Back to Top

Kun je niet kiezen tussen de populairste 2018 modellen van Samsung? Samsung S9 en S9 Plus vergelijken, bekijk de verschillen. Zo ontdek je alles over de schermgrootte, processor, fotocamera en nog veel meer.

Samsung S9 en de Plus in het kort

De S9 en S9 Plus behoren tot de vlaggenschepen van Samsung. Ze zijn beide in februari 2019 uitgebracht (sinds maart 2019 verkrijgbaar). Smartphones uit de S-serie zijn altijd voorzien van een krachtige processor, uitstekende fotocamera en mooie specificaties. Er zit ook wel een prijsverschil tussen deze smartphones.

Samsung S9 en S9 Plus verschil

Wat zijn de verschillen tussen de S9 en S9 Plus? Uiterlijk lijken ze wel op elkaar, alleen niet qua grootte. De Galaxy S9 heeft een 5,8 inch beeldscherm met 1440 x 2960 pixels. De Galaxy S9 Plus heeft een scherm van maar liefst 6,2 inch. Het aantal pixels is gelijk aan de gewone S9.

Hier volgt een handig overzicht van de Samsung S9 en S9 Plus verschillen:

Werkgeheugen: de S9 Plus is krachtiger dankzij zijn 6GB RAM geheugen (werkgeheugen). Het S9 model heeft 4GB ram.

Fotocamera: ook nu weer scoort de Galaxy S9 Plus beter. Deze heeft aan de achterzijde een 12mp & 12mp dual camera met 2x optische zoom. De Galaxy S9 heeft een enkele 12mp camera.

Batterij: ook op het gebied van batterij moet de S9 inboeten. Toch mogen we nog steeds van uitstekende batterijprestaties spreken. De batterij van de S9 gaat tijdens 3G-internetgebruik gedurende 11 uur mee. De accu van de S9 Plus kan tot 13 uur mee. Audio afspelen? Dit lukt je met de S9 tot maximaal 80 uur en met de S9 Plus tot maximaal 94 uur.

Samsung S9 en S9 Plus vergelijken

Je twijfelt tussen de S9 en S9 Plus. Dan kun je het beste de Samsung S9 en S9 Plus vergelijken en tegenover elkaar zetten. Bekijk alle specificaties goed. Let vooral op de prestaties van de processor. Dit bepaalt namelijk hoe snel jouw smartphone tussen apps kan schakelen, videobestanden afspeelt en andere taken uitvoert. Hieronder vind je dan ook een uitvoerige beschrijving over de processor en prestaties van de S9 & S9 Plus.

Welke processor Samsung S9 (Plus)?

Voor smartphones uit de S-serie doet Samsung nooit zuinig: het gaat altijd voor de beste processor. Zowel in de Galaxy S9 als de S9 Plus vinden we een Qualcomm Snapdragon 845 processor. Dit is de nieuwste processor (2018) die slimmer en sneller is dan zijn voorgangers.

De Snapdragon 845 processor is ontworpen om de beste camera-ervaring te leveren. Zo ondersteunt deze video opnames tot 16mp met een snelheid van 60 beelden per seconde. Op het gebied van fotograferen zien we prachtige en heldere beelden. De Snapdragon 845 processor kan nog veel meer. Dankzij AI verwerking kan deze processor de zwaardere games moeiteloos aan. Ook aan veiligheid is gedacht: deze chipset beschermt persoonlijke gegevens door middel van biometrie.

Hoe presteren de S9 en S9 Plus tegenover andere smartphones? Gaan we deze twee smartphones vergelijken met andere grote merken, dan scoort de S9 beter dan de Huawei Mate 9 Pro en de OnePlus 3T. Stiekem scoort de Galaxy S9 zelfs iets beter dan de Galaxy S9 Plus. Dit is dan op het gebied van processor en prestaties, niet op andere gebieden.

Conclusie: welke Samsung is beter?

Zowel de S9 als de S9 Plus zijn beide een uitstekende keuze. Ga je voor de beste beeldkwaliteit en de mooiste foto’s, dan moet je zeker voor de S9 Plus kiezen. De gewone S9 doet qua prestaties niet onder voor vergelijkbare toestellen. Dit is een zeer krachtig apparaat, geschikt voor dagelijks en intensief gebruik.

Er zit zeker een prijsverschil tussen deze twee smartphones. Voor een Galaxy S9 betaal je ongeveer €629 en voor de S9 Plus ongeveer €729 (64GB intern geheugen). Vind je dit te prijzig? Neem dan de S9 of S9 Plus inclusief telefoonabonnement. Voor €20 tot €30 per maand bel en internet je met je nieuwste Samsung smartphone en profiteer je van een databundel en belminutenbundel. Een goede oplossing voor iedereen die de Samsung S9 (Plus) wilt aanschaffen.