Back to Top

Kinderen lopen steeds vaker met een smartphone rond. Handig: zo is zoon of dochter altijd bereikbaar. Met een goedkoop telefoonabonnement kind hou je de kosten zelf in de hand. Bovendien heb je de keuze uit aantal belminuten en internetbundel. Bekijk hier de goedkoopste telefoonabonnementen voor kinderen.

Kinderen mogen geen abonnement afsluiten

Kinderen tot 18 jaar mogen beslissingen niet altijd zelfstandig nemen. Ouders moeten hier toestemming voor geven. Hoe zit het bij het afsluiten van een goedkoop abonnement voor een kind? Providers hanteren hier strikte regels over: alleen personen van 18 jaar of ouder mogen een abonnement afsluiten. Zoek je een goedkoop abonnement voor je zoon of dochter? Zet deze op naam van een van de ouders: perfect en snel geregeld. Zo houd je ook nog eens controle over de belkosten.

Hoe kies je het juiste telefoonabonnementen?

Welk goedkoop telefoonabonnement je kiest, hangt van het smartphonegebruik af. Kinderen bellen niet vaak maar brengen wel veel tijd op het internet door. Een mobiel abonnement met internetdata is dan gewenst. Let op: is de internetbundel op? Afhankelijk van de provider verlaagt deze de internetsnelheid of brengt extra kosten in rekening. Leer het kind zorgvuldig omgaan met internetdata.

Kinderen moeten in noodsituaties bereikbaar zijn of anderen kunnen bereiken. Een abonnement met 100 belminuten per maand is vaak voldoende. Belt het kind vaker, kies dan voor meer belminuten. Je kunt ook kiezen voor een abonnement met onbeperkt bellen: zo kom je nooit voor onverwacht hoge kosten te staan.

Kies voor een 1- of 2-jarig abonnement met of zonder telefoon. Met een Sim Only abonnement bespaar je op de maandkosten: je zorgt zelf voor een smartphone.

Dit zijn de goedkoopste telefoonabonnementen

Direct een goedkoop telefoonabonnement voor een kind afsluiten? Hieronder vind je een overzicht van de meest voordelige aanbieders:

T-Mobile: een van de meest bekende aanbieders voor een goedkoop telefoonabonnement kind. Stel je eigen abonnement samen en profiteer van soms hoge kortingen.

Tele2: voordelige provider met verschillende mogelijkheden. Kies het telefoonabonnement dat bij je kind past. Ga voor een telefoon met abonnement of alleen een simkaart.

Vodafone: Al jarenlang een begrip op het gebied van mobiele abonnementen. Werkt samen met Ziggo en biedt extra voordeel in de vorm van dubbele internetdata. Zeer geschikt voor het afsluiten van een goedkoop telefoonabonnement kind.

Ben: maakt gebruik van het T-Mobile netwerk. Zeer goede dekking door heel Nederland. Provider Ben heeft altijd een aantal goedkope mobiele abonnementen beschikbaar.

KPN: leverancier van vaste en mobiele telefonie en internet. Maakt bellen op het 4G netwerk mogelijk. Zorgt voor een goede vergelijking van telefoonabonnementen.

Hollandsnieuwe: deze provider staat bekend om zijn goedkope telefoonabonnementen. De dekking is niet altijd perfect, de prijs is dit echter wel! Ideaal als goedkoop abonnement voor kinderen.

Telfort: dochterbedrijf van KPN. Komt met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en biedt verschillende voordelige telefoonabonnementen aan.

Wat je moet weten bij het afsluiten goedkoop telefoonabonnement kind

Heb je een keuze kunnen maken uit een van bovenstaande providers? Sluit direct een voordelig telefoonabonnement kind af. Let op: dit abonnement moet op naam van een volwassene staan!

Maak met zoon of dochter duidelijke afspraken over het telefoongebruik. Zo is het belangrijk om de smartphone zoveel mogelijk met een wifi-netwerk te verbinden. Dit bespaart op de kosten van mobiel internet. Ook is het raadzaam om het belgedrag van het kind in de gaten te houden. Bij veel providers bekijk je online het resterend aantal belminuten en de internetbundel. Zit het kind hier bijna overheen? Grijp tijdig in!

Het is altijd mogelijk om een voordelig mobiel abonnement kind aan te passen, bijvoorbeeld omdat het toch meer belt dan verwacht. Met het upgraden van het mobiel abonnement voorkom je extra kosten die buiten de bel - of internetbundel vallen.