Back to Top

Zoals je misschien eerder dit jaar al had gehoord zou het merk Telfort van de markt gaan verdwijnen. Per 01 mei 2019 is het merk Telfort dan ook echt opgeheven. In dit artikel geven we enige informatie over de opheffing van Telfort en de alternatieven.

Telfort en KPN gaan samen

Telfort werd opgericht in 1996, en werd in 2005 eigendom van KPN (aangekocht van één van de bedrijven van Marcel Boekhoorn). 14 jaar lang was Telfort een dochteronderneming van KPN, die zich richtte op de budgetmarkt. In deze markt bevinden zich veel mensen die overstappen en vooral prijs georiënteerd kopen. KPN besloot in januari 2019 dat de drie dochterbedrijven Telfort, Yes Telecom en XS4All zouden overgaan in het moederbedrijf KPN, en dat deze merken alle drie zouden verdwijnen. Het effect hiervan zou moeten zijn dat het merk KPN nog sterker gaat worden.

Fysieke winkels van Telfort ook gesloten per 01 mei 2019

In het centrum van vele binnensteden was de Telfort winkel een vertrouwd gezicht. Per 01 mei 2019 zijn ook alle Telfort winkels in Nederland gesloten. Had je nog even naar de Telfort winkel gewild? Helaas, dan ben je dus nu te laat. Wel kun je gewoon bellen met de klantenservice van Telfort of van KPN, als nog een contract hebt lopen bij Telfort. De service op je bestaande contract houdt dus niet opeens op.

Wat te doen als je Telfort abonnement afloopt?

Zit je op dit moment bij Telfort in een telefoonabonnement, dus in een abonnement met toestel of in een Sim Only abonnement (zonder toestel)? Dan wordt je aan het einde van de looptijd van je contract benaderd door KPN om over te stappen naar een KPN abonnement. Goed om te weten is dus dat je Telfort telefoonabonnement niet direct wordt beëindigd, nu het merk Telfort niet meer bestaat, je kunt dus gewoon gebruik blijven maken van Internet, bellen en sms, binnen je bestaande abonnement, en je krijgt geen extra kosten voor je kiezen gedurende de looptijd van je abonnement.

De vraag is echter wel of veel mensen wel willen overstappen naar KPN, als hun Telfort contract afloopt. KPN staat bekend als een degelijke provider, maar ook als een wat duurdere provider. Dit terwijl Telfort een prijsvechter was, met relatief goedkope abonnementen. Vermoedelijk heeft KPN al ingecalculeerd dat een deel van de mensen niet verder gaat bij hen, maar is het samengaan van Telfort en KPN per saldo toch een goede zet voor het bedrijf.

Wil je aan het einde van de looptijd van je Telfort abonnement verder met KPN? Wacht dan de aanbieding van KPN af, of neem zelf contact op met KPN om de omzetting naar KPN in een nieuw abonnement in gang te zetten.

Vergelijk KPN abonnementen met toestel

Vergelijk KPN abonnementen zonder toestel

Wil je niet verder bij KPN? Ga dan alvast op zoek naar een nieuwe provider. Op dit moment zijn dit de 4 goedkoopste Sim Only aanbieders die een alternatief kunnen zijn voor Telfort Sim Only:

Vergelijk Simpel.nl abonnementen zonder toestel

Vergelijk Youfone abonnementen zonder toestel

Vergelijk BEN abonnementen zonder toestel

Vergelijk Simyo abonnementen zonder toestel

Voor al deze providers geldt dat ze Sim Only abonnementen hebben die goedkoper zijn dan het goedkoopste Telfort Sim Only abonnement (dit was eerder 12,50 euro per maand). De goedkoopste KPN Sim Only begint daarentegen bij zo’n 13-14 euro per maand. Je kunt er dus in je maandelijkse lasten op vooruit gaan door over te stappen naar een ander provider, en niet bij KPN verder te gaan. Uiteraard moet je het prijsverschil afzetten tegen de voordelen die KPN daarnaast wel te bieden heeft ten opzichte van andere providers, waaronder veel extra services.

Wil je als je Telfort abonnement straks afloopt verder in een abonnement met toestel? Bekijk dan even de actuele aanbiedingen van alle providers die abonnementen met telefoon aanbieden. Na vergelijken zie je snel welke provider het goedkoopste is voor het door jou gewenste toestel met abonnement.

Vergelijk alle abonnementen met toestel van alle providers