wijzigen in de toekomst. Kijk dus altijd in de vergelijkers voor de actuele aanbiedingen, en/of op de websites van Lebara en Robin Mobile, voor (meer) actuele informatie.