Back to Top

Goedkoopste telefoonabonnementen vergelijken en afsluiten

Op zoek naar een goedkoop telefoon abonnement? Dan ben je hier op de juiste plek. Onze website is gespecialiseerd in vergelijkingen voor abonnementen met telefoon en zonder (Sim Only). Je kunt hier direct nog telefoonabonnementen afsluiten, na het vergelijken hiervan. Er zijn scherpe aanbiedingen voor abonnementen bij alle telecom providers.

 

Het laatste telefoon abonnementen nieuws

Wil je weten wat er gaande is op het gebied van abonnementen voor je telefoon? Wij posten met enige regelmaat abonnementen nieuws op onze website. Je bent zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes, tips en handige informatie, bijvoorbeeld voor als je het op punt staat om je contract te verlengen.

Telfort gaat verder als KPN: de beste alternatieven en wat te doen?

Zoals je misschien eerder dit jaar al had gehoord zou het merk Telfort van de markt gaan verdwijnen. Per 01 mei 2019 is het merk Telfort dan ook echt opgeheven. In dit artikel geven we enige informatie over de opheffing van Telfort en de alternatieven.

  • Sunday 5 May 2019 10:10

Minder hypotheek krijgen door een telefoonabonnement

Het afsluiten van een (duur) telefoonabonnement lijkt zo onschuldig. Niets is minder waar: je kunt namelijk minder hypotheek krijgen door een telefoonabonnement. Belangrijk om rekening mee te houden wanneer een koopwoning op de planning staat.

  • Monday 15 April 2019 10:55

Het goedkoopste telefoonabonnement voor ouderen en senioren

Steeds meer ouderen zijn in het bezit van een smartphone. Moderne senioren sluiten een voordelig telefoonabonnement af. Wat is het goedkoopste telefoonabonnement voor ouderen en senioren? Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de belbundel, databundel en de totale kosten.

  • Thursday 11 April 2019 08:52

Het juiste telefoonabonnement kiezen

Een nieuw telefoonabonnement: met of zonder telefoon? Het juiste telefoonabonnement kiezen kan soms lastig zijn. We helpen je op weg met een duidelijk stappenplan.

  • Sunday 7 April 2019 08:49

Samsung S9 en S9 Plus vergelijken: verschillen

Kun je niet kiezen tussen de populairste 2018 modellen van Samsung? Samsung S9 en S9 Plus vergelijken, bekijk de verschillen. Zo ontdek je alles over de schermgrootte, processor, fotocamera en nog veel meer.

  • Wednesday 3 April 2019 10:47

Kan ik een telefoonnummer blokkeren? Blokkade vanuit provider of toestel

Word je regelmatig lastig gevallen door een (onbekend) telefoonnummer? Laat je niet langer verleiden om op te nemen en blokkeer dit nummer! Kan ik een telefoonnummer blokkeren? Ja, dit kan rechtstreeks vanaf je toestel. Ook kun je de provider vragen om een blokkade van het telefoonnummer. Dit laatste is vooral handig wanneer het om een anoniem nummer gaat.

  • Tuesday 19 March 2019 10:04

Besparen op telefoonkosten: tips om goedkoop te bellen

Dagelijks worden er honderden nieuwe Sim Only abonnementen of telefoonabonnementen met telefoon afgesloten. Van €5 tot meer dan €50 per maand: de abonnementskosten kunnen flink verschillen. Lees onze tips met betrekking tot besparen op telefoonkosten.

  • Saturday 16 March 2019 11:02

Verschil tussen 3G en 4G internet

Let goed op bij het afsluiten van een nieuwe telefoon abonnement: ondersteunt de provider 3G of 4G? Dit maakt het verschil tussen snel internet of supersnel internet. Uiteraard moet je toestel dit wel ondersteunen. Ontdek het verschil tussen 3G en 4G internet en wat de beste keuze is.

  • Wednesday 13 March 2019 08:01

Pagina 1 van de 3  Volgende  >>

Een Sim Only of juist een abonnement met toestel afsluiten…?

Twijfel je tussen een abonnement met een nieuwe of refurbished telefoon, en een contract zonder telefoontoestel (1 of 2 jarig)?

Hieronder doen wij je enkele handige tips die de keuze veel gemakkelijker maakt:

De voordelen van kiezen voor een abonnement met telefoon:

- Je krijgt bij je abonnement gelijk nog een nieuw (of nieuw refurbished) toestel. Dit is interessant als je je oude smartphone zat bent, of als deze niet meer goed werkt, of als deze zelfs kapot is.

- Het toestel dat je bij je abonnement koopt wordt gefinancierd via de zogenaamde toestelbundel. Je betaalt je smartphone daarmee in 1 of 2 jaar helemaal af, waardoor je koopt op afbetaling. Voor veel mensen is het aanschaffen van een nieuwe telefoon op deze manier toch mogelijk. Ook kan op deze manier vaak een duurdere telefoon worden aangeschaft, die men anders niet had kunnen kopen.

De voordelen van kiezen voor Sim Only:

- Een van de grootste voordelen is zonder meer het maandbedrag voor een Sim Only abonnement, dit ligt doorgaans namelijk een stuk lager dan het maandbedrag voor een toestel i.c.m. een abonnement.

- De contractduur is een ander argument om te kiezen voor een abonnement zonder telefoon. Bepaalde Sim Only abonnementen zijn namelijk ook voor 1 maand (vrij opzegbaar) af te sluiten, in dat geval kun je dus heel gemakkelijk overstappen naar een andere provider als je je huidige aanbieder zat zou zijn of gewoonweg elders een betere prijs of deal of een beter pakket kunt krijgen. Abonnementen met telefoon worden daarentegen alleen aangeboden met een contractuele looptijd van 1 en 2 jaar.

- Je kunt naast je abonnement zelf nog een los nieuw toestel kiezen, of een refurbished toestel. Hierdoor ben je niet gebonden aan de (beperktere) mogelijkheden die aanbieders hebben voor toestelabonnementen. Vaak kun je namelijk niet alle toestellen krijgen in combinatie met een abonnement. Dit geldt in het bijzonder voor wat oudere smartphone modellen, maar bijvoorbeeld ook voor refurbished iPhones en refurbished Android smartphones.

Goedkoopste Telefoonabonnementen vergelijken: kies je voor 1 of 2 jaar?

Uiteraard is het altijd de keuze voor welke periode je je contract wilt aangaan. Veel mensen kiezen bij een abonnement met telefoontoestel voor een looptijd van 2 jaar, omdat zo de maandlasten lager worden en de telefoon zo kan worden afbetaald in 2 jaar in plaats van in 1 jaar.

Bij Sim Only telefoon abonnementen maakt het allemaal veel minder uit, er is daarbij wel voordeel te halen in het maandbedrag als je wél voor 2 jaar kiest, maar dit is doorgaans maar een heel beperkt maandelijks voordeel.

Voor de mensen die helemaal niet houden van gebondenheid is het vrij opzegbare sim only abonnement mogelijk de beste keuze. Je kunt dan gewoon overstappen wanneer je wenst met inachtneming van de opzegtermijn, die doorgaans 1 maand bedraagt.

Nadeel van een 2 jarig telefoonabonnement kan uiteraard de duur van de binding zijn met een provider. Mocht je het na korte tijd al hebben gehad met je provider, dan kun je niet zomaar overstappen, je moet echt wachten tot de termijn van 2 jaar om is. Alvast verlengen kan overigens wel vaak al 3 of 4 maanden voor het einde van de contractperiode, ook goed om te weten.