Back to Top

Ga je voor een abonnement met toestel of een los mobiel abonnement? Dit hangt helemaal van jouw persoonlijke voorkeur af. Daarnaast heeft een Sim Only abonnement een aantal interessante voordelen.

Verschil tussen Sim Only en een abonnement met toestel

Bij een Sim Only abonnement ontvang je geen nieuw toestel. Dat is dan ook gelijk het grootste verschil tussen deze twee abonnementsvormen. Je blijft je huidige smartphone gebruiken of koopt een nieuw los toestel. Misschien krijg je wel van iemand een smartphone cadeau. Met een Sim Only abonnement bespaar je op de kosten van een nieuw toestel. Bovendien kun je je abonnement zelf samenstellen. Bepaal hoeveel belminuten en internetdata je nodig hebt. Kies eventueel voor aanvullende opties en je abonnement is klaar voor gebruik.

Dit zijn de voordelen van een Sim Only abonnement

Een Sim Only abonnement is met betrekking tot abonnementsprijzen altijd goedkoper. Dit komt omdat de kosten voor een nieuwe telefoon niet worden meegerekend. Je ontvangt enkel een simkaart. Hieronder de beste voordelen van een Sim Only abonnement:

  • Lagere abonnementskosten
  • Flexibel abonnement
  • Vaak maandelijks opzegbaar
  • Behoud van je eigen smartphone
  • Eventueel zelf een nieuw model kiezen (of krijgen)

Tegenwoordig zijn veel smartphones simlockvrij. Dit is dan ook niet langer het nadeel van een Sim Only abonnement. Net als bij een gewoon abonnement heb je de keuze uit een vaste looptijd of maandelijks opzegbaar. Deze keuze vind je onder andere bij Sim Only van Telfort. Een maandelijks opzegbaar abonnement kost een  klein beetje meer, maar biedt jou wel heel veel vrijheid.

Toch liever een telefoon met abonnement

Misschien twijfel je of ben je aan een nieuwe smartphone toe. Dan kies je toch gewoon voor een telefoon met abonnement! Het voordeel? Het toestel is met abonnement een stuk goedkoper dan wanneer je deze los koopt. Kijk maar eens naar de Huawei P20 Lite met abonnement. Voor een dual Sim toestel betaal je in totaal €264. Als los toestel ben je ruim €275 tot €295 kwijt (afhankelijk van de aanbieder). Dat is toch weer een besparing. Koop je mooi een smartphonehoesje van.

Een mobiel abonnement loopt vaak voor één of twee jaar. Bij sommige providers is deze ook maandelijks opzegbaar. Dit maakt jou ontzettend flexibel: jij bepaalt wanneer je op wilt stappen. Zo zit je nooit ergens lang aan vast. Let op: gespreid betalen van een smartphone is alleen mogelijk bij een abonnement met een looptijd van 2 jaar.